A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A technológia forradalmasítja az ingatlanpiacot

A magyar ingatlanpiacon is megjelenik technológián alapuló forradalom, ami a nemzetközi piacon proptech (property technology) néven terjedt el. Az proptech jelentős változást generál, elsősorban robbanásszerűen javíthatja a hatékonyságot, például olcsóbban fenntartható ingatlanokat hoz, milliárdos megtakarításokkal. Egy nemzetközi felmérés szerint proptech térnyerése miatt a vállalatvezetők 29 százaléka szerint olcsóbbak lehetnek az építkezések.

Betört a magyar ingatlanpiacra a nemzetközi szinten már egyre nagyobb jelentőségű proptech (property technology), amely a digitalizációt állítja a szektor szolgálatába. A proptech első körben a kereskedelmi ingatlanoknál hozott látványos eredményeket, emiatt az ingatlanba beruházók mellett ugrásszerűen növekedhet az épületeket, irodákat használó, bérlők cégek hatékonysága. - derül ki az ingatlan.com összeállításából.

Az ingatlan.com szakemberei szerint a technológiai fejlődés az ingatlanpiacon is egyre látványosabb. A digitális megoldások a hatékonyságban játszanak kulcsfontosságú szerepet, ezen belül pénzben mérhető megtakarítást eredményeznek. Ezt alátámasztja az is, hogy egy, a KPMG tanácsadó cég által végzett nemzetközi felmérés szerint az ingatlanpiaci vállalatvezetők túlnyomó része tisztában van azzal, hogy a digitalizáció alapvető változásokat hoz ebben a szegmensben.

Jönnek az okos és takarékosabb épületek

A felmérés szerint döntéshozók 29 százaléka úgy gondolja, hogy a proptech segítségével - elsősorban a digitális megoldások révén - javulni fog az építkezések hatékonysága, ezáltal olcsóbbá válhat maga a fejlesztés és az ingatlanok működtetése.

A proptech jelentősen javíthatja az ingatlanokban, például irodaházak, raktárépületek energiafelhasználását a beépített szenzorok által összegyűjtött adatok alapján, lekapcsolja a világítást, ha az adott emeleten már nem dolgozik senki. Proptech megoldások teszik lehetővé azt is, hogy mobil eszközök segítségével távolról is vezérelhetőek például az ingatlanok, például irodaházak fűtési világítási rendszere, ami egy-egy létesítmény esetében is már százalékban kifejezhető megtakarítás hoz. A teljes kereskedelmi ingatlanpiacon pedig milliárdokban mérhető megtakarítást eredményezhet. A kereskedelmi, ipari ingatlanok üzemeltetésében bevált megoldások alkalmazása pedig energiahatékonyabbá és olcsóbbá tehetik a lakóingatlanok fenntartását is.

Búcsú a kihasználatlan parkolóktól

A proptech a parkolásban is kiemelkedő szerepet kaphat. Egy hazai startup jóvoltából már Budapesten is létező megoldás, hogy a parkolóházak kihasználatlan parkolóhelyeit okostelefonos alkalmazáson keresztül kínálja fel az autósoknak. A proptech által nyújtott hatékonyságnöveléssel a szélesebb értelemben vett ingatlanpiac ökológiai lábnyoma csökkenthető, azaz a károsanyag-kibocsátás mérsékelhető a digitális megoldásokkal. Az ingatlan.com elemzése szerint, ahogy a nemzetközi szinten már megkezdte a térhódítását a proptech, és a magyar piacon is jelentős fejlődésre lehet számítani az elkövetkezendő két évben.

+++

Property Technology, azaz PROPTECH. Új még a kifejezés? Akkor neked is ott helyed május 30-án az ország első proptech konferenciáján a Budapest Music Centerben. 
A digitális forradalom elkezdődött az ingatlanpiacon!

A konferencia célja, hogy hidat képezzen az ingatlan és a technológia között és kaput nyisson egymás felé a két, alapjaiban különböző szektornak. Ezt a missziót szimbolizálják a szervezők is, hiszen a rendezvényt az online piac két, területükön legmeghatározóbb szereplője jegyzi, az ingatlan.comcsoporthoz tartozó iroda.hu és az informatikai tartalomszolgáltató HWSW.hu.

https://www.facebook.com/events/356637458151531/