A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A Nokia fantasztikus irodájában is van mit bámulni!

A Nokia még 2011-ben foglalta el új főhadiszállását a Szilícium-völgyben, de az irodablog.hu most ezt is a fantasztikus munkahelyet is begyűjti, hiszen semmi nem hiányozhat a listánkról.

A Nokia 2011-ben azért költözött új irodaházba a Szilícium-völgyben, hogy a korábban négy helyszínre szétszórt munkaszervezetet egyetlen épületbe integrálhassa. A tervezési és kialakítási munkálatokban a Gensler volt a fő partner, amely többek között a nemrég bemutatott Airbnb extravagáns irodáját is prezentálta. Az alapvető cél az volt, kár itt szabadkozni, hogy az öregecskedő és akkoriban éppen jelentős piacokat vesztő Nokia visszatérjen a valóságba, azaz a modernitást, a lendületet, a kreativitást és a fiatalosságot képviselje már az irodájában is.

Amint láthatjuk a képekről, minden a kényelmet szolgálja, talán így akarnak zseniális Y-, netán Z-generációs tehetségeket magukhoz édesgetni, ezért aztán van itt zuhanyzó relaxáló ággyal, mintha csak a Rudasban ejtőznénk, valamint brainstormingra alkalmas lazuló helyek babzsákokkal megspékelve. Bárhol munkához láthatnak a kollégák, nem kell vezetékekhez láncolva ugyanott robotolni.

Minden emeleten van nyomtatósziget és közösségi tér, amelyet nemes egyszerűséggel hub-nak neveznek, plusz Douglas fenyőből készült – szaunának nevezett – kis informális megbeszélésekre vagy fókuszmunkára is alkalmas különleges helyiség. Értjük? A finn szaunák világa, ahol újabb ötleteken elmélkedhetünk… bocsánat a szájbarágásért. A nyitott tér perifériális helyein pedig 150 íróasztalt szórtak szét, ahol kutatócsapatokba rendeződnek az ifjú titánok. Mindegyik team-nek saját konferenciatere is van és privát telefonszobája, amely a néha jótékony csendet prezentálja. Szóval a Nokia is megérkezett a 21. századba, még ha kicsit késett is a vonat.

 

 

Képek: Nic Lehoux