A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A világ 10 legjobb irodája

Jöjjön az új év, és jöjjön mindjárt egy lista. Az officenapshots.com szerint ezek voltak a világ legjobb irodái 2014-ben. Persze mivel amerikai gyűjtőhonlapról van szó, ezért főként amerikaiak szerepelnek a listán. Íme tehát az első rész.

10. Cisco-Meraki - San Francisco

A Studio O+A tervezte a Cisco-Meraki új 10 ezer négyzetméteres irodáját San Franciscóban, ahol a vállalati kultúra, a kollaboratív tér és a természetes fény alkotta hármas határozta meg a kialakítás filozófiáját. Mesés helyen, közvetlen a tengerparton a kikötő mellett dolgozhatnak a munkatársak, így ha épp kevés az inspiráció, csupán kiugranak a teraszra, és rögtön szemük elé tárul a perspektíva. A Cisco egyébként nemrég kebelezte be a Merakit, ennek egyik méltó megkoronázása az új, világos, tágas és élénk színekkel díszített munkahely – amúgy igazi kihívás volt a hangárméretű komplexumban barátságos tereket kialakítani. A kialakítás előtt megkérdezték a munkatársakat is, hogy mégis miféle irodára vágynak, így a végeredmény ekképpen az ő elképzeléseiket is tükrözik. A számtalan formális és informális, külső és belső tárgyalók szinte fürdenek a San Francisco öböl fényében.

Képek: Studio O+A

9. The Barbarian Group – New York

A Clive Wilkinson Architects tervezte a The Barbarian Group új munkahelyét New Yorkban, amelynek extrém dísze a csaknem 500 négyzetméteres közösségi munkaasztal. Az internetes vásárlásokkal foglalkozó cég meglehetősen szűk büdzsét állított össze, hogy a tervezők valami igazán eredeti teret kreáljanak számukra mintegy 2000 négyzetméteren, ahol változó létszámban 125-175 fő dolgozik nap mint nap. Radikálisan újragondolták a hagyományos irodateret, hiszen a konvencionális eszközöket száműzték, és tisztán egy olyan helyet hoztak létre, ahol az emberek folyamatos kapcsolatban állnak egymással. A nagy ötlet a célok megvalósítása érdekében egy hatalmas, végtelen asztal, amely összekapcsol mindenkit, így tényleg az a gondolat érik meg a kollégák fejében, hogy egy közös misszióban dolgoznak. A rétegelt asztallap egyszer csak felbukkan a tölgyfapadlóból, majd tovább hullámzik ülőmagasságban, amely mellett dolgozhatnak a munkatársak, később a fejek fölé emelkedik, hogy kisebb-nagyobb fülkéket képezzen, majd visszatér a földre.

Képek: Michael Moran

8. Autodesk – San Francisco

A Gensler tervezte a szoftverfejlesztő Autodesk közel 7000 négyzetméteres irodáját San Franciscóban. A 3D-s tervezésben a világ legjobbjai között számon tartott cég már számos országban nagyot dobbantott helyi, kreatív munkahelyével, így a milánói vagy éppen a tel-avivi  is meglehetősen unikális terekkel dicsekedhet, ezért itt a Szilícium völgy közelében sem adhatták lejjebb a színvonalat. A teret az interakció és az energia szinte átszövi, mintegy mozgalmasan és kreatívan képviselve a vállalati kultúrát és a hely szellemét, hiszen a város a startupok és technológiai cégek igazi gyűjtőhelye. A falon és padlón elhelyezett grafikák San Francisco utcáit mintázzák, miközben a digitális technológia vívmányait is méltóképpen ünneplik. A főbejárat mellett kialakított „főtér” nevéhez méltóan összegyűjti a különböző helyszínekről érkezőket, és a legkülönbözőbb együttműködő tevékenységek helyszíneként szolgál.

Képek: Jasper Sanidad

7. Indiegogo – San Francisco

És még most sem szabadulhatunk a nyugati parttól. Újra és újra San Francisco. Az ASD tervezte az Indiegogo 8000 nm-es irodáját, ahol a szokásos loftos fíling dominál: tégla, üveg és beton. Az új munkahely kialakításának az oka a cég gyors növekedése, így egy kreatív, kollaboratív és kellemes munkakörnyezetet álmodtak maguk köré. A tervezők itt is előzőleg felmérték a csapat igényeit és vízióit, hogy aztán egy mindenki által elfogadott teret varázsoljanak.

Képek: ASD

6. Google – London

A Penson tervezte a Google londoni központját, amely 5 szinten mintegy 16 ezer négyzetmétert foglal magában. Maga az irodaház is különleges helyszín, hiszen a Google a Central Saint Giles-ben rendezkedett be, amelyet Renzo Piano olasz építész tervezett. Az épületegyüttesnek a homlokzati színek biztosítanak különleges hatást, hiszen a sárga, lime, zöld és narancs színekben pompázó komplexum igazi oázis az unikális épületekben amúgy sem szűkölködő Londonban. A Central Saint Giles két fő blokkból áll, amelyek közül a 11 emeletes – 37 ezer m2-es – tömb az irodaház, míg a 15 szintes – 109 lakást magába foglaló – blokk lakóházként funkcionál. A Google londoni munkahelye tipikus angol elemekből építkezik, ahol az egyik emeleten a brit zászló – a Union Jack – uralkodik. Az egész teret áthatja egyfajta békebeli viktoriánus hangulat, a faltapéták mintáinak széles arzenálja és a sokféle mókás bútor valóban egy otthonos klímát teremt a dolgozók számára, akik még zöldségeket is termelhetnek a veteményes kertben odafent a teraszon.

A 2. rész az 1-5. helyezettel itt olvasható.