A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A GTC üstökösként nyomul a budapesti irodapiacon

Friss hírként érkezett, hogy a GTC bővíti a Center Point irodaházat. A lengyel tulajdonú ingatlanfejlesztő nagyon aktív a Váci úton, ezért összefoglaltuk az elmúlt néhány évüket Magyarországon.

A GTC-t még 2014-ben vásárolta meg a lengyel Globe Trade Centre vállalatcsoport, amely akkor az alaptőkét 140 millió euróval meg is emelte.  2015 végén pedig megkezdődött az aktivizálódás a magyar piacon, hiszen megvásárolták a 2006-ban átadott 31 ezer négyzetméteres Duna Towert, amely a legmagasabb irodaház Budapesten a maga 16 emeletével. A cég hazai portfóliójába akkor 120 ezer m2-nyi saját irodaterület tartozott 4 irodaházban (Duna Tower, Center Point Irodaház, GTC Metro és a Spirál).

A legmagasabb fővárosi irodaházat egyébként a CE LAND 2014 végére sikeresen újrapozícionálta, ahová egy nemzetközi szolgáltató központ is költözött. A GTC miután megvette a komplexumot, az irodaház jelentős közösségi tereit és gépészetét 2016-ban kétmillió euróból felújította. A négy hónapon át tartó munkálatok eredményeképpen 3000 négyzetméter közösségi tér újult meg és az épület teljes műszaki rekonstrukciójára is sor került.

Új fejlesztések

Majd bejelentették, hogy GTC White House néven a Váci 47. szám alatt egy irodaházat fejlesztenek, amelynek során a régit és az újat ötvözik, hiszen a hajdani Felvonógyár a teljes belső átalakítás után mintegy 2.000 m2-en kínál majd egyedi loft irodákat, a köré épülő új irodaegyüttes pedig mindezt további húszezer négyzetméternyi bérbe adható területtel bővíti.

2016 amúgy is megfelelő időzítés, hiszen 2012-13 tetszhalott állapota után 2016 első negyedévében bővült erőteljesen a fővárosi állomány, amikor közel 80.000 m2 új irodaterületet adtak át. Visszatérve a White House-ra, végül nem 2017 végén nyílt meg, hanem 2018 nyarán, azonban mintha egymásba kapcsolódnának a vállalat történetét megjelenítő láncszemek, hiszen az új irodaház átadó ünnepségén jelentették be a bombahírt.

Ennek értelmében egy magasházat kívánnak építeni a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében, a Rendőrpalota előterében. A magasház-vitában dagonyázó magyar mindennapokban ez jól megkavarta az állóvizet, mindenesetre nem sok idő volt elméleti vitákat folytatni, mert az ingatlan hamarosan megkapta az építési engedélyt is. Visszatérve egy pillanatra a GTC White House-ra, az új épülettel nőtt 141 ezer m2-re a vállalat hazai portfóliója.

A legújabb projektek

A 90 méteres magasház pedig Twist - Budapest City Tower néven fog felépülni. A 36 ezer m2-es ingatlan egyedisége a tömege mellett a csavart formája lesz, amely egészen különleges hatást fog mutatni már messziről is. A vállalat Thomas Pucher-t, a grazi Atelier Thomas Pucher iroda építészét kérte fel, hogy elképzeléseit formába öntve, a bécsi Bollinger Grohmann Schneider, a budapesti Bánáti + Hartvig Építész Iroda közreműködésével alakítsa ki a Twist terveit.

A legutóbbi hír pedig az, hogy a GTC most szeptemberben újabb területet vásárolt a Center Point irodaház mellett a Váci út 85. szám alatt, ahol hamarosan elkezdi a Center Point 3 felépítését. A tervezett új ingatlan 35.500 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel, irodákkal és kereskedelmi helyiségekkel bővíti a Center Point irodakomplexum meglévő területét.