A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Szilícium-völgy 10 nagymenő munkahelyi kampusza

A Szilícium-völgy a San Franciscói öböl déli részénél helyezkedik el, ahol a legnagyobb technológiai cégek egymással versenyezve építik és újítják fel hipermodern főhadiszállásaikat. De kik is rendezkedtek be Kalifornia eme napfényes, szerencsés vidékén? Egy 10-es lista a teljesség igénye nélkül.

1. Apple

Az Apple az egyik legsikeresebb technológiai vállalat, amely mobil eszközöket és laptopokat tervez, gyárt és értékesít szerte a világon. Legfontosabb termékeik az iPhone, az iPad, a Mac és az iTunes. Központja Cupertinóban található, és hamarosan elkészül az új kutatás-fejlesztési központjuk, amely egy csészealjra hasonlít. Mintegy 260 ezer négyzetméternyi munkatérrel fog rendelkezni, ahol a gigantikus irodaház mellett egy ezerfős konferenciaközpont, egy erőmű, egy földalatti parkolóház és egy hatalmas fitneszcentrum is szolgálja majd a dolgozók kényelmét, valamint 7000 fát is fognak telepíteni. A fő épületben már a belső kialakításnál tartanak a kivitelezők, így az Apple munkatársai várhatóan 2017 végén be is költözhetnek az új high-tech ékszerdobozba.

2. HP

A Hewlett Packard (HP) jelenleg a világ legnagyobb IT-vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altóban található. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legrégebbi technológiai cég a Szilícium-völgyben, hiszen William Hewlett és Dave Packard még 1939-ben alapította a céget egy Palo Altói garázsban az Addisdon Avenue-n. 1940-ben aztán már egy irodát béreltek ki, majd 1960-ban vásárolták meg az első épületüket a Stanford Ipari Parkban, azóta a cég története maga a történelem.

3. Cisco

A Cisco San Jose-ban alakította ki cégközpontját, amely hálózati hardvereket, telekommunikációs felszereléseket és más technológiai eszközöket fejleszt, gyárt és értékesít. Az 1984-ben alapított cég neve a San Francisco városnévből származik, a logójuk is a Golden Gate hídra hajaz. A térségben mintegy 15 ezer embert alkalmaznak, akiknek túlnyomó többsége a céges kampuszban dolgozik.

4. Google

A Mountain View-ban berendezkedett Google a legsikeresebb internetes keresőmotorral rendelkezik a világon, termékeiket és szolgáltatásaikat több mint 50 országban több mint 100 nyelven kínálja. De a legnagyobb bevételük a céges reklámokból származik. Az 1998-ban alapított cég új kampuszának terveit idén hagyta jóvá a városi tanács, az 55 ezer négyzetméteres négyzet alakú székház tetejét sátorszerű ponyva fogja borítani, amely szabályozza majd a beltéri klímát, a levegőminőséget és a hangot. A kivitelezési munkák idén áprilisban kezdődtek, és a tervezett átadás időpontja 2019.

5. NETFLIX

A Los Gatos-ban székelő, 1997-ben alapított Netflix filmeket és sorozatokat kínál online csatornán szerte a nagyvilágban, és ma már saját gyártású termékekkel is megszórta a piacot. A kezdeti időszakban egyébként DVD-lemezeket kölcsönzött postán keresztül. A hatalmas fejlődés miatt 2015-ben két új épületet adtak át összesen 23 ezer m2-nyi teret kínálva, amelyeket egy látványos híd köt össze. A modernista és légies épületek övező kert bukolikus hangulatot sugall a látogatók számára, és mintegy öt percre találhatók a régi székháztól. De még csak a fejlesztések mintegy fele valósult meg, a építkezések tovább folytatódnak, hiszen az elmúlt öt évben a munkaszervezet létszáma 600 főről 1300 főre növekedett.

6. Facebook

A Menlo Parkban működő Facebook a világ legsikeresebb közösségi oldala, amelyet 2004-ben alapítottak. Több milliárd tagja van az oldalnak, amely lehetővé tette, hogy a Google sikerét meglovagolva a reklámbizniszből is hatalmas bevételre tegyen szert. A Facebook még 2009-ben helyezte főhadiszállását Palo Altóba egy 14 ezer nm-es komplexumba, és azóta már egy új nagyszabású kampusz kivitelezése is megkezdődött. A zöldtetős, Frank Gehry-tervezte központ majd egy földalatti folyosón keresztül kapcsolódik a jelenlegi székhelyhez. A csaknem 45 ezer négyzetméteres komplexum egy tölgyfaligetekkel benépesített hegyoldalra fog hasonlítani. Az épület tetején és körben mindenhol parkot alakítanak ki, vagyis a zöldterület szinte teljesen befedi az új komplexumot.

7. ORACLE

Az Oracle a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége, amely tanácsadással, adattárház eszköz gyártásával, alkalmazásszerverekkel is foglalkozik. Az 1977-ben alapított vállalat központja Redwood City-ben található. Az Oracle már csak koránál fogva is jóval nagyobb múltra tekint vissza, mint például a Google vagy a Facebook, és az egyik legsikeresebb és legikonikusabb technológiai társaság a Szilícium-völgyben. 1989 óta folyamatosan fejlesztik a cégközpontot Redwood City-ben, a 140 ezer négyzetméteres kampuszban az irodaépületeket egy tó veszi körül, köszönhetően a cég egyik tulajdonosának, aki imádja a vizet. A tóban a leglátványosabb elem egy hajó, amellyel több világversenyt is nyert már az Oracle csapata. A 12 épületben egyébként mintegy 12 ezer ember dolgozik.

8. TESLA Motors

A Tesla jelenleg a legértékesebb amerikai járműgyártó, és az idei év lesz az igazi vízválasztó, amikor a várakozások szerint egy szűk piaci szegmenst kielégítő autógyártóból tömegautó-gyártóvá válik, amit az idén megjelenő Model 3 szedánnal szeretnének elérni. A látványos növekedést már jól jelzi a nemrég átadott Gigafactory névre hallgató autógyáruk, de a Palo Altóban található központjukat is kinőtték, ahová még 2009-ben költöztek. Utóbbi valójában egy régi HP komplexum a Stanford Kutatási Parkban, ahol mintegy 100 ezer négyzetméternyi területet foglal el a cég, és ma már szinte horrorszinten beszélnek az alkalmazottak a parkolási nehézségekről.

9. Symantec

A Symantec a világ egyik vezető cége az információs adatvédelem és a vírusirtás terén, amelyet 1982-ben alapítottak. A cégközpont Mountain View-ban található, és 2015-ben az új munkakultúrának megfelelően teljesen megújítottak egy 15 ezer négyzetméteres irodaterületet, koncentrálva a dolgozók jóllétére, egészségére és kényelmére.

10. Intel

Az Intel alapvetően mikroprocesszorairól ismert, de emellett gyárt még hálózati kártyákat, alaplapi chipkészleteket, videokártyákat és egyéb számítógépes eszközöket. A cégcsoport Kaliforniában két helyszínen mintegy 13 ezer embert alkalmaz, központjuk Santa Clara-ban található, ahol a híres Intel Múzeum is működik, az elmúlt 40 év céges innovációit bemutatva.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.