A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A vadonatúj munkakultúra zászlóshajója, az ingatlanpiac celebje

A RICS Magyarország szervezésében a Green House irodaház titkaival ismerkedhettünk meg, miközben bepillantást nyertünk az Avis Budget Group BSC nagyteres irodájába is, amely a modern munkakultúra egyik hazai gyöngyszeme.

A Green House irodaház mostanában jó néhány díjat besöpört, így megnyerte az Év Zöld Ingatlanprojektje díjat, Az Év Irodaháza Különdíjat, plusz a Green Building Award díjátadón is kapott egy díjat. Az Év Irodája pedig az az Avis Budget Group lett, amely az épület falai között bérel több mint 7000 négyzetmétert. Vagyis a 2012 végén átadott épület egy olyan mintaprojekt, ahol a fenntartható ingatlanfejlesztések, a 21. századi irodaházak, valamint az Y-generáció igényeire szabott modern munkakultúrák és egyterű irodakoncepciók egyaránt tanulmányozhatók. Ha itt belépünk, akkor minden kortárs igényt és igényességet megismerhetünk, amire ma egy bérlőnek és munkavállalónak szüksége van.

A LEED Platinum minősítéssel rendelkező irodaház már külső homlokzatában sem az egysíkú és fantáziátlan kubust képviseli, hanem az U alakban elnyúló épületkomplexum a közrezárt igényes és virágokkal teli kerttel együtt komfortos közeget teremt a bérlők számára, amelyhez további ideális tényezőként jön számításba a szomszédos közpark, játszótér és piac, a kiváló tömegközlekedés és lokáció, a metró, valamint a közeli belváros a maga szolgáltató, kiskereskedelmi és szórakoztató funkcióival. A Green House az egyik legzöldebb irodaház ma Magyarországon, és jól jelzi az elmúlt évek gyérszámú fejlesztéseinek irányát, amely kizárólag fenntartható – és nemzetközi minősítéssel rendelkező – épületekben gondolkodik. Bár tudjuk, hogy nem minden zöld, ami fénylik, és zöld és zöld között is nagy különbségek vannak, biztató tendencia, hogy nem csak a Skanska-fejlesztés, hanem a 2013-ban átadott Váci Greens is kimagasló környezettudatos értékekkel bír, de ugyanígy a most kivitelezés vagy előkészület alatt álló épületek (pl. Futureal-projektek) is a fenntarthatóság eszméjét hirdetik majd.

A Green House előnyös tulajdonságait érdemes néhány szóban jellemezni. Az átlagos hazai irodaházak energiafelhasználásához és vízfogyasztásához képest csaknem 50%-os megtakarítást értek el az eddigi üzemeltetés során, a napkollektorok biztosítják azt a minimálist melegvíz-igényt, ami egy irodaházban realizálódik. Az eső- és talajvizet szintén hasznosítják, szürkevízzel öblítenek a toalettekben, a kertet is ezzel locsolják, a talajhőt hasznosítják fűtésre-hűtésre, a zöldtető pedig a kerttel együtt biodiverzitást biztosít számos növénnyel. Ha pedig belépünk az épületbe, egyfajta könnyed légiességet tapasztalhatunk, a tudatos tervezés eredménye az irodákban is szembetűnik, hiszen a traktusmélység és a pillérkiosztás maximálisan támogatják a modern munkakultúrákat, amelyek az egyterű koncepcióra, a közösségi terekre, a kollaborációra és interakcióra, valamint a természetes fényre fókuszálnak.

A tervezői tudatosságot jól igazolja az Avis Budget Group BSC, amely több évnyi előkészítő munka után választotta ezt az épületet, ahol 7200 négyzetméter bérel több szinten a közel 800 munkatárs részére. Szakmai tanulmányutunk keretében megtudjuk: az Europa Design-t kérték fel arra, hogy vizsgálja meg a korábbi irodájuk alaprajzi struktúráját, annak hatékonyságát a munkavégzésben, valamint a belső-külső kommunikáció alapfeltételeit és eredményességét. Végső soron a cégvezetés arról döntött, hogy egy megfelelőbb helyszínt keresnek az SSC számára, így jutottak el a jelenlegi lokációba. Itt egy modern nagyteres munkahely megvalósulását láthatjuk, ahol a fókuszmunka és a kollaborációs tevékenység egészséges ötvözetét biztosítja az alaprajzi elrendezés, ahol a bench típusú munkaállomások teljes harmóniában vannak a közösségi terekkel és a tárgyalókkal, telefonkuckókkal. Minden abszolút funkcionális, az Y-generáció igényeire szabott, noha az informális megbeszélésekre is alkalmas közösségi tereknél még néhány rekreációs helyiség elfért volna. Az étkezőket is úgy alakították ki, hogy akár a spontán brainstormingok számára is megfelelő közeget biztosítsanak, az ún. Csillagkapu pedig a pihenő zónák szimbólumaként vonulhat be a hazai irodai belsőépítészet nagykönyvébe. Csapatépítő jelleggel képregények fedik a falakat az egyik étkezőben, máshol pedig zöldfal teszi természetessé a patikamérlegen kiegyensúlyozott belső kialakítás tervszerűségét.

Összességében, miután elhagyjuk az épületet, konstatálhatjuk, hogy az ideális,  sokszor ismételgetett 21. századi, környezettudatos és fenntartható munkakultúra világában jártunk, amely a feltörekvő Y-generáció digitalizált és mobilis világát nagyszerűen leképezi. Csak remélhetjük, hogy máshol is meglesz erre az akarat és a pénz.