A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



5 irodaházát teszi energiahatékonyabbá az Appeninn Nyrt.

ESCO modellben, 5 irodaházában végeztet energetikai beruházásokat a tőzsde prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. A társaság, amely elsősorban kiváló elhelyezkedésű, jó ár-érték arányt biztosító irodaházakból álló ingatlanportfóliót épített ki az elmúlt 4 év során, a korábban elvégzett átvilágítás alapján a beruházások eredményeképpen közel 30 százalékos energiafelhasználási megtakarítást vár e projekttől.

A budapesti irodapiacon az elmúlt években lassanként 80 százalék fölé emelkedett a kihasználtság aránya, az Appeninn portfóliójának feltöltöttsége 95 százalék feletti értékkel, kiemelkedő arányt mutatott. A jó minőségű B kategóriás irodák iránt megnövekedett keresletben nagy szerepe volt az irodaházak jó elhelyezkedésének, a kisebb bérelhető területek elérhetőségének és a rugalmas üzemeltetői hozzáállásnak. Az elsősorban a hazai kis és középvállalati körre specializálódott szereplőként a társaság jó megközelíthetőséggel, tömegközlekedéssel, ugyanakkor parkolási lehetőséget is biztosító irodaportfólióval rendelkezik.

„Az irodaházak által kínált fenti szolgáltatások és kényelmi funkciók mellett az üzemeltetés hatékonysága és költsége is fontos szerepet kap a bérleti döntésben”- emelte ki Székely Gábor, az Apenninn Nyrt, vezérigazgatója. „A legnagyobb költségtételt az üzemeltetők számára is a rezsidíjak jelentik, amelyek áttételesen befolyásolhatják egy-egy ingatlanvásárlás megtérülését is.” Az irodák üzemeltetése esetében is fontos tétel a hűtés, fűtés, és a villamos energia költsége. Az Appeninn Nyrt. az MN6 Energiaügynökség által elvégzett energetikai vizsgálat eredményeképpen beazonosította az energia megtakarítást lehetővé tevő lehetőségeket és a felújításra szoruló elemeket portfóliójában. A bérbeadói igények és a fogyasztási adatok elemzése alapján minden épület esetében a leghatékonyabb műszaki megoldások kerültek kiválasztásra és megvalósításra. A korszerűsítések áprilisban kezdődtek meg, minden épület esetén a bérlők jelenlétében, az irodaházak zavartalan működése mellett valósultak meg és várhatóan június végén lezárulnak.

Irodaházi üzemeltetés – az energiahatékonyságon a fókusz

A fűtő-, ill. hűtőrendszerek átalakításával korszerű, energiatakarékos és környezetkímélő, a gazdaságos üzemeltetést biztosító új eszközök kerülnek beépítésre. A berendezések üzemeltetése, karbantartása és javítása is a külső szolgáltató (ESCO cég) feladata, amely egyben azt is jelenti, hogy a fenntartási feladatok, költségek és a meghibásodások elhárítása kikerül az Appeninn nem tervezhető kockázatai és költségei közül. Az ESCO modell pénzügyi alapját a modern berendezések működtetése révén elérhető költségmegtakarítások képezi. Az Appeninn irodaházak hőtermelő rendszereinek korszerűsítését a Cothec kft. végzi el, a beruházások az energiaköltség megtakarításból kerülnek finanszírozásra.

Új kazánt, hőtárolókat és a légtechnikai rendszerekhez hő-visszanyerőt kapnak a Hattyú utcai, a Bég utcai, a Páva utcai és a Visegrádi utca irodaházak. A modern eszközök beépítésével éves szinten közel 3300 GJ energia megtakarításra lehet számítani. „Az irodaházak között erős a verseny, az üzemeltetés terén is a hatékony megoldásokat keresik a bérlők. Az energiahordozói költségek csökkenése mellett az addicionális költségek is lejjebb szoríthatók, a karbantartási, javítási költségek pedig egy alapdíj beépítésével tervezhetővé válnak. Optimalizálható az energia beszerzése és könnyebben monitorozható az épületek energiafogyasztása is”- sorolja Székely Gábor. „A következő években a budapesti irodapiacon a meglévő épületállomány minőségének és hatékonyságának javítása lesz fókuszban, amelynek előnyeit a bérlők és a tulajdonosok egyaránt élvezhetik majd.”