A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A világ 10 legmagasabb felhőkarcolója! II.

Az ikonikus épületek listáját arab és kínai tornyok uralják, egyetlen nyugatiként egy chicagói legenda furakodott az ázsiai országok közé. Az első részben a 6-10. helyezettek méreteit és képét csodálhattuk meg, most jöjjön az első öt! Kitétel, hogy az antennák nem számítanak.

5. Nemzetközi Kereskedelmi Központ ? 484 méter

Hongkong a 5. helyen iratkozik fel a listára. A legendás városban 484 méterig jutott ez a felhőkarcoló, és 108 emeletet foglal magában. A 2010-ben átadott égimeszelőn közel 8 évig dolgoztak a kivitelezők, és itt is akad iroda-, kiskereskedelmi és hotelfunkció egyaránt. A leghíresebb irdabérlők jelenleg a Morgan Stanley, a Deutsche Bank és a Credit Suisse. Az ötcsillagos Ritz-Carlton Hotel a 102-118. emeleteken rendezkedett be. A 2800 m2-es elnöki lakosztály ára egy éjszakára 100 ezer hongkongi dollár. Egy leget a hongkongi óriás is tart: még pedig a világ legmagasabban fekvő úszómedencéjében a 118. emeleten csobbanhatunk. Az épület a hongkongi metró Kowloon állomása mellett található, közel az óceánhoz. 

 

 

 

4. Shanghai World Financial Center ? 492 méter

A negyedik helyezett is Kínában található, mégpedig annak üzleti központjában, a 13 milliós Sanghajban. A 492 méter magasra nyúló építmény szintén a legújabb generációk egyike, hiszen mindössze 4 éves múltra tekinthet vissza. A 101 emeletes, 377 ezer m2-nyi területtel rendelkező égimeszelő szintén kevert funkcióval üzemel: iroda, kiskereskedelem, hotel és konferenciaközpont. 5 emeletet foglalnak el az üzletek, 70 emeletnyi irodában görnyedhetnek a számítógép fölé a dolgozók, míg 14 emeletnyi területen hajthatják fejüket álomra a szállodai szolgáltatást igénybe vevő vendégek.

Az alapkövet még 1997-ben helyezték a föld alá, vagyis közel 11 évig épülgetett. A beruházó japán Mori csoport 2003-ban gondolt egy nagyot, és az eredetileg tervezett 460 méteres magasság helyett egészen 492 méterig nyomultak fel. 1997-ben még azt tervezték, hogy elkészültekor a világ legmagasabb épülete lesz. Akkori céljuk az volt, hogy a Kuala Lumpuri legendás Petronas Tornyokat felülmúlják, de mikor 2003-ban ismét nekirugaszkodtak, hogy az eredeti terveknél még magasabbra szárnyaljanak, akkor már a Taipei 101 névre hallgató felhőkarcoló elindult az 508 méteres magasság felé, és ezt már Sanghajban sem überelhették. A 2001-es WTC-tragédia után repülőgép-támadás ellen is bebiztosították, többek között két külső lift is épült.

 

 

 

3. Taipei 101 ? 508 méter

És akkor jöjjön a már említett Taipei 101, amellyel a kínai kistestvér borsot tört a big bratyó orra alá. A 2004-ben befejezett felhőkarcoló 508 méter magasságig nyúlik, és 101 emeleten főként irodák működnek, de persze a szokásos egyéb funkciók sem hiányoznak, így a kiskereskedelem és a konferenciaközpont. Sőt, még okulhat is a látogató az itt található könyvtárban, és ha megfájdul a feje, akkor jöhet az étterem, végül a fitnesz centerben a gyors fogyókúra. Szóval a napi életciklus kielégítve, kivéve a szállodai szolgáltatást. Ez az épület volt az első úttörő, amely átlépte a fél kilométeres magasságot. 2004-ben a Toshiba itt helyezte üzembe a világ két leggyorsabb liftjét is, hiszen egy perc alatt 1100 métert lenne képes megtenni, ha kifuthatná formáját.
 

2. Makkah Royal Clock Tower Hotel ? 601 méter

A Mekkában épült Makkah Royal Clock Tower Hotel 120 emeletes, és magassága eléri a 601 métert. A 2010-ben épült objektum hotelként funkcionál. A 2 milliárd dolláros költséggel 2004-ben kezdődött az építkezés, és ma az összterület eléri a 1,5 millió négyzetmétert, míg az alapterülete közel 35 ezer m2. Először 495 méteres magasságban gondolkodtak a megrendelők, a kivitelezés során aztán már az 591 métert céloztak meg, végül felkúszott az épület 601 méterig. A hotel megépítésének fő oka, hogy a muszlim populáció növekedése és az ipari fejlődés lehetővé tette, hogy egyre több hívő látogasson el minden évben Mekkába. Az ő elszállásolásukra egyre több hotel épül, egyik közülük ez a 6 toronyból álló csodaépület. A 120 emeleten simán elfér egy négyszintes pláza is, csakhogy ne szenvedjen hiányt az itt éjszakázó. A bevásárlóközpontban az arab világ legkülönbözőbb termékeit kínálják. Érdekesség, hogy a kivitelező a Saudi Binladen Group, amely furcsa asszociációra ad lehetőséget.

 

 

A szuperhotel építésével a Szaudi dinasztia a régi török birodalom emlékeinek is adott egy tockost, mert a hotel helyén eredetileg a 18. században épült Ajyad ottomán erőd állt, amelyet 2002-ben nemes egyszerűséggel leromboltak. A török kormányzat is hiába tiltakozott az erőd ledózerolása ellen, amely anno egész pofásnak tűnt. Kicsit a tálibos Buddha-szobor rombolására hajaz a dolog.

 

 

1. Burj Khalifa ? 828 méter

Íme a verseny nyertese! A dubai Burj Khalifa 2010-ben épült, és 828 méter magasságával jócskán lehagyta a többi versenyzőt, így aztán jó időbe telhet, míg valaki lehajrázza. A 163 emeletes, 517 ezer m2-nyi területtel rendelkező felhőkarcoló számos lakásnak, irodának, üzletnek ad helyet, és többek között itt üzemel az Armani Hotel is. A kivitelezés 2004-ben kezdődött, és 2009-ben fejeződött be, majd 2010 januárjában nyílt meg hivatalosan a felhőkarcoló. 2003-ban még a tervezők csak az 560 méter magas Melbourne Grollo Tower formációjában gondolkodtak, aztán még ugyanebben az évben gyökeresen megváltoztatták a terveket.

A projekt teljes költsége 1,5 milliárd USA-dollár volt. A válság persze nem tett jót a projektnek, és ekkor jól jött egy dúsgazdag emírszomszéd: Dubai segítségére ugyanis Abu Dhabi sietett. A nyitás után hatalmas bérleti díjakról regéltek, végül a válság a realitások talajára rántotta a felhőkarcoló árait, aminek következtében a nyitás után 10 hónappal már 40 %-kal estek az árak. A méregdrága lakásokárairól itt olvashat bővebben.  Még néhány adat, amely jól jelzi a gigaméreteket. Így naponta 946 ezer liter vizet használ el az óriástorony, amely 100 km-es csővezetéken áramlik át. A 24 ezer ablak összfelülete 120 ezer m2. Satöbbi satöbbi.

 

 


 A 6-10. helyezett felhőkarcolókról az első részben olvashatunk bővebben.

fotók: wikipédia

+++

Az iroda.hu-csoport internetes felületein megjelenő saját cikkek másolásához, utánközléséhez a kiadó engedélye szükséges. A kiadó kizárólag a lead átvételéhez járul hozzá, mely után a cikk linkjét kérjük elhelyezni!