A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A 2017-es trendek az irodadizájn világában

Mire lehet számítani idén, melyek lesznek a legfontosabb szempontok az irodatervezésnél? Utánajártunk.

Három fő irányvonal lesz meghatározó a 2017-es évben, melyek gyökerei már korábban is felbukkantak. Mitől özönlenek majd az új munkavállalók és milyen eszközökkel lehet megtartani a már meglévő dolgozókat? Az egyik a munkahelyi egészség, a másik a dolgozóközpontú dizájn, a harmadik pedig a hitelesség.

Hitelességközpontú tervezés

Ha nem kongruens a cég profilja, törekvései és az irodai környezet, amiben dolgoznak, könnyen lehet azt gondolni, hogy komolytalan vállalattal állunk szemben. Ha egy hirdetésben jó munkakörnyezetet ígérnek, akkor valóban legyen az iroda egy olyan hely, mely bizonyos feltételeknek eleget tesz. Fontos, hogy az irodába lépve bárki meg tudja állapítani, mely alapvető értékeket képviseli az adott cég, melyek a főbb célkitűzések és miben hisznek. Ne csak a vezetőség és az irodában dolgozók, hanem az ügyfelek számára is legyen mondanivalója – az iroda mesélje el a vállalat történetét.

A tökéletes és hiteles iroda első lépéseként érdemes meghallgatni az irodában dolgozókat, kikérni a véleményüket a munkahellyel kapcsolatban (legjobb erre a névtelenséget biztosító kérdőíves módszer). Az iroda hitvallása legyen látványos és egyértelmű. Egy austini cég, a Bazaarvoice irodájában például az erőteljes, a vállalatra jellemző színek dominálnak, mint a fűzöld, a tengerészkék, az égszínkék és a zöldeskék. A sokoldalú építészeti megoldások és a színek által egy vibráló helyet hoztak létre, mely a cég energiáit közvetíti. Így kívánták fokozni a munkavállalói elkötelezettséget, valamint a vállalat transzparens irodájával és cégpolitikájával megtartani a jelenlegi ügyfeleket.

A milleniumi nemzedék elvárásai

Az Y- és Z-generációs munkaerő, (azaz a 1980 és 2010 között született fiatalok), a jelen és a jövő munkavállalói azok, akik az irodabelsők kialakítására a legnagyobb befolyással vannak. A vállalatok ezt felismerve igyekeznek mindenáron megfelelni az új nemzedék elvárásainak, s ezáltal a többi kollégának is kedvező munkakörnyezetet teremtenek meg. Ezek a fiatalok az igazság bajnokai, mindennel kapcsolatban kritikusak, de észreveszik a törődést és igénylik is. 

Az is lényeges, hogy a figyelem mellett lássák a feljebb jutási lehetőséget és a célokat, valamint érezzék a munkahelyi jóllétet. Fontos, hogy a vállalat őszintén és egyenlő félként kezelje őket, érezzék, hogy a csapat részesei. Apropó csapat: a közösség nagy szerepet játszik ezen generációk életében, így az open office-ok és a közös helyiségek továbbra is töretlen sikernek örvendhetnek. Tehát kimondhatjuk, hogy 2017-ben is folytatódik a fiatalok befolyása az irodakialakítás és dizájn tekintetében.

Wellness az irodában

Tovább burjánzik az a trend, miszerint a munkahelyi well-being nagyban meghatározza a fiatalok munkahelyválasztását. Az épületek pozitív minősítései, mint a LEED már nem elég, többre vágynak a dolgozók, olyan kiváltságokra, melyeknek előnyeit ők is élvezhetik. Ilyen például a természet és annak megjelenése, valamint a pihenés az irodán kívül és belül. A lelki és fizikai okok már ismertek, milyen pozitív hatással van a természet a teljesítőképességre.

Az apróbb konyhakertek és teraszok mellett fontos, hogy az irodába is becsempésszük a természetet. Mindezt természetes anyagok használatával, valódi kőburkolatokkal, sok fénnyel és növényekkel érhetjük el. Egyre több helyen divat a munkahelyi fitnesz és rekreációs szobák, de gyakori a jutalomként kapott wellness pihenés és feltöltődés is. Úgy néz ki, idén is az egészséges, emberközpontú irodák hódítanak majd.

Képek: https://workdesign.com/