A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



2014 második negyedév irodapiaci adatai

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) - melynek tagjai: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, Eston International, JLL és a Robertson Hungary - ezúton teszi közzé 2014 második negyedévére vonatkozó irodapiaci adatait.

A teljes budapesti irodaállomány, beleértve a saját tulajdonú és a spekulatív épületeket 2014 második negyedévében, elérte a 3.205.600 négyzetmétert. A BRF egy új irodaház átadását regisztrálta a Váci úton. A Váci Corner Offices (21.100 négyzetméter) átadásával a teljes modern spekulatív állomány összesen 2.569.100 négyzetméter „A” és „B” kategóriás irodát tartalmaz, a saját tulajdonos által használt állomány pedig 636.500  négyzetméter.

Az irodapiaci kihasználatlansági mutató jelenleg 17,6 százalék, amely negyedéves viszonylatban 0,9 százalékpontos, éves viszonylatban 2,3 százalékpontos csökkenést jelent. Részpiacok tekintetében ismételten Dél-Buda teljesítménye a legjobb (11,8%), míg a legmagasabb kihasználatlanságot továbbra is az Agglomerációban mértük (31,9%).

A bruttó bérbeadás volumene a második negyedévben 191.720 négyzetméter, amely kiemelkedően magas negyedéves érték. A nettó bérbeadás szintén rekord magas értéket mutatott, elérte a 81.210 négyzetmétert. A magas negyedéves volument a második negyedévben lezárt 5.000 négyzetméter feletti tranzakciók is erősítették.

A bruttó bérbeadás 2014 első félévében elérte a 248.900 négyzetmétert, amely 71 százalékos keresletnövekedést jelent 2013 azonos időszakához viszonyítva.

A bérbeadás 53 százaléka (100.400 négyzetméter) szerződés-hosszabbítás volt. A kereslet 20 százaléka új szerződés, a bővülések és előbérletek szerződéstípusonként 11 százalékos részarányt képviseltek, míg a teljes kereslet 5 százalékát saját tulajdonba vétel tette ki. 

A BRF 188 bérleti szerződést regisztrált 2014 második negyedévében 1.020 négyzetméter átlagos tranzakció mérettel, amely érték majdnem háromszorosa az első negyedévben regisztráltnak. 33 szerződés vonatkozott 1.000 négyzetméternél nagyobb területre, amelyből 4 bővülés, 7 új szerződés, 3 előbérlet, 18 szerződés-hosszabbítás, és egy saját tulajdonba vétel.

A legnagyobb tranzakciók a negyedév során szerződés-hosszabbítások voltak: a Spirál Irodaházban 29.000 négyzetméteren, valamint a City Gate-ben 13.000 négyzetméteren.

Két nagy volumenű előbérleti szerződés került lezárásra a Váci úti folyosón: 8.500 négyzetméteren a V17-ben, valamint a GE Healthcare 6.400 négyzetméterre kötött előbérletet a Váci Greens C-ben.

A legnagyobb új szerződést egy állami cég kötötte az M3 Business Centerben 5.900 négyzetméteren. A Vodafone pedig 5.300 négyzetméterrel növelte jelenlegi irodaterületét az Aréna Cornerben.

A legerősebb bérlői aktivitást a Pest Központi részpiacon rögzítettük, a bruttó bérbeadás 34 százaléka itt realizálódott. A korábbi piaci trendekkel ellentétesen megnövekedett bérlői aktivitást figyeltünk meg a Pest Nem Központi részpiacon, amely részesedése a teljes keresletből 21 százalék volt, amit a Váci úti folyosó követett 15,6 százalékkal.

A negyedév erős teljesítménye magas nettó abszorpciót eredményezett (+46.150 négyzetméter).