A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

A világ 10 legszebb új irodája

Az Év Irodája verseny 2012 fantasztikus versenyzői után nézzünk körül külhonban is. Számos lista kering szerte a világban, mi most ezekből válogattunk szubjektív módon. Az viszont egyértelműen látszik, hogy extravaganciában a technológiai vállalatok jártak az élen tavaly is.

1. Square

A San Franciscoban székelő start-up vállalkozás új irodája közel 3000 négyzetméteres, a tervező a Studio O+A. Jack Dorsey tulajdonos imádja a letisztult dizájnokat. Korábban arról híresült el, hogy munkatársait arra kötelezte, hogy a munkanap végén tegyenek rendet az asztalukon. Nos az új cégközpontban is rend van a munkaállomások környékén, ráadásul kialakították ezeket a kis kreatív kamrákat, ahol a munkatársak jobban elmélyülhetnek munkájukban, valamint gyors megbeszéléseket, ötleteléseket tarthatnak.


 

2. Grupo Gallegos

A kaliforniai Huntington Beach-ben található iroda közel 4000 négyzetméteres, és a Lorcan O'Herlihy tervei alapján kialakított interiör a manapság tipikus nagy nyitott tér-koncepciót képviseli. A Grupo Gallegos egyébként spanyol nyelvű kampányairól ismert reklámcég. Mindenféle színben tündököl az iroda, amúgy a plafonról meg fehér esernyők lógnak lefelé.


 

3. Quirky

Jöjjön egy kis ipari fíling. New Yorkban egy 1875-ben épült régi raktárépület hetedik emeletén székel a Quirky mintegy 2500 négyzetméternyi területen. A tervek a Spector Group & Ben Kaufmanhoz kötődnek.


 

4. Twitter

A Twitter San Francisco-ban közel 20 ezer négyzetméteren rendezkedett be. Ez már szinte egy magánbirtok, ahol zöldséges kertet is művelnek a posztkirályok. San Francisco sem árult zsákbamacskát, hiszen 22 millió dollárnyi adókedvezményben részesítette a világhírű céget, csakhogy ide költözzön ebbe az Art deco stílusú épületbe. A társaság érkezése elősegítette, hogy revitalizálják a lepattant környéket. A város ezen kívül megígérte, hogy fejleszti a környék közlekedését, és nyit egy rendőrőrsöt is. Amúgy a szabad ég alatt lehet sütögetni klassz fotelekben és kanapékon. A tervek az RMW Architects, Interior Architects & Lundberg Design cégeket dicsérik.


 

5. The M@dison

A ?színház a világ? szlogen tökéletesen illik a Ma@dison új irodájára. Ugyanis az épület, a Madison Theater 25 évig állt üresen Detroit belvárosában. 2011-ben Dan Gilbert, a Quicken Loans milliárdos alapítója megvásárolta az 1917-ben épült házat, és a start-up Mekkájává alakította. Több mint egy tucat start-up cég működik itt több mint 4500 négyzetméteren. A színházépületben van egyébként egy 135 személyes hangversenyterem és egy hatalmas tetőterasz is. Tervek: Doodle Home & Neumann Smith.


 

6. AOL Ventures

Ez a közel 1000 négyzetméteres iroda New Yorkban a Broadway-en található a régi Brooks Brothers cégközpont negyedik emeletén. Az AOL Ventures a NoHo negyedben, a Silicon Alley nevezetű városrész gyorsan fejlődő déli szektorában talált magának új otthont. A környék arról nevezetes, hogy média- és internetes vállalatok nagy számban koncentrálódnak itt. A Silicon Alley elnevezés természetesen a kaliforniai Silicon Valley-ból származik. Tervek: Keegan Vance Forte.


 

7. Jung von Matt

Ugorjunk el Németországba is egy kicsit, még pedig Hamburgba. Az ezer négyzetméteres iroda egy hirdetési ügynökségnek ad otthont, és talán a németek letisztult formavilágát jelképezi. Fa mindenütt, akár ha a kikötőben járnánk egy hajó belsejében. Tervező: Stephen Williams Associates


 

8. Wonder Factory

Ez a cég ismét New Yorkba repít minket. Az interiör ebben a helyiségben egy 1930-as évek korstílusában kialakított könyvtárat jelenít meg. Ezen a képen persze nem látható, de szép kilátás nyílik az Empire State Buildingre is. Amúgy a nagy nyitott terek jellemzik az irodát. Tervező: 212 Box & Forgaty Finger.


 

9. Nothing

Nézzünk el Amszterdamba, hiszen a hollandok amúgy is élen járnak az ötletes irodák, irodaházak kialakításában. A Nothing egyébként egy médiaügynökség, amelynek olyan prominens ügyfelei vannak, mint a Comedy Central vagy éppen az MTV. A közel 1000 négyzetméteres munkahely Alrik Koudenburg és Joost van Bleiswijk munkáját dicséri.


 

10. Buck O'Neill Builders

És végül megint San Francisco. A cég nem spórolt a vertikális növényfallal, jócskán jutott belőle az 1000 négyzetméteres irodában. A vállalat amúgy egy viszonylag kis cég, építkezéssel és felújítással foglalkoznak. A belső tér alapanyagai között említhetjük a Douglas fenyőt, a rozsdamentes acélt és a parafát. A zöld fal mögött található egyébként a tárgyaló, amely így különül el a földszinten található munkaállomásoktól. Tervező: Jones | Haydu.