A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

20 éves a TriGranit, Közép-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztője

A TriGranit idén ünnepli 20. születésnapját, amely az elmúlt két évtizedben meghatározó fejlesztéseket valósított meg Magyarországon és Közép-Európában egyaránt. 7 országban 50 projekt keretében 2 millió m2-nyi ingatlant épített meg.  De most sem ül a babérjain, hiszen több országban zajlanak a beruházásaik, Budapesten is indul hamarosan a Millennium Gardens.

A TriGranit még a magyar ingatlanpiac rendszerváltás utáni hőskorában alakult meg, és már akkor jelentős volumenű fejlesztéseivel várt ismertté. A Demján Sándorhoz köthető cég Budapesten a rozsdaövezetekben alkotott nagyot, több új városközpontot hozott létre. Az első barnamezős beruházás a 194.000 négyzetméteres multifunkcionális WestEnd City Center volt, amelyben bevásárlóközpont, hotel és irodaépületek is megtalálhatók. A Finta József tervei alapján elkészült ingatlanegyüttes a mai napig versenyképes szolgáltatásokkal és esztétikai megjelenésével van jelen a budapestiek életében.

Később a Soroksári úton szintén barnaövezetben egy másik városközpontot is létrehozott Millennium City Center néven, ahol elsőként 2001-ben megnyílt az új Nemzeti Színház, majd 2006-ban átadták a Művészetek Palotáját. A Duna partján megépült a 310 luxuslakást tartalmazó Duna-Pest Rezidenciák, a négy egységből álló Millennium Towers irodakomplexum és a K&H Bank székház. Folytatva a sort idén kezdődnek a 37 ezer m2-es Millennium Gardens irodaház kivitelezési munkálatai. A cégcsoport a projektterületen az elmúlt évtizedben 360 ezer m2-nyi fejlesztést valósított meg.

A magyar TriGranit az idők során igazi nemzetközi vállalattá nőtte ki magát, amely Közép-Európa több országában is aktív alakítója a helyi ingatlanpiacnak. A budapesti gyakorlatnak megfelelően máshol is multifunkcionális projektet valósított meg, elég ha csak megemlítjük a szlovák Polus City Centert (2000), a katowicei Silesia City Centert (2005) vagy éppen a krakkói Bonarka City Centert (2009).

Az évek folyamán a TriGranit teljes körű ingatlanfejlesztési és üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtó vállalattá vált, portfóliója számos ingatlantípust lefedett (pl. retail, iroda, lakóépület). A 2008-2009-es pénzügyi világválság alatt a TriGranit stratégiát váltott, és a hangsúlyt bevásárlóközpontok és „A” kategóriás irodakomplexumok fejlesztésére helyezte. A cég célja ezzel a diverzifikáltság mértékének csökkentése volt, ennek köszönhetően a válság éveiben is évente adtak át új projekteket. A 2015-ös TPG tranzakcióval, egy nagy multinacionális befektető révén, a TriGranit az európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Tavaly jelentős tranzakciókat realizált, hiszen 175 millió euró értékben értékesítette a budapesti Millennium Towers irodakomplexumot, amely a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb eladása volt. Lengyelországban is kötöttek egy gigadealt, hiszen eladták a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpontot. Emellett a vállalat átadott két irodaépületet összesen 20.000 négyzetméter bérbeadható területtel a krakkói Bonarka for Business irodakomplexumban.

Idén is számos fejlesztés indul el. A már említett Millennium Gardens a Duna parton épül a MÜPA és a leendő Kongresszusi Központ szomszédságában.  Emellett a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum nyolcadik, 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező „H” épületének, valamint a szlovákiai 13.000 m2 bérbeadható területtel rendelkező Lakeside Park második fázisának fejlesztésének indítását tervezi a vállalat. A jövőben a cég fejlesztési és akvizíciós tevékenységét elsősorban a visegrádi országokra fókuszálja. 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.