A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A British Telecom átadta kreatív irodáját Budapesten

A szolgáltatóközpontok (SSC) is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több tehetséges, jól képzett fiatal maradjon Magyarországon - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten abból az alkalomból, hogy a British Telecommunication (BT) új kreatív irodával bővítette helyi szolgáltatóközpontját.

Ma csaknem száz SSC működik Magyarországon, összesen 36 ezer munkatárssal, akik jellemzően diplomás fiatalok. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatóközpontok segítenek a magyar kormánynak abban a törekvésében, hogy minél több tehetséges fiatal maradjon Magyarországon, ne menjenek el külföldre. Az SSC-k azt bizonyítják, hogy itt is találhatnak értelmes, jól fizetett munkát. Szabó László kijelentette: a magyar mérnökök tudása versenyelőnyt nyújthat a BT-nek az egész világon.

Elmondása szerint folyamatosan érkeznek a befektetések Magyarországra. Ebben a hónapban adtuk át az Opel új tudásközpontját Szentgotthárdon, az Audi új logisztikai központját Győrben; a Bosch Miskolcon, a Folpack Tatabányán, az Unilever pedig Nyíregyházán bővítette kapacitásait. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) jelenleg 13 új szolgáltatóközpont Magyarországra telepítéséről tárgyal reménybeli külföldi befektetőkkel.

A BT budapesti telephelyén kedden adták át az újonnan kialakított, a kreatív munkavégzést segítő irodai környezetet, az úgynevezett Technikai Design Stúdiót. Az ünnepélyes átadáson fölszólalt Chris Cochrane, a BT Global Services részlegének informatikai igazgatója, aki elmondta: a budapesti a BT egyik legnagyobb irodája Európában, ahonnan kommunikációs szolgáltatásokat nyújtanak. A BT-nek több mint 3 ezer ügyfele van szerte a világon, közepes cégek, multinacionális nagyvállalatok - köztük több globális szereplő -, valamint kormányzati szervezetek.

Az igazgató elmondta, hogy a BT nem egyszerűen egy új irodát nyitott Budapesten, a Technikai Design Stúdió egyszerre tárgyaló és könyvtár, emellett olyan helyeket is kialakítottak benne, ahol a mérnökök félrevonulhatnak, ha el akarnak mélyülni. A BT egyebek között azért fejleszt Magyarországon, mert itt kiváló a munkavállalók nyelvi és műszaki felkészültsége, egyszersmind megvan a kormányzati támogatás. Chris Cocrane kiemelte: munkavállalóik 90 százaléka magyar, és 85 százalékuk felsőfokú végzettségű. A British Telecomnak jelenleg összesen csaknem 1600 alkalmazottja van Magyarországon két telephelyen, Budapesten és Debrecenben.

Képek: MTI