A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


A fekete-fehér irodája a napfényes Kaliforniában

A Gensler tervezte a Muh-Tay-Zik / Hof-Fer ügynökség új munkahelyét San Franciscóban. Egy újabb ipari fíling egy újabb fantasztikus megoldással.

Nem nagyon lehet betelni San Francisco hihetetlenül profi és erős atmoszférát teremtő loftos irodáival, amelyekből most egy újabb „példányt” mutatunk be. A mindössze 800 négyzetméteres munkahely látványvilága a Gensler produktuma, akiknek jó néhány mesterműve szerepelt már az irodablog.hu-n.

Ezúttal az irodakialakítás alapfilozófiája meglehetősen messzire visz, röviden arról van szó: egy reklámügynökség számára mindig kicsit tudathasadásos állapot, hogy amíg a kreatív munkatársak hihetetlen ötletekkel rukkolnak elő, amelyek a cégüket unikálissá és egyedivé teszi, addig a valóságban az ügyfelek nagyon is körbehatárolt és bejáratott sztenderdek szerinti munkát várnak el.

Ez az „ég és föld” feszültség, vagyis a kreatív (szabad) és analitikus (precíz) gondolkodó ellentéte határozta meg a dizájnt. Ezt a kettőséget úgy mutatták be a gyakorlatban, hogy a fekete és fehér színvilág párosa működteti a belső tereket, mintegy tükröt tartva egymás felé, vagyis egyikük sem létezhet a másik nélkül. Mindeközben fokozva a hangulatot, a hatalmas ablakokon keresztül szinte beköltözik a nyüzsgő belváros, a felhőkarcolók látványos tornyai még különlegesebb hatást biztosítanak az itt dolgozók számára.

A fehér zóna jelzi a kreatív tereket, ahol a munkaállomások, a kollaborációs helyek, a privát irodák, a kávézó és a nagy csapatasztalok találhatók – ezek ugye a gondolkodás helyszínei. Míg a fekete területek a formális ügyfélzónákat mutatják be, így ide tartoznak a tárgyalótermek és a recepció. Végső soron ez a vicces és okosan kigondolt iroda méltán hirdetheti egy reklámügynökség eredetiségét, miközben tekintélyt is biztosít számára, hiszen az ügyfelek rögtön az első pillantásra azt gondolják: ezek tudnak valamit!

Fotók: Muh-Tay-Zik / Hof-Fer