A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A LOFFICE extravagáns közösségi irodájában jártunk. Pezsgő oázis a belvárosban

A LOFFICE Paulay Ede utcai közösségi irodája a hazai loft építészet egyik igazán unikális példája, ahol a jövő reménységei bontogatják szárnyaikat. Az irodablog.hu ezúttal a Zeneakadámia volt kottanyomdájában járt.

Budapest világörökségi zónájában, az Andrássy úttal párhuzamos, romantikus, szűk kis utcácskában, a Paulay Ede utcában található a LOFFICE közösségi iroda, amelyet még 2009-ben nyitottak meg. Ez volt az első úgynevezett co-working iroda Budapesten, és ezzel gyakorlatilag tartjuk a lépést a világgal, hiszen Amerikában is csak az ezredfordulót követően kezdett el terjedni ez a fajta munkahelyi kultúra. Ennek az a lényege, hogy a nomádok, szabadfoglalkozásúak, kisvállalkozók, startupok egy olcsó, ám mégis hatékony munkahelyi környezetben dolgozhatnak, ahol az infrastruktúrát, munkaállomásokat, egyéb szolgáltatásokat közösen használják. Szerencsére a hazai startup-ökoszisztéma fejlődésével és néhány hazai gyökerű technológiai cég világhírnevével egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közösségi iroda Budapesten is, ráadásul a magyar fővárosban olyan izgalmas atmoszférával rendelkező épületeket találhatunk, hogy e kettő nászából igazi gyöngyszemek, unikális irodák születnek.

Budapesten ma már tízes nagyságrendben állnak rendelkezésre közösségi irodák, de az első fecske a LOFFICE ma is a legnagyobb ilyen típusú intézmény. A LOFFICE-hálózat jelenleg négy budapesti és egy bécsi helyszínnel rendelkezik, a hazai irodáik közül kettő a loft stílusjegyeit hordozza magán, kettő pedig klasszikus polgári bérházban üzemel. A bécsi iroda  azért különleges helyszín, mert egyfajta hídszerepet tölt be, hiszen itt a hazai vállalkozások bekapcsolódhatnak a gazdasági élet nemzetközi vérkeringésébe, hogy piacot és hírnevet szerezzenek szolgáltatásaik, termékeik számára. Mindemellett határokon átnyúló közösségépítő eseményeket is szerveznek az osztrák fővárosban, amely megint csak európai perspektívába helyezi a hazai vállalkozásokat.

„2009-ben az indulásnál az volt a célunk, hogy egy új munkahely-típust vezessünk be Magyarországon, hiszen akkor még a közösségi iroda teljesen új fogalom volt, alig ismerték. Alaposan felkészültünk az indulásra, hiszen előzetesen Londonban is jártunk, ahol felkerestük a TheHUB nemzetközi közösségi iroda-hálózat vezetőit, és jó néhány irodát meg is látogattunk. Ezután alakítottuk ki a saját koncepciónkat, amely azóta is sikeres. Már az indulásnál arra törekedtünk, hogy több lábon álljon a LOFFICE, ezért sokrétű szolgáltatást kínálunk. Az önállóan dolgozók számára a közösségi térben munkaállomásokat biztosítunk, a 2-5 fős startupok számára 14-80 m2-es stúdiót adunk bérbe, valamint hagyományos, 130-250 m2-es önálló irodákat is igénybe lehet venni nálunk. Gyakorlatilag lefedjük egy kezdő vállalkozás fejlődési állomásait, így a növekedéssel együtt járó bővülő igényeket is ki tudjuk elégíteni mind irodaterület, mind a szolgáltatások és az infrastruktúra terén” – mondja Klementz Panni alapító.

A Paulay Ede utca Budapest egyik legpezsgőbb kulturális negyedében található, gondoljunk csak a kis Broadway-nek is titulált Nagymező utca színházaira, vagy a közeli Zeneakadémiára. Ebben a sokszínű, kreatív és inspiratív légkörben igazán hálás feladat egy közösségi munkateret létrehozni, ahol stílszerűen a multikulturális közeg ablakot nyit a világra. Ráadásul egy igazán unikális épületet is találtak a projekthez, hiszen az 5 és fél szintes, 950 m2 alapterületű LOFFICE az utcafront felől nem látható, a tömbös beépítésnek köszönhetően a lakóházak és középületek közé rejtett kincses sziget. Már az épület múltja is regényes, hiszen korábban a Zeneakadémia kottanyomdájaként üzemelt, míg jelenleg a LOFFICE zászlóshajója. Az ipari adottságokkal rendelkező ingatlan eredeti struktúráját megőrizték, így például a határoló felületként működő üvegtéglákat megtartották. A belsőépítészi kialakítás a munkatársak, alapítók és formatervezők alkotta sokszereplős csapat közösségi munkájának eredménye – ezért ahogy körbejárjuk a többszintes teret, egy sokszínű és formagazdag közeget érzékelhetünk magunk körül. A Szupernova Design meghatározó szerepet játszott ebben a folyamatban, míg a recepció Csizmadia Zsolt formatervező munkája, aki a Salétrom utcai LOFFICE irodában egy különleges acélhidat is tervezett. A belső terek teles-tele vannak egyéni megoldásokkal, így például a nagy tárgyaló asztallapját a Salétrom utcai loft iroda tetőgerendáiból alakították ki.

A tágas terek igazi loft hangulatot varázsoltak a négy fal közé, ahol a látható műszaki berendezéseket és a csöveket szabadon hagyták. Megújuló energiát hasznosítanak, hiszen egyedi módon az épületnek saját geotermikus kútjai vannak. Mivel az épület alatt a Duna-meder holtága található, ezért nem is kellett olyan mélyre fúrni. A talajvíz hőenergiáját a mennyezetfűtés-hűtés és a természetes szellőztetés során hasznosítják. A LOFFICE támogatja a biciklis közlekedést is, hiszen tárolók és zuhanyzók biztosítják a kényelmes átöltözés és a felfrissülés lehetőségét. A közösségi irodák egyébként is megfelelnek a környezettudatos szemléletmódnak, hiszen az itt dolgozók közösen használják a tereket, eszközöket, amely a költséghatékonyságban is megnyilvánul, valamint az egy főre jutó ökolábnyom is kisebb, mint egy hagyományos irodában.

Az öt és félszintes épület földszintjén található a nagy közösségi tér osztott munkaállomásokkal, recepcióval, teakonyhával, terasszal, valamint egy tárgyalóval. A nulladik szint a tárgyalók birodalma, hiszen üvegpanelek segítségével bővíthető vagy több részre osztható a terület, így igény szerint kisebb-nagyobb létszámú megbeszélésekre is sor kerülhet. A nagy rendezvényterem közel 100 főt képes befogadni, itt a LOFFICE inkubációs tevékenysége keretében startupok, induló cégek számára közösségépítő rendezvényeket tartanak, valamint vállalkozásfejlesztő workshopokat, előadásokat, tréningeket szerveznek, amelyeken pénzügyi és humán szakemberek adnak hasznos tanácsokat. A többi emeleten pedig a stúdiók és az önálló irodák találhatók. A lépcsőház falait grafikák töltik meg, ipari hangulatot varázsolva, hiszen hol egy markoló, hol egy daru bukkan fel a lépcsőfordulóban.

A loft és a művészet egymásra találásának nagyszerű példája a „Bring the Art Home” program, amelynek során kiállításokat, képzőművészeti rendezvényeket szerveznek. Vagyis galériaként is működik a loft tér, ahol még aukciókra is sor kerül, sőt, Bécsbe is elviszik a magyar képzőművészek alkotásait. Mintha egy kortárs művészeti központban, galériában sétálgatnánk, ahol a lakberendezési tárgyak, belsőépítészeti megoldások, képzőművészeti alkotások mind-mind egy kiállítás részei; ahol a kreatív elmék igazán modern, ám mégis organikus miliőben tölthetik munkás hétköznapjaikat; ahol felvillan a humánum és az otthon kényelme, szinte érezzük a kandalló melegét, miközben a munkakultúra legújabb trendjei is érvényesülnek.

A LOFFICE mind a hazai, mind a külföldi munkavállalók körében népszerű, havi 44 ezer forintért az infrastruktúrát, az asszisztenciát és egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetjük. Egy igazán sikeres vállalkozásról van szó, hiszen már több díjat is besöpörtek: 2010-ben elnyerték Az Év Fiatal Vállalkozói Díját, 2011-ben Az Év Zöld Irodája versenyen harmadik helyet szereztek, 2013-ban pedig a Design Management Különdíját vehették kézbe. A világhírű századfordulós budapesti díszletek között kialakított közösségi oázis igazán ideális munkatér az Y-generációs tettre kész és szabad elméinek.