A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A japán irodisták beköltöztek egy őserdőbe

A General Design nemrég alakított ki egy irodát Tokióban. Hálás szerep jutott neki, hiszen egy kreatív ügynökség részére kellett munkahelyet virítania. A hely olyan mint egy arborétum: a belső terek tele vannak növényekkel, amelyeket a természetes fény úgy világít meg, mintha modellek lennének.

Tokió belvárosában  alakították ki ezt a nagyjából 200 négyzetméteres irodát, ahol az egyterű koncepció hódít. Így könnyebb a munkatársakat együttműködésre serkenteni, a hely és a bútorzat stílusa szinte ösztönzi a kollégákat, hogy a kommunikáció folyamatos legyen.

A tervezők a kialakítás során eltávolították a mennyezet- és padlóburkolatot, hogy a nyersbetonszerkezet előtérbe kerüljön, és a nyitottság még hangsúlyosabb szerepet töltsön be. Ráadásul így kitágult a tér, amely még inkább kiemeli a transzparenciát.

Nincsenek falak vagy rögzített válaszelemek, így a természetes fény az úr az irodában. Az enteriőrt a japán minimalizmus uralja, amely az organikus faelemekkel igazán barátságos miliőt eredményez. A minden sarkot, zónát megvilágító fény elősegíti, hogy a rengeteg üde növény jól érezze magát.

A hatalmas tölgyfaasztal és az antik kanapé szinte kiemelkedik az irodabútorok közül, szokatlan párosa ugyan diszkréten, mégis hangsúlyosan megadja a hely egyediségét. Mintha nem is egy munkahelyen járnánk, hanem egy letisztult stílusú lakásban, ahol minden adott ahhoz, hogy energikusan jól érezzük magunkat.