A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A 10 legszebb loft iroda Magyarországon

Az utóbbi években hazánkba is begyűrűzött a loftőrület, persze a kreatív és tech cégek még csak módjával költöznek efféle terekbe. Mindenesetre az indusztriális, az ipari vagy a loft szavak már nincsenek kínaiul Magyarországon sem. Lássuk néhány csodás loft munkahelyet! Reméljük, hogy az idei Az Év Irodája versenyen még folytatódik a sor.

VIACOM

London és New York után a világ harmadik legnagyobb Viacom központja található Budapesten, amely korábban elnyerte Az Év Design Irodája címet is. Az amerikai médiaóriás munkahelyét a Dorottya Udvarban alakították ki, amely az egyik legszebb budapesti példája annak, hogyan lehet régi gyárépületeket modernizálni és újrahasznosítani. A Dorottya Udvar eredetileg a Monarchia katonai egyenruha raktárának épült, később számos funkciót töltött be. (A Dorottyáról itt írtunk korábban részletesen.) A fény a hatalmas üvegfalakon keresztül elárasztja a belső tereket. A felhasznált anyagok megerősítik az épület ipari jellegét, miközben a színek játékával és a berendezéssel otthonossá és modernné varázsolták a munkahelyet. A sikerben fontos szerepe játszott a DVM group és a JLL.

Bónusz Brigád

A RiverLoft irodaházban található a Bónusz Brigád irodája, a hatalmas tetőtéri ablakokból pazar panoráma nyílik a Dunára. A régi gyárépület jellege a mai napig megmaradt, a bónuszos csapat is egy hamisítatlan loftos térben tölti mindennapjait. A falakon visszaköszön az épület külsejét is borító tégla, valamint a beton is meghatározó elem. A mennyezeten futó csöveket és vezetékeket is megőrizték, így a loftos hangulat garantált. Üvegfallal választották le az összes helyiséget, hogy a hatalmas tér lenyűgöző látványa megmaradjon. A tetőtéri elhelyezkedésnek köszönhetően az iroda rengeteg ablakkal rendelkezik, a fény valósággal elárasztja az irodát.

ExperiDance

Az egykori Láng gépgyár műemlék épületét vette birtokba az ExperiDance társulata, ahol nem csak a próbák zajlanak, de a menedzsment és a titkárság is helyett kapott. Az 1890-ben épült gépgyárat Alpár Ignác tervezte, a rekonstrukció során számos eredeti elemet megőriztek. A homlokzat idézi az ipari hangulatot, hiszen nyerstégla fedi az épületet. A helyenként nyolc méteres belmagassággal rendelkező terek tágas és szellős díszletként szolgálnak a próbák számára. A Hungarian Talent’s House névre hallgató épület belső tervezésénél az volt a fő szempont, hogy mindenhol az az egyediség köszönjön vissza, amely az ExperiDance világára is jellemző.

SAUFLON

A Sauflon Innovációs Központot Gyálon alakították ki, amely kuriózumként a kontaktlencséket gyártó üzemen belül kapott elhelyezést. Igazi high-tech hangulat uralja a létesítményt, miközben ügyeltek arra, hogy organikus díszletek és letisztult bútorok tegyék még különlegesebbé a fejlesztést. A Földes és Társai Építésziroda az indusztriális adottságokat és díszleteket egészen különleges futurisztikus elemekkel vegyítette. A semmivel sem összetéveszthető, unikális bútorokat pedig a Bravosincord Kft. csapata szállította. A doboz a dobozban típusú kialakítás meghatványozza a látványt.

Market Építő Zrt.

A Market Építő Zrt. Market 5.0 nevet viselő székháza egy újépítésű, 1600 m2-es csarnoképület, amelyre Magyarországon egyelőre nem nagyon van példa. A szendvicspanelből és üvegfelületekből épült csarnokot körben igényes park övezi, ahol Szőke Gábor Miklós „Szerelmes lovak” című installációja is helyet kapott. A nyitott nagyteres irodában az indusztriális hangulat magából a „csarnoklétből” következik, erre könnyedén rásegítettek azzal, hogy a szürke betonpilléreket, az ipari padlót és a födémet szabadon hagyták, a műszaki berendezések is láthatók, ha felnézünk a magasba. A látszóbetonok tömegét izgalmas világítási technikával ötvözték. A belsőépítészeti kialakításban és a layout felvázolásában szerepet vállalt Kis Péter és Keszthelyi Kristóf is.

Ustream

A Ustream a felújított, legendás Párisi Nagyáruház három szintjét vette birtokba az Andrássy úton. Érdekes kontrasztként hat, hogy a világörökség részét képező, nagypolgári palotákkal megtűzdelt sugárúton egy elegáns épületben egy hamisítatlan startup cég telepedett meg. Az összekötő kapocs a két „világ” között maga a loft, így a régebben Divatcsarnokként működő épület hatalmas belső tereivel, indusztriális fílingjével nagyszerű otthona egy technológiai vállalatnak. Az egyes szintek központi magjaként funkcionáló fedett átrium egyfajta szervezőelve a Ustream fejlesztőközpontjának is. A Kristálykupolát a felújítás során alakították ki, amelyhez köríves terasz társul, hogy a munkatársak Budapest tetején ejtőzve gyönyörködhessenek a látványban. A tervezés a MádiLáncos Stúdió „műve”, amely már többször is díjat nyert Az Év Irodája versenyen.

Prezi

A Prezi a  Merkúr Palotában alakította ki trendi irodáját, amelynek legismertebb helyisége a Kapcsolóterem. Az épület egyébként anno pesti telefonközpontként üzemelt. Az ipari fílinget jelzik a hatalmas terek, belmagasságok, fémes anyagok, látható csövek, amelyek az Y-generáció vibráló és dinamikus viselkedéskultúrájával együtt egy igazán eredeti és élhető légkört teremtenek. A Minusplus építésziroda is jelentős részt vállalt az „újjászületési” folyamatban. A régi Kapcsolóteremben, vagyis Engineering Roomban mintha az informatika szentélyében tennénk tiszteletünket: égbe nyúló bolthajtások alatt járunk körbe, ahol az eredeti díszítéseket, stukkókat, ablakokat és faburkolatokat helyreállították.

LOFFICE

Az Andrássy úttal párhuzamos, romantikus, szűk kis utcácskában, a Paulay Ede utcában található a LOFFICE közösségi iroda, amelyet még 2009-ben nyitottak meg. Az 5 és fél szintes, 950 m2 alapterületű épület korábban a Zeneakadémia kottanyomdájaként üzemelt. Az ipari adottságokkal rendelkező ingatlan eredeti struktúráját megőrizték, így például a határoló felületként működő üvegtéglákat megtartották. A belsőépítészi kialakítás a munkatársak, alapítók és formatervezők alkotta sokszereplős csapat közösségi munkájának eredménye. A Szupernova Design meghatározó szerepet játszott ebben a folyamatban, míg a recepció Csizmadia Zsolt formatervező munkája. A tágas terek igazi loft hangulatot varázsoltak a négy fal közé, ahol a látható műszaki berendezéseket és a csöveket szabadon hagyták.

TopSafe

A TopSafe 2016-ban költözött Nagytarcsára, ahol egy 600 négyzetméteres multifunkcionális épületet vettek birtokba, amely raktár, iroda és bemutatóterem is egyszerre. Alkalmazkodva a csarnoképület acélszerkezetes, indusztriális megjelenéséhez Paller Eszter belsőépítész segítségével alakították ki itt a különleges megjelenésű munkahelyet. Bontott tégla falakkal, látszó acélszerkezetekkel és elektromos védőcsövezéssel, csarnoklámpákkal integrálták az iroda stílusát a környezetébe.

Food Base

Jöjjön most egy kakukktojás. A Reload Építészstúdió által tervezett gyártócsarnok és irodaház nemrég épült a Gödöllői Ipari Parkban, vagyis nem egy száz éves ipari épületről beszélünk.  Mindenesetre formavilága egy modern indusztriális trend egyedi megjelenése Budapest vonzáskörzetében. A homlokzat meglepő és karakteres színhasználata kiemeli a főépület tömegét az ipari park architektúrájából. A belső terekben található unikális megoldások úgy illeszkednek az ipari miliőhöz, hogy eközben a belvárosok trendi city-hangulatát is megjelenítik.

Az Év Irodája versenyre még december 7-éig lehet jelentkezni. Mutasd meg magad, hogy megismerjen a nagyvilág!