A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A fenntartható iroda élenjárója

Az Etsy új brooklyni központja a nyugalom szigete: egy zöld oázis tele függőleges kertekkel és fenntartható megoldásokkal. Virtuális séta következik.

Az Etsy vásárlói nem fognak csalódni, ha meglátják az online shop legújabb irodáját, mely legalább annyira fenntartható, amennyire stílusos. 2005-ös alapítása óta a vállalat a fenntartható fejlődés egyik legnagyobb támogatójaként van jelen a piacon, így nem véletlen, hogy minden szigorú előírást komolyan vesznek és betartanak. Az új iroda átépítése során a hulladék 95%-át sikerült újrahasznosítaniuk vagy feldolgozniuk, a lényeg, hogy a felesleges anyagok nem a hulladéklerakókban végezték. Az Etsy új napenergiával működő irodájának szigorú fenntarthatósági szabványoknak kellett megfelelnie. A csapat azt szerette volna, ha minden, ami az irodabelsővel kapcsolatos, az közeli kereskedőktől és kisvállalkozóktól származzon, valamint felelős módon készüljön, környezetbarát kivitelben. A vállalat fenntartható törekvéseit az is jól mutatja, hogy nemcsak a munkára keresték az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező bútorcégeket, hogy kielégítsék a környezettudatos iroda igényeit. Az összes céggel karöltve, akik részt vettek a munkálatokban csoportos tanúsítványt szereztek, hogy bizonyítsák elköteleződésüket.

A cég a környezettudatos építészetük miatt kiérdemelte a Seattle-i nemzetközi díját, a „Living Future Institute” elismerését. „Azt akartuk, hogy a fenntarthatósági stratégiánk alapjaiban igazodjon a cég egyedülálló kereskedelmi szerepéhez, s ez a társadalmi szerepvállalásnál, a kézművességnél és a régi hagyományok tiszteleténél kezdődik.” – mondta Devon Leahy, az Etsy fenntarthatóságért és a társadalmi innovációért felelős igazgatója. Többek között helyi termelésű faasztalok, LED-lámpák, függőleges kertek és esővízgyűjtő is található az irodában. A dizájnban egyaránt megjelennek a kézműves és faműves termékek, a kötött és horgolt dekoráció, a cég profilját követő vintage kiegészítők, ennek ellensúlyozásaként a modern világítótestek és néhol a merész szín- és formavilág. Amellett, hogy az irodában ultra-fenntartható bútorok és környezeti hatékonyság a jellemző, az Etsy dolgozói csomó extrát élvezhetnek, úgy mint a kerékpártároló előnyei, zuhanyzók, sőt, még egy „légző szobát” is használhatnak meditációra és jógára.