A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Kaptárban, egy igazi budapesti közösségi irodában jártunk

A Bazilika tőszomszédságában, az Andrássy úttól nem messze található a KAPTÁR közösségi iroda, amely mindössze másfél éve alakult, de máris kedvelt munkahelye lett a nomádoknak és a startupoknak. Nézzünk körül együtt!

Az Andrássy úton járunk, a világ egyik legszebb sugárútján, ahol a történelmi miliő szinte magába szippant. Majd betérünk egy kis utcába, itt a Szent István Bazilika is feltűnik, és máris megérkezünk a Révay közbe. Az épület homlokzatán ezek a szavak villannak fel: „közösen. szabadon.” A hatalmas portálok egy bemutatótermet, egy igényes üzletet vagy akár egy műtermet feltételeznek. Pedig a KAPTÁR-ban járunk, a közel másfél éve megalakult közösségi irodában. Az elmúlt években Magyarországon is új szelek fújdogálnak, újfajta munkakultúrák honosodnak meg, a hazai startupok is növekvő számban bontogatják szárnyaikat, néhányan már világhírnévre is szert tettek. Az Y-generáció újdonsült munkaterei között pedig megjelent a közösségi iroda, amely Amerikában kezdte el hódító útját, de immár néhány éve Magyarországon is otthon érzi magát.

15-20 hazai lokációról beszélhetünk, egyik közülük a 150 négyzetméteres térrel rendelkező KAPTÁR, amelyhez még nagyjából 50 m2-nyi alagsori helyiség is tartozik, ahol többek között képzőművészeti kiállításokat is szoktak tartani. Igazán izgalmas világba csöppenünk, a belső atmoszféra rögtön magával ragadja az embert, a letisztult, minimalista formák kellő alázattal viseltetnek a belépő iránt, az itt dolgozókat nem akarja maga alá gyűrni a miliő, inkább a kezükre játszik. Mint egy udvarias lakáj fenekünk alá tolja a széket vagy leültet a kanapéra, netén finom kávét készít. Világos színek, egyszerű formavilág, a transzparencia és tisztaság hatja át a KAPTÁR-t, amely a dolgozó „méhecskék” célpontja, ahová a mézet gyűjtik, majd repülnek tovább. Ugyanúgy a nomádok, startup-vállalkozások, kreatív magánzók is, akik itt dolgoznak, estefelé hazamennek, hogy másnap vagy akár egy hét, netán egy hónap múlva ismét visszatérjenek, hogy ötleteket gyártsanak és valósítsanak meg.

Amint belépünk a KAPTÁR-ba, egy nagy nyitott tér fogad minket. Szemben a recepcióhoz lépünk, ahol Barta Nikolett értékesítési vezető mosolyogva várja a látogatókat. A bejárattól balra egy workshopokra is alkalmas több személyes munkasarok található, jobbra pedig a kitáguló térben különböző munkaállomások fedezhetők fel (asztalok székekkel, bárszékek laptop-tartóval), hogy az itt dolgozók megtalálják a számukra legideálisabb és leginspiratívabb munkaállomást. Hátul pedig az ún. Könyvtárban kanapén vagy a fotelekben ülve még komfortosabb körülmények között pötyöghetünk a laptopunkon. A recepció mögött rejtőzködik a konyha, ahol teázni, kávézni lehet, és a mikróban megmelegíthetjük a hozott ételeket is. A konyhát a három, egymás mellett kialakított – hangszigetelt üvegfalakkal szeparált – tárgyalók takarják el a nagyvilágtól, és jól is van ez így. A tárgyalók egyike szinte egy intim beszélgetésre is alkalmas szobácska, míg a másik kettő igény szerint akár össze is nyitható, írható falaik pedig egy nagyobb míting lebonyolítására is alkalmassá teszik azokat.

A KAPTÁR-t másfél éve három fiatal indította útjára, és valójában saját tapasztalataik, igényeik alapján alakították ki a közösségi irodát. „Mi egy három fős irodában dolgoztunk valahol a külvárosban egy meglehetősen rossz hangulatú helyen, ahol a munkakörülmények jócskán hagytak maguk után kívánnivalót. Később kávézókban is megfordultunk. De igazán sehol sem éreztük jól magunkat, hiszen rájöttünk, hogy a munka és a pihenés tereit külön kell választanunk. Ekkor feltettük magunknak a kérdést, hogy hol is szeretnénk dolgozni. Így jött létre a KAPTÁR, ahol szabadon és függetlenül munkálkodhatunk, mégis pozitív mentalitású emberek vesznek körbe minket” – mesél az indulásról Levendel Áron, a KAPTÁR egyik tulajdonosa és vezetője, aki főállásban szervezetfejlesztéssel, tréningekkel foglalkozik. Számára szinte kész laboratórium ez a hely, ahol az emberi viszonyokat, munkastílusokat „korlátlanul” szemrevételezheti.

„Az iroda belsőépítészeti kialakítása egy szükséges alapot biztosít az eredményes munkavégzéshez, és a kellemes atmoszférát igazolja, hogy itt a nyakkendős és a rövidnadrágos is jól megfér egymás mellett” – folytatja (Levendel) Áron. A világításrendszer is úgy van kialakítva, hogy ne tükröződjenek a laptopok, szóval minden apró részletre odafigyelnek az üzemeltetők. A mozgássérültek szintén szabadon használhatják a tereket, még külön toalett is a rendelkezésükre áll. Mindeközben folyamatosan képzőművészeti kiállítások alkotásai függenek a falakon. Nagyjából egyszerre 30 fő dolgozhat itt, a tagsági díj egy hónapra 38 ezer forint. Ennek fejében reggel nyolc és este nyolc között szabadon lehet igénybe venni az irodát és az infrastruktúrát, ha pedig valaki egy évre vált bérletet, akkor éjjel-nappal betérhet a KAPTÁR-ba egy ujjlenyomatolvasó-rendszer segítségével.

A nappali és kávézó keveréke ez a tér, amely ismerős otthonról, mégis egy munkahely, lelazulhatunk, mégsem vonja el figyelmünket a kreatív tér a munkánkról. Mikor távozunk, a bejárat mellett egy egyetemi tanár hajol a laptopja fölé, miközben egy több száz fős tréningeket is vezető dán úriember veti le a kabátját, hogy elmerüljön az emberi kapcsolatok izgalmas világában. Amott a Könyvtár kanapén ülve egy szőke PR-tanácsadó hölgy serénykedik, a másik oldalon pedig épp egy workshop zajlik, ahol a résztvevők senkitől sem zavartatva értekeznek. Néhány modern kép a falon, a kávé gőzölög, odakint dübörög a budapesti nagyváros, szóval minden megy a maga útján. És mindez „közösen és szabadon”.