A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A leginnovatívabb energiatakarékos hűtőberendezés

Mi sem lehetne aktuálisabb téma nyáron, mint a légkondicionáló? A következő eszköz ráadásul nem hogy pazarolná az áramot, hanem energiát termel működés közben.

A hűtő-fűtő berendezések nagy előnye, hogy melegben időben hűtenek, hidegben pedig langyos levegőt fújnak ki. Ám sajnos van, hogy egyesek túlműködtetik az eszközt, ezzel jégveremmé változtatva az irodát. A légkondicionálóval amúgy is vigyázni kell – nem csak a túl hideg levegő miatt –, ugyanis nem megfelelő karbantartás esetén számos megbetegedéshez, akár tartós betegséghez is vezethet. Érdemes félévente, de legalább évente megnézetni és kitisztíttatni szakemberrel, hogy a munkatársak véletlenül se betegedjenek meg. Biztos sokan találkoztak már az irodában azzal a jelenséggel, hogy a légkondicionáló nem működik, vagy csak időszakosan. Ez részben a készülék hibája lehet, de általában az irodaház/iroda dönt úgy, hogy ki-be kapcsolják, mivel a berendezés rengeteg energiát fogyaszt el, ezáltal az üzemeltetési díja is az egekbe szökhet, különösen a forró nyári napokon. Erre talált egy remek megoldást a kaliforniai székhelyű Be Power Tech startup, akik igazán értik a dolgukat – hiszen ott nem luxus, hanem sokszor életmentő is lehet egy hűtőkészülék a nagy melegben.

Az új eszköz a BeCool nevet kapta, mely hűteni és fűteni is tud egyaránt, ám nem a hagyományos levegőbeszívó-kifújó technikát alkalmazva. Ez a forradalmian új technológia alapjában változtathatja meg az irodák életét! Ha nem lenne elég, hogy a berendezés egyedülálló módon földgázzal üzemel (!), akkor itt van még egy érv mellette: míg hűti (vagy melegíti) a levegőt, addig egy kis üzemanyag cellát tölt fel, mely villamos energiát állít elő. Az a tény, hogy a klímaberendezés földgáz segítségével üzemel – az energiát ebben a formájában könnyebb és olcsóbb tárolni – önmagában is újszerű. A földgázzal való hűtés ráadásul lényegesen csökkentené a nyári csúcsban felhasznált energiát, így a költségeket, és a környezetre gyakorolt káros hatásokat is. A BeCool rendszere ráadásul tetőre szerelhető, így nincsen szem előtt, nem rondít bele az összképbe. A berendezés várhatóan 67%-kal tudja csökkenteni az energiaköltségeket, csúcsidőben pedig a 70%-os csökkenés sem kizárt! Kereskedelmi forgalomban 2017-ben lesz kapható.