A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A hamburgi raktárváros különleges irodaházai

Az UNESCO Bonnban ülésező világörökségi bizottsága a világ kulturális örökségének részévé választotta a hamburgi Speicherstadt egykori raktárépületeit és a szomszédos Kontorhaus irodaházait. Az Elba partján fekvő raktárvárosban ma irodák, bankok, galériák és exkluzív lakások találhatók.

A Speicherstadt és a szomszédos Kontorhaus kerület két sűrűn beépített városi negyed Hamburg kikötőjének központjában. A Speicherstadt vagyis Raktárváros eredetileg az Elba folyó egy 1,5 km hosszú és 200-250 méter széles Brookinsel nevezetű szigetén épült 1885 és 1927 között, majd részben újjáépült 1949 és 1967 között. Az ingatlanok helyén korábban barokk stílusú házak álltak, vagyis a környék teljesen megváltozott. Ez a világ egyik legnagyobb egységes történelmi szerkezetében megmaradt kikötői raktáregyüttese, amely mintegy 300 ezer négyzetméternyi területet jelent. 15 nagy raktárblokkot tartalmaz és 6 egyéb épületet, amelyeket kis csatornák sűrű hálózata köt össze.

A raktárváros megépítését az indokolta, hogy Hamburg a formálódó Német Birodalom része lett, miközben a világ kereskedelmi élete is gyökeresen átalakult. A kiszemelt sziget ráadásul az Elba folyó és a tenger felé vezető utak keresztmetszetében helyezkedik el, így kitűnő bázisul szolgálhatott egy raktárváros számára. Drasztikus beavatkozások előzték meg a gigafejlesztést, hiszen mintegy 1880 épületet romboltak le, és 24 ezer lakót költöztettek el Hamburg más negyedeibe. A korábbi barokk stílus eltűnt, és helyét neogótikus épületek foglalták el.

A házak egyik oldalán a rakpartok, másik oldalán a szállító utak találhatók. A hét és nyolc szintes raktárakban a gyarmatokról érkező fűszert, teát, kávét tartották, amelyeket darukkal húztak fel a felsőbb szintekre. Az eredetileg vámraktáraknak épített ingatlanok egészen az 1950-es évekig megőrizték eredeti funkciójukat, azonban elhaladt fölöttük a kor, hiszen a konténerek terjedésével ezek az épületek elavulttá váltak. A szállítmányozó cégek a konténerterminálok közelébe költöztek, így a Raktárváros fokozatosan kiürült. 1991-ben a városrészt műemlékké nyilvánították, ahol ma irodák, bankok, galériák és exkluzív lakások találhatóak.

A szomszédságában, a Kontorhaus kerületben mintegy 5 hektárnyi területen található hat nagy irodakomplexum, amelyek 1920-1940 között épültek, hogy a hajózáshoz és a tengeri logisztikához köthető vállalkozások itt dolgozhassanak. Az ingatlanok jól példázzák a nemzetközi kereskedelem gyors növekedését a késő 19. század és a kora 20. század közötti történelmi időszakban, vagyis a Kontorhaus a Speicherstadt prosperálásának köszönheti „létét”. Egyébként ez az irodanegyed az első ilyen típusú fejlesztési zóna a kontinentális Európában, vagyis a mai irodanegyedek és üzleti centrumok őse. A Kontorhaus ékköve pedig a modernista Chilehaus irodaház, amely egy expresszionista dinamikával megáldott épület, és  amely egyben leghíresebb tagja is a műemlék-együttesnek.