A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A BIG FISH romirodája a Nyugatinál. Underground, sörcsap, Ecseri piac

A BIG FISH Kft. igazán fantasztikus helyet talált magának, hiszen a kétszintes, 660 m2-es irodája a régi Skála Metró épületében található a Nyugati téren, a város kellős közepén, ahol pazar panorámában gyönyörködhetünk. És persze az enteriőr is egészen elképesztő.

A csaknem két évtizedes múltra visszatekintő BIG FISH Kft. egyrészt webáruházak, e-kereskedelmi portálok tervezésével, másrészt mobil applikációkkal foglalkozik, utóbbi esetében meglehetősen széles a repertoár, hiszen például interaktív mesekönyvet vagy éppen alkalmazást is készítettek már a Mumbai-i reptér utasai számára. A cég 2012-ben bérelt ki egy 330 m2-es területet a Nyugati téren, majd tavaly ősszel az alatta lévő szintet is birtokba vették, amelynek belsőépítészeti kialakítása nemrég fejeződött be. A kollégák létszáma időközben megduplázódott, jelenleg csaknem negyven munkatárs dolgozik itt, de a leendő bővülés miatt vannak még szabad helyek.

A felső szinten kapott helyet a recepció, egy hatalmas munkaszoba, illetve a folyosóra felfűzve találhatók még tárgyalók, irodák és a teakonyha. Az egyik tárgyalót nemrég „újracsomagolták”, és a retró jegyében a hetvenes évek televíziós készülékét, foteljeit helyezték el, a falakat pedig régmúlt, viseltes térképekkel fedték be. Egy LED-es, full HD-s smart TV biztosan elájulna itt. A Bajcsy-Zsilinszky út felé eső egyterű irodában pedig egy hatalmas hal úszik a levegőben, mintha teljesen természetes volna, hogy egy irodában halak lubickolnak. Alatta néhány babzsák, miközben két oldalt munkatársak ügyködnek laptopjaik előtt csapatok szerint.

Már ez a szint is jó néhány eredeti ötlettel rendelkezik, de ha a frissen kialakított új szintet is szemügyre vesszük, akkor rá kell ébrednünk, hogy még csak egy kis bemelegítésben volt részünk. Az underground és az overground, ahogy viccesen nevezik a kollégák a két szintet, amelyet egy belső lépcsőház köt össze. Persze ezt a kis rejtett közlekedőt sem hagyták érintetlenül, hiszen mintha egy graffiti kiállítás gyöngyszemeit pingálták volna a falakra. Amíg abszolváljuk a két szint közötti lépcsősort, addig kapunk egy kis posztmodern vizuális kiképzést.

Babos „Zsili” Bertalan irányította a tervezői munkákat, aki stílszerűen rom irodának nevezte el az új szintet. Ki tudja, talán követőkre talál, és esetleg rom iroda kultusz is kialakulhat. A kivitelező csapat egyébként a budapesti Google irodában bizonyított már. Itt a legkülönbözőbb egyterű irodákat alakították ki, ahol lehetett, kivették a válaszfalakat, hogy minél nyitottabb és átláthatóbb legyen a térszerkezet. Persze a központi közlekedő itt is megmaradt, de egészen elképesztő installációk fedik a falakat. Bekukkantunk a toalettre is, ahol a mázolt falak se a szokásos mosdóhangulatot sugallják, sőt, még hangszórót is beépítettek.

Ha pedig körbenézünk a munkaszobákban, akkor szinte minden egyes négyzetméteren valami olyan eredeti dolgot, enteriőrelemet találunk, amely nem csak hangulatot és stílust teremt, hanem gondolkodásra is ösztönöz. Az inspiráció mindenütt megbújik, mindegy egyes tárgy elősegítheti a dolgozókat, hogy a virtuális világban megmerülve nagyszerű ötleteket hozzanak a felszínre, amelyeket aztán realizálhatnak egy netes alkalmazásban.

Persze az iroda csúcspontja esztétikai és kreatív szempontból itt sem lehet más, mint a társalgó. Ez azonban minden eddigi élményünket túlszárnyalja, hiszen ez valóban egy kiköpött romkocsma sörcsappal, mérleggel a hetvenes évek Csemege élelmiszerüzletéből. Maga a pult pedig kiszuperált sílécekből készült. De nehogy azt higgyük, hogy már vége a dolognak! Dehogy! Hátul egy műfüves részen egy ló néz velünk farkasszemet, miközben oldalán egy rágcsáló motorozik, ha pedig valaki a társaságukra vágyik, akkor mellettük egy hintaszékben ringatózhat. De fokozva a hangulatot, semmi sem az, aminek látszik. Ugyanis a ló nem ló, hanem egy pegazus és egy unikornis keveréke, hiszen szárnyai és szarvai vannak, vagyis ez a Pegazunikornis, becenevén Peg. Vannak itt persze régi moziszékek, retró válogatás székek és asztalok tekintetében, néhány vicces tábla (pl. „Vállalatunk területén minden anyag és alkohol mérgező.”), és ha kinézünk az ablakon, akkor az épület belső udvarára látunk: a tűzfalhoz talán ötven éve nyúltak utoljára.

Ez a hely a relaxáció, a kikapcsolódás helyszíne, de ugyanúgy meetupokat, rendezvényeket is tartanak. A közös céges meetingre szintén itt kerül sor két hetente, amikor egyszerűen csak lehúzzák a vásznat, és máris jöhet a prezentáció. Egyébként szemben egy hatalmas poszteren egy cigányzenekar játszik, mintha a régmúlt idők lokáljába tévedtünk volna, szinte a fülünkben cseng egy-egy hegedűszólam.

Úgy tűnik, mintha előzetesen az egész Ecseri piacot megszállták volna, hogy válogatott retrós termékekkel örvendeztessék meg magukat, miközben persze az újrahasznosított berendezési tárgyak, bútorok felhasználása a fenntarthatóság irányába tett erőteljes lépésnek tekinthető. Az eklektika olyan szinten van jelen itt is és mindenhol, hogy azt szinte lehetetlen szavakba önteni, inkább saját szemünkkel kell meggyőződni arról a jótékony és ösztönző kavalkádról, ami fogad minket a BIG FISH tereiben.