A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A Cushman & Wakefield globális szolgáltató központot nyitott Budapesten

A világ egyik legnagyobb ingatlanügynöksége, a Cushman & Wakefield Budapesten nyitotta meg a leggyorsabban növekvő globális üzletáguk európai központját, a Portfolio Services Centert (PSC) a Duna közelében a Studium Irodaházban. A sajtóbejárás során megnézhettük az új, 1300 m2-es irodájukat is.

A Portfolio Services Center magasan képzett kollégái teljes körű tanácsadási és menedzsment szolgáltatásokat nyújtanak Budapestről, amelyek globális ügyfeleik lokációs stratégiáit formálják és az ingatlanportfóliójuk napi irányítását biztosítják. Az elmúlt időszakban közel 80 alkalmazottat vettek fel, és összesen 150 főt fognak foglalkoztatni az első fázisban. Azonban a jelenlegi 1300 négyzetméteres irodájuk mellett még egy szintet megtöltenek majd a Studium Irodaházban, így várhatóan 2019-ben a kollégák száma 250-300 főre bővülhet. Jelenleg a munkatársak háromnegyede magyar, és minden negyedik külföldi, akik a világ legkülönbözőbb városaiból érkeztek ide dolgozni.

A cég idén ünnepli 100. születésnapját, de a magyarországi története sem ma kezdődött, hiszen Budapesten 1991-ben nyitott irodát a nagy nemzetközi ingatlanügynökségek közül elsőként. Kezdetben az egész régiót innen irányították, majd kiépültek a szomszédos országok irodái is. Most azonban ismét szintet lép a cég hazai jelenléte, hiszen egy magas hozzáadott értékkel rendelkező részleget alakítottak ki Budapesten. A helyszín egyrészt közel van az egyetemhez, másrészt a vibráló, fiatalos városi miliő vonzza a szakképzett munkaerőt.

A részleg vezetésére Byron Tudort nevezték ki, aki a Goldman Sachs Corporate Services és Real Estate divíziójáról érkezett. Az új vezető elmondta: „örömmel tölt el, hogy a Cushman & Wakefield tagjaként irányíthatom a folyamatosan bővülő Portfolio Services Center csapatot, mely egyre szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinknek a régióban. Nagyon gyorsan növekszünk, és azon leszek, hogy ez a folyamat a lehető legsikeresebb lehessen.”

A központ az ügyfelek portfólió stratégiájának kialakításában működik közre és napi management szolgáltatást is nyújt: stratégiai tanácsadással, integrált létesítmény üzemeltetéssel, projekt- és ingatlanfejlesztési szolgáltatásokkal, valamint portfólió ügyintézéssel és tranzakció menedzsmenttel foglalkoznak. A nagy ingatlanportfólióval rendelkező vállalatok számára optimalizálják a napi folyamatokat a legkülönbözőbb szakterületeken.

Az iroda abszolút áramvonalas, légies teret kínál, miközben az elegancia párosul a könnyedséggel és otthonossággal. A szürke és fehér színek tónusai határozzák meg a munkahelyet, a feketébe vesző szabadon hagyott csövek pedig a végtelenség érzetét keltik, így a viszonylag alacsony belmagasságot kompenzálják, valamint különleges megoldást is jelentenek.

A központban nincsenek dedikált munkahelyek, mindenki szabadon dönt, hogy a 134 rugalmas munkaállomás közül melyiket választja. Azonban integráló tényező, hogy az egyes projektcsapatok a lehetőség szerint egymás mellett foglalnak helyet. Az összes terület mintegy 60%-a pedig az együttműködésre koncentrál. Harmonikusan megférnek egymás mellett a nagyteres irodakoncepció elemei és a közösségi terek, csendszobák, az étkező-konyha és a tárgyalók.

Egyszerre szerették volna megjeleníteni a helyi értékeket és a vállalat globális kultúráját, ennek során fiatal magyar fotósok munkái látványosan töltik meg a falakat, így például a Lánchíd is feltűnik. Az iroda reflektál a magyar főváros kettőségére, így budai és pesti oldal is található a munkahelyen. A genius loci, vagyis a hely szelleme sem maradhatott ki, hiszen ismert magyar utcákról is neveztek el helyiségeket, így a csendes szobák a Ráday és Angyal utcákról kapták a nevüket, de még sorolhatnánk a gesztusokat. Különleges grafikai elemek is megjelennek, amelyeg a színes mobíliákkal együtt vibráló környezetet teremtenek. A kommunikáció is number one, nincsenek telefonok, mindenki skype meetingek keretében beszél a kollégákkal, akik a világ más országaiban dolgoznak.