A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



7. Tipp - Energiafelhasználás csökkentésének lehetőségei

Energiatudatos Irodaház rovatunk szerkesztője, a Pannon Épületenergetika gazdaságosan megoldható energetikai fejlesztésekről Fábri Gabriellát, a Corvergence property management vezetőjét kérdezte.

A Convergence, alapítása óta öt jelentős volumenű projektet indított el, összesen mintegy 150 millió euró értékben, mely fejlesztések irodai, kereskedelmi és ipari ingatlanokat is tartalmaznak. A céget ezen felül további 120 millió euró értékű ingatlanportfolió kezelésével bízták meg.

„Cégünk sikeres működésének hátterében többek között az áll, hogy folyamatosan figyeljük a technika fejlődésének eredményeit, megvizsgáljuk az új műszaki megoldásokat és ahol lehet, és gazdaságosan megoldható, alkalmazzuk azokat. Ennek segítségével megtakarítást tudtunk elérni” - nyilatkozta Fábri Gabriella.

Energiakontroll, mint a korlátozó automatika első lépése

A Convergence egyik hasznos fejlesztése volt a közelmúltban a gázfogyasztás felügyelete érdekében kiépített korlátozó automatika. Ennek eredményeit látva tervezés alatt áll az áramra vonatkozó korlátozó automatika telepítése is. Ezzel kapcsolatosan a Pannon Épületenergetika véleményét is kikérték.

„Hatékonyabb eredményeket érhetünk el, ha a korlátozó automatika kiépítését megelőzi az energia kontroll rendszer telepítése. Itt azon túl, hogy az adatok negyedórás bontásban állnak rendelkezésre, online vagy belső hálózaton is megjeleníthetőek a fogyasztási adatok. Beállítástól függően akár egy felületen láthatunk több energia felhasználót is. Az adatok összehasoníthatóak lesznek, és azonnali beavatkozásra adnak lehetőséget, akár a korlátozó automatikai eszköz összehangolásával.”

Energia kontroll rendszer telepítése, működése

Meghatározásra kerülnek az energiagazdálkodás szempontjából releváns mérési pontok, melyekre adatrögzítőt és adattovábbítót helyezünk el. A fogyasztási adatok 15 perces időközönként rögzítésre és továbbításra kerülnek a központi szerverre. Bármely időszak fogyasztási adataihoz személyes azonosító használatával online felületen keresztül juthat hozzá, mely során összevethetővé válik az épületek elvárható és a tényleges energia-fogyasztása, kimutathatóvá válnak az egyes gépek, nagyfogyasztók vagy épületrészek fogyasztási adatai.
A telepítés előtt a mérési pontok közösen kerülnek a megrendelőkkel meghatározásra. 

Korlátozó automatikával valamint energia kontroll rendszerrel kapcsolatban bővebben a http://www.pannonmuhely.hu/irodahaz oldalon olvashat.

Amennyiben a környezettudatosság mellett a költséghatékonyságnak is fontos szerepet tulajdonít, az épület üzemeltetés tekintetében mindenképpen tekintse meg weboldalunkat vagy keresse az Energiatudatos Irodaház Program tanácsadóját: Kovásznai Krisztina, Pannon Épületenergetika: 06 30 963 4430; kovasznai.krisztina@pannonmuhely.hu