A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Nitrogénművek panorámás irodája a MOM Parkban

A Nitrogénművek az új budapesti irodáját a MOM Park egyik irodaházában alakította ki, ahol igazán tudatosan megtervezett munkahelyet láthatunk, és ahol a funkcionalitás egyesül az igényességgel.

A magyar vegyipar és agrárium egyik emblematikus vállalkozása, a Nitrogénművek Zrt. a MOM Park F irodatornyában egy új 500 négyzetméteres munkahelyet alakított ki azért, hogy az új – inputkereskedelemi- és integrációs – szolgáltatásait egy központi irodából irányíthassa, ahol mind a hazai, mind a nemzetközi ügyfeleit reprezentatív körülmények között fogadhatja. A helyszín meglehetősen exkluzív, hiszen Buda egyik patinás kerületében található, ráadásul a 3. emeleti irodából fantasztikus panoráma nyílik a Sashegyre is. A négyzetes formájú irodaház határozta meg az alaprajzi struktúráját, hiszen a liftmagot körbeveszi az iroda, így mindkét irányból jól körbejárható. A kialakítás lehetővé teszi továbbá, hogy a természetes fény szinte minden helyiségben segítse a munkafolyamatokat, legyen szó tárgyalásról vagy elmélyült fókuszmunkáról. A liftmag és a mellette elhelyezkedő kiszolgáló helyiségek (vizes blokkok, teakonyha) láncolata valójában szegmentálja a munkahelyet, hiszen egyik oldalon helyezkedik el a recepció a fogadó-kávézó térrel, a tárgyalóblokkal és a vezetői szobával, míg a másik oldalon divíziók szerint a nyitott térben találhatók a munkaállomások, ahol az operatív munka zajlik.

Amint belépünk az irodába, rögtön érzékeljük a transzparenciát, hiszen a kisebb-nagyobb tárgyalók csupán – akusztikai funkciót is betöltő – üvegfalakkal vannak elválasztva, így egy átlátható egységes tér jön létre. A tervezés és a belsőépítészeti megoldások az Art Front Hungary Kft.-hez, közelebbről Göbölyös Kristófhoz és munkatársaihoz kötődnek, akiknek a gondos munkája eredményeképpen még a részletekben sem találunk kivetnivalót. A recepció mellett a fogadó-lobby egyben társalgó térként is használható, ahol egy modern kávézó szolgálja ki az igényeket. Itt a tárgyalások szünetében informális megbeszélésekre is sor kerülhet, de ugyanígy a dolgozók is tarthatnak egy-egy kávészünetet. A három tárgyalóterem nem csak méretéből fakadóan különbözik, hanem atmoszférájában is, hiszen mindegyik saját „személyiséggel” rendelkezik, a cég lapos hierarchiáját pedig jól érzékelteti, hogy mindössze egy üvegfalas cellás iroda került kialakításra, amúgy teljesen szabadon bejárható a tér.

Miután átsétálunk az iroda másik felébe, kirajzolódik a nagyteres koncepció, ahol a munkaállomásokat divíziónként üvegpanelekkel és középmagas tároló szekrényekkel osztották kisebb egységekre. Két közösségi tér határolja az open space-t, amelyek valójában multifunkcionális helyiségek, hiszen étkezésre, informális megbeszélésre, relaxálásra egyaránt alkalmasak, miközben egy kis teakonyha is a dolgozók rendelkezésére áll. Szembetűnő az abszolút tudatosság, amelyben bevonták a munkatársakat is, hiszen számos széket kipróbálhattak előzetesen. Az egészséges jövőképet bizonyítja, hogy még nem minden munkaállomásnak van gazdája, de a várható bővülés reményében még jó néhány szabad hely áll rendelkezésre.

A megvalósított munkakultúrát érzékelteti egy beszédes szám, miszerint az 500 négyzetméter közel 40%-a közösségi terület, vagyis igazán szellős, levegős és élhető iroda jött létre. A mindenre kiterjedő tudatos tervezést néhány részlettel is igazolhatjuk, hiszen a ma különösen trendi Flos Aim függesztett LED-es lámpatestei mellett a tárgyalókban például egy spanyol cég által készített könyvtár asztalokat helyeztek el a kommersz tárgyalóbútorok helyett, kényelmes „petrol blue” szinű kárpitozott drótvázas ülőbútorokkal körülvéve. A tárgyalók előterében mindenütt otthonosságot sugárzó meleg szürke PVC svédpadlón járunk, máshol vastag, kiváló hangelnyelő képességű buklé designszőnyegen az amerikai Milliken cégtől. Az anyaghasználaton látszik, hogy nem egy-két évre tervezték az irodát, vélhetően 5, vagy akár 10 év múlva is újszerű állapotban lesz a kiváló anyagok időtállóságának köszönhetően.

A magas komfortfokozatú irodabútorok választásával, a kárpitok színével éppen az volt a cél, hogy egyfajta home office-os hangulatot varázsoljanak az irodába. A mai iroda jellemzőjévé vált mostanra az igényes növények elhelyezése, amelyeknek ápolását szerződött szakemberek végzik, itt a Nitrogénművek irodájában pedig központi helyre kerültek a növények. Stílszerűen üvegpanelek között szinte piedesztálra állítva, ültető blokkokba csoportosítva, tudatosan árnyékkedvelő európai karakterű növényeket választottak.  Persze ennek a komoly zöldesítésnek az is a filozófiája, hogy a Nitrogénművek környezetbarát termékekben gondolkodik és egyik fő terméke a műtrágya. Az már csak hab a tortán, hogy napfénylámpákkal és spotlámpákkal megvilágítva emelik ki a dús növényzetet, így még különlegesebb hatást biztosítva számukra a térben. Tovább haladva visszajutunk a kiinduló pontunkra, vagyis a recepcióra, és ez a fajta körkörös mozgás harmonikus atmoszférát áraszt, érzékeltetve, hogy itt minden úgy van jól, ahogy van.

foto©BatárZsolt