A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


A kínai internetóriás káprázatos cégközpontja

A M Moser Associates tervezte a kínai internetóriás cég, a Tencent új főhadiszállását Guangzhou-ban.

A WeChat applikációt üzemeltető, villámgyorsan fejlődő cég új központja kulcsfontosságú lépés volt a társaság identitásának kialakításához, talán ezért is lett ilyen nagyvonalú és elképesztően eredeti. Már az irodaépületek kiválasztása sem hétköznapi tett volt, hiszen egy textilipari zóna lerobbant üzemcsarnokai közül hatot szemeltek ki maguknak, ahol a történelmi léptékű indusztriális építészet a múltat és a jelent köti össze. Az összesen mintegy 10 ezer négyzetméternyi hasznos területet magába foglaló ingatlanok közül négyben találhatók az irodák, míg a közösségi terek – mint a tárgyalók és az étkező – a maradék kettőben kaptak helyet.

Az épületek elhelyezkedése az ún. Kreatív Parkban nagy feladat elé állította a tervező csapatot, hiszen egyrészt az egyes ingatlanokat össze kellett kapcsolniuk, hogy az ipari zóna többi objektumától megkülönböztessék azokat, másrészt mindegyiket önálló identitással is fel kellett ruházniuk, hogy saját személyiséggel rendelkezzenek. Abban egyetértett mind a cégvezetőség, mind a tervező csapat, hogy az épületek eredeti jellemzőit meg kell tartani, így az egyes csarnokokat nyitott hidakkal kötötték össze, amelyek különleges módon hálózzák be a cégközpont területét.

A hidak nem csak fizikailag kötik össze az épületeket, és teszik egységessé a négy munkahelyet, hanem koncepcionálisan is összekapcsolják azokat. Az eredeti homlokzati elemek megtartása mellett a belső tereket helyben gyártott, illetve újrahasznosított elemekből alakították ki. A természetes anyagok használata nem csak a környezettudatosságot szolgálja, hanem fenntarthatóságuk hosszú távon is költségtakarékos, valamint nagy az ellenálló képességük, amely az élettartamukat növeli meg jelentősen.

Fotók: Tencent