A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A Microsoft trendi irodái: a technológia frigyre lépett a latin bujasággal

A Microsoft Kolumbiában két nagymenő irodát alakított ki, amelyek a dél-amerikai kultúra sokszínűségét egyesítik az innovatív munkafilozófia világával.

Kirobbanó tavasz

Az AEI Arquitectura e Interiores tervezte a Microsoft két új irodáját is Kolumbiában, így a fővárosban, Bogotában és egy másik metropoliszban, Medellínben. A két munkahely közös nevezője, hogy a helyi ízek, hangulatok és színek képviselik a technológiai óriás nyitottságát és innovatív munkakultúráját.

Medellínben a helyi Antioquia régió világát mutatja be a vadonatúj iroda szín- és formavilága, ahol a bűvös szó a primavera, amely a fogadó térben meg is jelenik a falon. Ugyanis a tavaszi táj errefelé egy igazi érzékszervi csoda, amely elbűvöli a szemlélődőt, és életerővel vértezi fel a megfáradtakat.

A virágok, a színek, amelyek a hegyekben megjelennek, a fa, a természetes fény és a kortárs érzés kifejezése teszi a helyet igazán unikálissá, amely illeszkedik a Microsoft új filozófiájába, amely a munkatársak és az ügyfelek jólétéről szól az irodában.

A virágszirmokat megjelenítő fali mintázatok mintha befogadnák az egész világot, ekképpen az itt dolgozók egyfajta nyitott szemléletet, életvidámságot tapasztalhatnak meg a falak között. De ugyanígy különleges a tárgyalók székeinek huzata, amely a szarvasmarhák bőrmintázatára hasonlít, szinte érezzük, ahogy ülünk a természet lágy ölén, beszívjuk a virágok illatát, és hallgatjuk a mellettünk elballagó csorda zaját.

Dzsungel és a karib térség

Ugyanez a stúdió tervezte a Microsoft bogotai irodáját is, ahol az alaptéma a kolumbiai kultúra sokszínűsége volt. Ennek jegyében öt tematika határozza meg az egyes helyiségeket, amelyek a látogatókat virtuális túrára viszi a kolumbiai tájakon és a Microsoft világán keresztül.

Nem véletlenül találkozhatunk az egyik falfelületen az image kifejezéssel. Megjelenik itt az Amazonas őserdeje, a napfelkelte Sierra Nevadában, a karibi térség és az Andok hegyvonulata, amelyek a legújabb trendekkel vegyítve egy együttműködő, interaktív munkateret alkotnak.

Képek: Juan Fernando Castro