A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A londoni One Embankment Place a világ második legfenntarthatóbb irodaháza

Az irodaházat a 90-es évek elején építették a Charing Cross Station fölött. A londoni legenda sem élhetett meg azonban a múltjából, ezért a PwC úgy döntött, hogy teljesen újjávarázsolja. Ez annyira jól sikerült, hogy a BREEAM minősítő rendszer szerint a világ legfenntarthatóbb irodaháza lett. Nemrég az amszterdami The Edge ugyan letaszította a trónról, de a közmondás illik rá: öregember nem vénember.

A One Embankment Place a kilencvenes években készült el, és különlegessége, hogy a már meglévő Charing Cross Station fölé épült. A 40 ezer m2-nyi térrel rendelkező ingatlanban a PwC rendezkedett be, amely az állomás alatti fölszintet és az elsőtől a kilencedik szintig az emeleteket vette birtokba. Vagyis az állomás, amelyet évente 37 millió ember használ, mintegy az irodaház „szendvicsébe” került. A cég időközben döntés elé kényszerült, hiszen a bérleti szerződésük már csak néhány évig volt érvényben, és ahelyett, hogy egy újépítésűben gondolkodtak volna, inkább teljesen felújították az irodaházat energiahatékony módon.

A PwC előzetesen felkért egy energiaspecialistát, hogy vázolja fel a lehetséges átalakítást, ami jóval alacsonyabb széndioxid kibocsátást eredményez, és a BREEAM Excellent minősítést elérheti. Különböző workshopokat is szerveztek az alkalmazottak, a helyiek és a vállalkozások részvételével a megújítások lehetséges irányairól. A munkatársakban ellentmondásos érzések kavarogtak, hiszen miközben szerették a központi lokációt, utálták a lerobbant épületet. A bejáratot különösen nem szerették, miközben mellette egy szökőkút bűzlött a klórszagtól. A két átriumot cellás irodák vették körbe, amelyek blokkolták a természetes fényt. Az átriumban dohányoztak, akadályozva volt a függőleges közlekedés az épületben, a lépcsőházak szinte el voltak dugva, így mindenkit a túlterhelt lifthasználatra ösztönöztek.

A munkálatok annyira jól sikerültek, hogy 2013-ban a BREEAM minősítő rendszerben a valaha kiosztott legmagasabb pontszámot érték el, ami pontosan 96,31%. A PwC hisz abban, hogy a régi épületek újrahasznosítása mind az alkalmazottak, mind a helyi közösség számára számos előnnyel párosul. Ma az épület karbonlábnyoma 40%-kal kisebb, mint egy hasonló adottságú és méretű irodaházé. A hő és az energia jelentős részét helyben termelik meg. A becslések szerint évente 250 ezer angol fontot spórolnak a közüzemi számlákon. A felújítás kevesebb mint négy év alatt megtérül a cégnek.

A bravúros rehabilitáció közben a 2 ezer fős munkaerő továbbra is az épületben dolgozott, és amíg az 5-9. emeleteket újították meg, addig az alkalmazottak a többi térben tevékenykedtek. A kombinált hűtő-fűtő és villamosenergia rendszert újrahasznosított növényi hulladék táplálja. Hűtőgerendákat telepítettek a régi légkondícionáló eszközök helyett a környezetbarát szőnyegezéssel együtt. Az egyterű irodák és az átriumok még több természetes fényt engednek a belső terekbe, a tetőkertek és a zöld falak pedig hozzájárulnak az épület ökológiájához. A víztelen piszoárok és a kevés vizet elhasználó vécék csökkentik a vízfogyasztást.

A műszaki felújítást követően a TP Bennett építészirodát kérték fel, hogy a barátságtalan terekből egy modern irodát varázsoljon. Egyébként Budapesten a Váci Greens irodaparkban a GE kampuszának irodáit is ők tervezték, meg is nyerték Az Év Irodája versenyt. Nagy munkába fogtak a tervezők, hiszen rögtön kihajították a szökőkutat, és lőn csoda, a tér sokkal világosabb lett, ahol egy nagy információs képernyőt is elhelyeztek. A cellás irodákat elbontották, nagy nyitott terek jöttek létre az átriumokban. Az egyterű irodák mellett számos közösségi tér, tárgyaló és csendes zóna került kialakításra. A vertikális mozgást segíti a déli átriumban elhelyezett nyitott lépcsősor, amelyen keresztül a munkatársak gyorsan emeletet válthatnak. Az alagsorban kerékpártárolót építettek zuhanyzókkal. A legfelső szint pedig különleges formavilágával az egész projekt igazi ékköve. Szóval teljesen újjászületett az irodaház.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.