A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A globális kereskedelmi háború lenne az igazi kockázat

Londoni makrogazdasági elemzők szerint az Egyesült Államok és Kína által bejelentett kölcsönös importvám-intézkedések a két ország nemzetgazdaságának várhatóan minimális kárt okoznak, de egy globális kereskedelmi háborúnak már komoly világgazdasági kockázatai lennének.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics hétfői helyzetértékelésében kimutatja, hogy az amerikai piacra irányuló kínai exportra érvénybe léptetett új vámok Kína teljes amerikai exportjának 10 százalékát, a teljes kínai export értékének 2,2 százalékát érintik, és a vámokkal sújtott kínai exportérték a kínai hazai össztermék (GDP) 0,4 százalékának felel meg.

Az Oxford Economics modellszámításai szerint az 50 milliárd dollárnyi - a korábbi várakozásoknál valamelyest kisebb értékű - kínai exportra kirótt amerikai pótvámok a kínai gazdaság növekedési ütemét az idén 0,05 százalékponttal, 2019-ben 0,07 százalékponttal, 2020-ban 0,04 százalékponttal lassítják. A kínai válaszintézkedéseknek a ház elemzői szerint ennél is valamivel kisebb hatása lesz az amerikai gazdaság növekedésére.

Az amerikai kormány nemzetbiztonsági megfontolásokból a kínai vállalatok amerikai befektetéseit is korlátozni kívánja, és ennek kétpárti támogatottsága van a Kongresszusban. Az Oxford Economics kimutatja, hogy az amerikai gazdaságban eszközölt közvetlen kínai működőtőke-befektetések éves értéke 10 milliárd dollár körül mozog, vagyis mindössze 2,5 százaléka az amerikai gazdaságban 2016-ban végrehajtott, 421,8 milliárd dolláros összértékű közvetlen külföldi tőkebefektetéseknek.

A ház elemzői szerint ugyanakkor egyes amerikai szektorok az átlagnál nagyobb mértékben megszenvedhetik a kínai befektetések esetleges korlátozását. Az Oxford Economics számításai szerint az amerikai technológiai ágazatba beáramló külföldi működőtőke-befektetések teljes értékén belül Kína részaránya az elmúlt néhány évben 40 százalékra emelkedett, és emiatt ebben a szektorban már komolyabb hatással járhat a kínai tőkét érintő esetleges amerikai korlátozás.

Az Oxford Economics londoni elemzői szerint azonban az igazi kockázatot az jelentené, ha az amerikai-kínai vámcsetepaté globális kereskedelmi háborúvá fajul. A ház szimulációs számításai szerint a legrosszabb forgatókönyv esetén, amely több regionális és globális kereskedelmi erőcentrum részvételével kialakuló, adok-kapok jellegű vámszankció-sorozattal számol, a világgazdaság növekedési üteme 2019-ben 2,5 százalék lenne az Oxford Economics jelenleg érvényes alapeseti előrejelzésében szereplő 3 százalék helyett, az amerikai gazdaság növekedése pedig a cég által jósolt 2,5 százalék helyett mindössze 1,7 százalék lenne jövőre.

Az Oxford Economics hétfőn ismertetett tanulmánya szerint további kockázatot jelentene, ha Kína jelentős mértékben és hosszabb időre visszafogná az amerikai kincstárjegyek vásárlását. Kína az adósságpiacokon hozzáférhető, 14 700 milliárd dollárnyi amerikai kincstárjegy-kötelezettségek 8 százalékát birtokolja, és a tavaly újonnan piacra vitt amerikai kincstárjegy-adósság 23 százalékát vásárolta meg. Kína viszont már 2016-ban is 188 milliárd dollárral csökkentette kincstárjegy-beszerzéseinek értékét, és a 2011-2015-ös időszakban is jelentősen visszafogta vásárlásait, de ez akkor nem növelte jelentősebben az amerikai hitelköltségeket.

A fő különbség azonban most az, hogy az amerikai államháztartási hiány várhatóan a hazai össztermék 4,6 százalékára emelkedik az idén a 2017-ben mért 3,5 százalékról, és ennek finanszírozásához valószínűleg az amerikai kincstárjegyek külföldi keresletének növekedésére lesz szükség, annál is inkább, mivel az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve éppen most csökkenti az általa megújított kincstárjegy-adósság tömegét. Az Oxford Economics londoni elemzői szerint ebben a környezetben - ha Kína visszalépne az amerikai kincstárjegyek vásárlásától - nagyobb lenne a kockázata egy felfelé ható kamatsokknak, mint néhány évvel ezelőtt.