A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



7 pénztárcakímélő gesztus a boldogabb munkavállalóért

„Pénzért nem lehet boldogságot venni.” És ez milyen igaz! A következő tippek elsősorban vezetőknek szólnak, hiszen nem kell nagy költekezésekbe fogni ahhoz, hogy a beosztottak boldogabbak és ezáltal hatékonyabbak legyenek.

1. Legyen egy alap, melyhez bármikor hozzáférhetnek a munkatársak. Itt most nem pénzügyi dolgokról beszélünk, hanem például a fizetés mellé kapjanak 10 italkupont, melyet bármikor felhasználhatnak. Ezek az apróságok arra is jók, hogy a kollégák egymást megjutalmazzák. Például, ha valaki nagyon el van havazva a munkával, az egyik társa pedig sokat segít neki, akkor az illetőnek legyen lehetősége megköszönni a segítséget és jutalom formájában kifejezni a háláját a másik felé – mondjuk úgy, hogy a saját 10 kuponjából kettőt odaad neki.

2. Legyen rendszeresen egy nap (havonta, évente), amikor együtt ünnepel a csapat. A lényeg, hogy a főnök ismerje el a beosztottak munkáját, a kollégák pedig dicsérjék meg egymást. Mindenki szereti a nyilvános elismerést és a jutalmakat is, kisebb díjakkal például még személyesebbé lehet tenni ezeket az eseményeket. A cél a további motiválás és ezáltal az elégedett alkalmazottak.

3. Legyen családi nap! Ez azért fontos, mert a munkavállalók családjai sokszor nem értik, mit is csinál pontosan a munkája során az illető. Ez jó alkalom arra, hogy a közeli hozzátartozók megismerjék a céget, a kollégákat, a főnököt és rajtuk keresztül a családtag munkájának fontosságát. Ha pedig nyilvános elismerésben részesül a cég alkalmazottja, a család vele együtt élheti át a boldog perceket.

4. Hadd hozzák be kiskedvenceiket az irodába! Persze lehet, hogy ez az a típusú állatbarát hely, ahová akár naponta bevihetik a kollégák az állatokat, de akkor is legyen 1-1 nap, amikor egy kis időt bent is eltölthetnek szőrös barátaikkal. Ehhez persze nézzük meg a munkaügyi előírásokat, hogy belefér-e az állatok látogatása, valamint beszéljük meg a nem állattartó kollégákkal, hogy zavarná-e őket ez a dolog vagy sem.

5. Ha egy kolléga vagy egy osztály nagy sikereket ér el, azt érdemes megosztani másokkal is. A partnerek felé jó kommunikálni a kisebb-nagyobb eredményeket, például hírlevél formájában, de a közösségi oldalakra is kitehetjük a jóhíreket. Ez több dolog miatt is jó: jólesik a kollégáknak a nyilvános elismerés, a partnerekből pozitív érzést válthat ki, a versenytársak látják, hogy milyen szorgalmas és eredményes céggel kell szembenézniük.

6. Az ingyenes étel vagy ital is nagyon boldoggá teheti a munkavállalókat, a vállalat figyelmességéről tanúskodik ez a gesztus. Nem kell minden nap ingyen három fogasos ebéddel kedveskedni az alkalmazottaknak, de például a gyümölcsnap, az ingyen kávé és az előre csomagolt kis szendvicsek biztosan hozzájárulnak a cég pozitív megítéléséhez és a munkavállalói elköteleződéshez.

7. A különféle kedvezmények és támogatások is hozzájárulnak a dolgozói elégedettség növeléséhez. Ez lehet például mozi- vagy színházjegy-kedvezmény, benzintámogatás, a szomszéd kávézóba napi kedvezmények, könyvutalványok, és hasonló apróságok.