A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


A Samsung új birodalmi központot épít Kaliforniában

A technológiai multik székházépítési háborújából a Samsung sem akar kimaradni, ezért alaposan belehúzott: Kaliforniában egy gigantikus épületet álmodott magának.

Nemrég mutattuk be néhány világverő technológiai multicég hatalmas campusát, amelyek szinte új poliszokat alkotnak. Most folytathatjuk a sort a Samsunggal, amely megerősíti jelenlétét Kaliforniában, hiszen hamarosan átadásra kerül új irodaháza San Joséban a NBBJ tervezésében. Itt a vállalat egyik meghatározó – félvezetőkkel foglalkozó – divíziójának új amerikai központját alakítják ki, miközben egy adatközpont is létesül, valamint marketingtevékenységet is telepítenek a falak közé. A bekerülési költség potom 300 millió dollár. Azért is a Szilícium-völgyben fejlesztik a Samsungot, mert egyrészt számos dél-koreai partnercég itt van már, másrészt pedig jobb testközelből figyelni a konkurenciát.

Az ingatlanegyüttes gigantikus méreteit jól jelzi, hogy a 10 emeletes négyzet alakú toronyban több mint 100 ezer négyzetméternyi iroda szolgálja majd a munkatársakat, ahol a fejlesztő laborok mellett egy gyártásra alkalmas „tiszta szoba” is kiépítésre kerül. Mindemellett egy zöld falakkal ellátott pavilon parkolókkal és egy kereskedelmi épület is része a campusnak, amely egy hatalmas parkosított telken található. Az energiahatékonyság központi eleme a projektnek, ennek keretében a torony homlokzata csökkenti a napsugarak hatását, így az épület hűtőfunkcióit tehermentesíti.

A torony homlokzata fémből és átlátszó üvegből készül, amelyek megfelelő könnyedséget biztosítanak a komplexum számára. Persze itt is lesz minden földi jó: fitneszközpont, park, sportpályák és kávézók. Az ingatlan már elkészült, még a kertrendezés és a belsőépítészeti munkálatok vannak hátra. Az épületekben kialakított átriumok valóságos természeti csodák lesznek, hiszen a dolgozók útját sokszínű kertek szegélyezik majd.

Fotók: NBBJ/Sean Airhart, Samsung