A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


A Prezi irodája Amerikában

A Prezi fejlesztő központját a Merkúr Palotában már korábban bemutattuk, azonban kevesebb figyelem jutott a San Franciscóban kialakított munkahelyükre. Most ezt a hiányt is pótoljuk, legalábbis egy-két morzsával szolgálunk.

A Prezit nem kell bemutatni, hiszen a hazai startup ökoszisztéma egyik zászlóshajója, amely a Ustreammel, a LogMeIn-nel, az NNG-vel és más innovatív vállalkozásokkal együtt a magyar szakértelmet és tehetséget hirdeti világszerte. A Prezi 2009-ben lépett ki a piacra új prezentációs szoftverével, amelyet a PowerPoint konkurenciájaként emlegetnek. Majd 2011-ben jött a szokásos kockázati tőke-befektető, hiszen a Szilícium-völgy egyik nagyágyúja, az Accel Partners szállt be a cégbe 14 millió dollárral. A startup cég amerikai munkahelyét pedig Kaliforniában, San Franciscóban alakították ki. Majd mind Amerikában, mind Budapesten a cég fejlődésének megfelelően karakteresebb helyet kerestek maguknak. Az új San Franciscó-i iroda tervezése a Gensler nevéhez fűződik, legalábbis „erősen” besegítettek, akik amúgy a Szilícium völgy környékén már letettek az asztalra egy-két dolgot, elég ha csak megemlítjük az Airbnb-t, a Facebookot vagy éppen a Cushman&Wakefieldet.

A Prezi új budapesti és amerikai irodáját tehát nagyjából egy időben tervezték, hiszen miközben San Franciscóban rövidebb távra béreltek egy irodát, aközben Budapesten hosszabb távra vették birtokba a Merkúr Palotát. A bérleményeknél kiválasztási kritérium volt, hogy olyan kultikus tereket rendezhessenek be maguknak, amelyek reflektálnak a cég kultúrájára, hiszen manapság az iroda a brandépítés része, ahol a cégek történetének bemutatása legalább olyan fontos PR-eszköz, mint ezer reklám különböző médiumokban. Persze a kaliforniai iroda nem vetekedhet a Merkúr Palota miliőjével és karakterével, de azért érdemes megtekinteni a tengerentúli munkahelyet is.

A koncepciók tervezése Budapesten kezdődött, ahol a Prezi csapata szorosan együttműködött a Genslerrel, de valójában csupán az alapelveket fektették le, a belsőépítészeti kialakításban már a munkatársak és a helyi szakemberek (MiniPlus) vettek részt. A Gensler azután tovább folytatta a munkát San Franciscóban, ahol a Budapesten kigondolt tervezési szisztémát fejlesztették tovább úgy, hogy lehetőleg mindkét iroda azonos koncepció alapján épüljön ki. Az amerikai munkahelyet olyan irodabútorokkal szerelték fel, hogy ha lejár a bérleti szerződés, és tovább költözik a cég, akkor a mobíliákat könnyen magukkal vihessék.

Képek. Gensler

+++

A Prezi fantasztikus budapesti irodájáról korábban itt írtunk képes anyagot.