A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Distinction Rákóczi téri loftirodájában jártunk. Francia buldog, oázis, kibertér.

Ezúttal a mobilalkalmazásokat fejlesztő Distinction magyar startup-vállalkozást látogattuk meg. Nem csalódtunk, hiszen egy lendületes, sokszínű, Y-generációs irodában jártunk. A Rákóczi téren egy igazi loftra bukkantunk, ahol minden a helyén van, és minden abszolút egyedi. Repülőgép-modell, órabicikli, popcorn-gép, francia buldog. Az interaction free interval-ról nem is beszélve.

A Nagykörúton a Rákóczi térnél egy igazi – kb. 250 m2-es – loftirodában rendezkedett be a Distinction Kft. A cég hamisítatlan hazai startup-vállalkozás, amely egy gellérthegyi kis lakásban kezdte el pályafutását, és decemberben költöztek be egy századfordulós épület hátsó szárnyában kialakított loftirodába. A Distinction különböző mobilalkalmazásokat fejleszt (pl. Coctail Flow, Weather Flow, AppFlow), amelyekkel már a nemzetközi piacon is jelen vannak, és többek között olyan partnerekkel rendelkeznek, mint a Red Bull, a Nokia vagy éppen az Audi. Ha meghalljuk azt a szót, hogy startup, mindig lendületes, fiatalos hangulatra asszociálunk, ahol Y-generációs, szabadelvű, mobilis, nyitott fiatalemberekre bukkanhatunk. Ezúttal sem történt ez másként.

De kezdjük az elején! Már a lokáció is egyedi, hiszen a Distinction a LOFFICE közösségi irodahálózat Salétrom Office fantázianévre hallgató loftjában rendezkedett be. Miután belépünk a  régi patinás bérházba, oázisként ragyog a belváros közepén egy kis kert, ahonnan nyílik a Distinction cégközpontja is. A legalább hat méteres belmagasságú térben a nyers és divatos indusztriális fílinget, az antikolt téglafalakat megspékelték egy különleges fémhíddal. Csizmadia Zsolt és Paládi Kovács Ádám nevéhez fűződő híd egyébként nem csak önkényes művészeti alkotás és performansz, hanem a tárgyalónak berendezett kisebb galériába vezeti a látogatót. Az iroda L-alakú, nyitott teret formál, amelyben a hatalmas belmagasság lehetővé tette, hogy emeleti részt is kialakítsanak. Mint Csizmadia fogalmazott egy interjúban: „Adott egy felújított L alakú tér két különálló galériaszinttel. Két lépcsőt a két galéria megközelítéséhez nem lehetett beépíteni, mert nem fért el, így egy lépcső és egy a középső nyitott teret áthidaló gyaloghíd volt a megoldás.”

Az irodalátogató nincs könnyű helyzetben, hiszen amint belépünk az egyterű helyiségbe, rögtön számos impulzus ér minket, számtalan apró kis installáció, vicces használati tárgy jelenik meg, szinte behálózza a falakat és a kisebb-nagyobb tereket a színes és egyedi dizájngyűjtemény. Debelyácskó Zsófia office manager elmondta, hogy a Distinction 2012 decemberében költözött az új irodába, de közel fél éves folyamatról beszélhetünk, amíg a legapróbb lakberendezési elemek és tárgyak is a helyére kerültek. Zsófia előzetesen két lakberendezési tervet prezentált a 12 fős kollektívának: az egyik egy művészibb, szürreálisabb belső teret formált volna, míg a másik egy letisztultabb, egzaktabb, lendületesebb miliőt célzott meg. A kollégák az utóbbi mellett döntöttek.

A költözés oka az volt, hogy a növekedéssel együttjáró bővülő csapat miatt tágasabb, szellősebb irodát kerestek, ahol a játékos, vicces hangulat dominál, hiszen fontos számukra a szabadelvű légkör, a kötetlen terek. Sokszor például babzsákokban ülve tesztelnek programokat, vagyis a mobilalkalmazások fejlesztése a fejlesztőktől is rugalmasságot és mobilitást igényel. Többek között minden délután csocsóbajnokságot rendeznek, máskor pedig FIFA football bajnokságot szerveznek. Nagyon érdekes jellemzője a munkastílusnak az is, hogy miközben számos tér nyílik a kommunikációra és az interakcióra, a programozás az elmélyültebb, kreatívabb munkavégzést igényli. Ennek érdekében egyfajta csendes órák-rendszert vezettek be, vagyis naponta két alkalommal – 10-12 és 14-16 óra között – megszakítják az intenzív interakciót, és mindenki a munkájára koncentrál – ekkor alapszabályként egyáltalán nem kommunikálnak egymással. Persze ha valami sürgős dolog közbejön, akkor ki lehet lépni az „IFI”-ből, vagyis az interaction free interval-ból.

Ha belépünk az irodába, rögtön egy kék repülőgépmodell lebeg a fejünk fölött. Bal oldalt a nyers téglafalat egy színes bicikli installáció tölti meg, amelynek első kereke egy órát szimbolizál. Balra a már-már elengedhetetlen csocsóasztal található babzsákok, szófa és egy popcorn-gép társaságában. Az L-alakzat hosszabb szára jeleníti meg a munkateret, amelynek a végén egy high-tech bár „felügyeli” a kollégákat. Ha pedig friss levegőre vágyunk, akkor kiléphetünk a saját használatú kertbe, amely a KertGuru munkáját dicséri. A látvány lenyűgöző, hiszen egy tűzfalakkal körbezárt zöld pázsit és virágoskert tárul fel, ahol igény szerint dolgozni is lehet. Van még itt napernyő, kerti bútorok, vagyis egy igazi oázisba csöppenünk a „nyóckerben”.

No de térjünk vissza a mi kis loftunkba! A pozitív hangulatot az otthonos és fiatalos belsőépítészeti megoldások mellett az üde, zöld növények dobják fel, és a vegetáció sem ad hoc jelleggel érkezett az irodába, hiszen egy profi szakértőt, Pencz Balázst (Ginkó Kertészeti Bt.) kérték fel a növényvilág kialakítására. Kapaszkodjunk fel most a lépcsőn! Miközben caplatunk felfelé, jobb oldalt a falon egy hatalmas scrabble bontakozik ki, ahol olyan szavakat olvashatunk többek között, mint „believe”, „impossible”, „distinction”, „creative” vagy éppen „limitless”. Ezt szeretjük, ezt a megalkuvás nélküli lendületet, optimizmust, tehetséget, amire oly nagy szükség van errefelé. És ha ilyen munkahelyeken járunk, akkor minket is beoltanak az optimizmus szérumával.

Ahogy felérünk a lépcsősoron, szemben található egy közösségi tér írható táblával, kényelmes ülőgarnitúrával. Itt lehet ötletelni, megbeszélni, informálisan értekezni, vagy bármilyen verbális és fizikai tevékenységet folytatni, ami előrevisz. Balra a kitáguló tér a földszinthez hasonlóan a munkaállomásokat rejti. A munkateret és a közösségi teret egy színes dobozok alkotta polcrendszer választja el, a falakon madárinstallációk. A tér közepén pedig Pablo, a francia buldog heverész az árnyékban. Ő egyébként nem a lakberendezés része, hanem az egyik ügyvezető személyi testőre. És most jöjjön a már emlegetett híd, amelyen átkelve a magasban lebegő tárgyalóba érkezünk, ahol egy hatalmas poszter uralja a teret. A Szabadság hidat ábrázoló művészi fotó Rizsavi Tamás munkája. A tárgyalóban és más helyeken is az asztalokat a ClassHome Eiffel fantázianévre hallgató dizájnszékei veszik körbe. Lábunk alatt pedig műfű oldja a feszültséget, bár szerintünk az ki van zárva.

Ismét áthaladunk a hídon, le a lépcsőn, és egy utolsó pillantást vetünk az irodára. Úgy tűnik, hogy minden a helyén van, a mértékkel és az ízléssel sincs semmi gond, az egyedi dizájntárgyak igazi szürreális felüdülés e meglehetősen földhözragadt világban. Az egyterű irodában az ügyes megoldásokkal osztott terek nagyszerűen kiegészítik egymást, a különböző funkciók jól megférnek anélkül, hogy egymás babérjaira törnének, szóval harmonikus, lendületes, vicces és olyan ipszilonos a Distinction Kft. új főhadiszállása.