A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Vertisnél hódít az indiai szellem

A MOM Park Tower egyik épületében kerestük fel a Vertis vadonatúj irodáját. Egy ősi indiai filozófia alapján alakították ki a belső teret, ráadásul a loft stílust szoftosították. Világos, nem? A cég egyébként elsősorban kibocsátás-kereskedelemre szakosodott kereskedőház.

Már az iroda környezete is kiváló, hiszen a 12. kerület legnagyobb rehabilitációs negyedében járunk, a Csörsz utca környéke pár év alatt szinte teljesen megváltozott. Felújították és új szárnnyal bővítették a művelődési központot, de maga a MOM Park is szó szerint új testbe költözött. A magyar Optikai Művekre immár csak egy köztéri óra és alatta egy tábla emlékeztet, hiszen helyén épült meg a MOM Park multifunkcionális projekt plázával, irodákkal és lakóházakkal, az épülettömbök között pedig igényes park várja az arra sétálókat. Szóval ebben a meglehetősen igényes, hegyvidéki környezetben talált otthonra a Vertis.

Az iroda kialakítását sem bízták a véletlenre, profi szakemberek vették kezelésbe a kiszemelt teret. Amint belépünk a céghez, és futó pillantást vetünk az irodára, rögtön érezni véljük, hogy itt valami nagyon meg van szervezve, valami nagyon ki van találva. Később persze már világossá válik, miután elmondják, hogy a kialakítás szervezőelve több ezer éves hagyományt követ. Vagyis még a feng shuinál is régebbi filozófia, az ún. Vaszati - vagy Vasztu - alapján rakódnak itt egymásra a térelemek és az alaprajzi elrendezést is ez határozza meg.

A legnyilvánvalóbban az egész teret befedő padlószőnyeg színváltozásain érhető tetten a filozófia, de erről majd később. Most inkább következzen egy kis definíció a wikipédiából! A Vaszati indiai eredetű módszer, amely az ember és környezete összhangjának megteremtését foglalja magába. A legkülönbözőbb egyetemes törvényszerűségeket tartalmazza (gravitáció, energia-áramlás, a bolygók mozgása és hatása, az égtájak jellemző tulajdonságai, az öt alapelem: föld, tűz, víz, levegő és éter sajátosságai). Mivel írásos emlékei, régészeti bizonyítékai régebbiek a feng shuiénál, némelyek úgy tartják, a kínaiak tőlük vették át a feng shui alapjait.







Amint belépünk a céghez, szokás szerint a recepciónál találjuk magunkat. A pult letisztult formavilágot tükröz, mögötte egy hatalmas tér nyílik, hiszen az open space koncepció alapján alakították a munkateret. Úgy látszik, hogy itt is a manapság divatos demokratikus, mellérendelő eszmeiség dívik, hiszen a vezetőség a dolgozókkal egy tányérból cseresznyézik, vagyis elvegyülnek, és nem zárkóznak be rejtett falak mögé. A recepció egyfajta metszéspontot is képvisel, hiszen balra és jobbra két kisebb szeletre osztja a munkaállomások birodalmát. A recepció jobb oldalán még egy plusz pihenőszigetet alakítottak ki gyors megbeszélésekre, illetve ez is cizellálja a teret.

Balra az iroda végében bújik meg egy speciális tárgyalónak mondható kis szoba, ahol valójában gyors, többnyire informális beszélgetésekre kerülhet sor, hiszen itt nincsenek székek. Ha pedig a recepciótól jobbra haladunk, akkor még egy jobbost véve abba a kis közlekedőbe jutunk, ahol két különböző méretű tárgyaló van elhelyezve, amelyek üvegfalakkal szeparálódnak el az iroda egyteréről. Itt megtartották a régebbi faragott asztalokat és székeket, ahogy mondták, ez az összekötő kapocs múlt és jövő között. Már megint a lélek dolgai. Tovább haladva az irodaház túloldalára jutunk. Tehát míg a nagy nyitott munkatér ablakai Bel-Budára néznek, ha jobban tetszik a Széll Kálmán tér, a Déli pályaudvar és a budai Vár egy részletére van kilátás, addig a másik oldal a Budai hegyekre néz, a Sas hegyet és a Széchenyi hegyet hozva látótávolságba.



A budai hegyekre néző panorámát a vezetőség meglehetősen humánus és együttműködő elvekből fakadóan nem akarta magának kisajátítani, hanem ez lett a legnagyobb közösségi tér, ahol a konyha kapott helyet hatalmas asztalokkal. Sőt, még egy flipchart táblát is elhelyeztek itt, hiszen ahogy a főnökség fogalmazott, valahogy mindig itt születnek a legjobb gondolatok. Ez persze nem is véletlen, ha a már említett vaszati koncepcióját elhisszük, és persze az a lényeg, hogy ők elhiszik. Ugyanis ebben a társalgó konyharészben van a ?tűzhely?. Itt melegednek a kezek és elsülnek az agyak.

Egyébként is a természetközeliséget jelképezi a fa intenzív használata. És most idézzünk pályázati anyagukból az Év irodája verseny kapcsán: "az enteriőr arculati karaktere az ipari kapcsolat miatt a LOFT stílus volt. A környezetalakítási stílus túlzó karakterelemeit a közízlés számára is elfogadható mértékűre szelídítettük. Így lett a nyers betonfelület hasonló hatást keltő tapéta, vagy az ?oldwood? felületek rajzos dió furnérok. A fémfelületek alkalmazásával is visszafogottan éltünk, csak ahol az ikonikus volta indokolttá tette és ezzel el is vette a harsányságát, így a padlóintarziába és a pultba helyezett logón használtuk."

És most a végén ki kell térnünk a padlószőnyegre, amely szinte mindennek az alfája és omegája. A szőnyeg ugyanis négyzetrácsokból áll össze, de ezeknek a színei folyamatosan változnak. A recepciónál kék színárnyalatok uralkodnak, balra hátul a zöld veszi át a hatalmat, míg a nagy konyhában a piros uralkodik, azaz a tűzhely így jelenik meg az irodában. Mintegy sorvezetőként szolgál a változó szőnyegminta, mintha egyfajta guruként kézen ragadna minket a szőnyeg, és eligazítana a nagyvilág dolgaiban. Mintha egyfajta kollektív szeánsz alakítaná a munkarendet, a kollégák megfogják egymás kezét, fohászkodnak a szellemekhez, és megy minden, mint a karikacsapás.