A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Vodafone irodaforradalma Budapesten

A Vodafone hazai központjában a Cushman & Wakefield irányításával vadonatúj, rugalmas munkakörnyezet jött létre a Millennium City Center irodaházban, ahol a mobilszolgáltató immár 2006 óta van jelen nagybérlőként. A hatalmas nyitott terekben senkinek sincs állandó munkahelye, így a kommunikáció és az együttműködő munkafilozófia előretörésével egy valódi 21. századi iroda jött létre.

A Vodafone 2006 óta bérel egy nyolcszintes (földszint+7 emelet) épülettömböt a Heitman és a Trigranit tulajdonában lévő Millennium City Center irodaházban, és a pár éve lejáró bérleti szerződés újratárgyalása adta az apropót, hogy a munkatereket új struktúra szerint alakítsák ki és rendezzék be. A rugalmas munkakörnyezet jegyében a cellás irodákat, a zárt tereket, a merev struktúrákat szinte teljesen megszűntették, úgyis mondhatnánk, hogy a Vodafone irodaforradalmat hajtott végre. A teljes projektet a Cushman & Wakefield irányította, a terveket a tendergyőztes Zoboki-Demeter & Associates jegyzi. Ez a fajta mobil munkaállomásokra épülő koncepció a Vodafone néhány európai irodájában már sikeresen működik, így eljött az idő, hogy Magyarországon is megvalósítsák. A Budapesten mintegy 1000 főt alkalmazó Vodafone az átalakításoknak köszönhetően a korábbi 10 ezer m2 helyett mindössze 7500 négyzetméternyi területen is kényelmesen elfér. A munkálatok mintegy nyolc hónapig tartottak, és igazi bravúrnak számít, hogy az épület belső tereit úgy sikerült újjávarázsolni, hogy eközben folyamatosan ment a napi munka.

Amint belépünk a Lechner Ödön út 5. szám alatti irodaépületbe, rögtön megcsap minket a modernizmus szele, hogy ilyen fennkölten fogalmazzunk. Pedig tényleg így van. Az irodaházak mögött húzódó igényes park és a fenségesen hömpölygő Duna mindig is nagyszerű díszletül szolgált. Nincs ez másként a Vodafone esetében sem. Korábban az épület belső szerkezete nem engedte meg, hogy a dolgozók aktív kapcsolatba kerüljenek a Dunával, hiszen ha beléptek az irodaházba, rögtön falak állták az útjukat. Most pedig már a recepciónál feltárul a lobbyn keresztül a terasz és a park, ahonnan már látszik Európa egyik legnagyobb folyója is.

Az átalakítás már itt a fogadó térben drámai, hiszen födémáttöréssel a földszintet és az első emeletet egybenyitották, így egy igazán nagyvonalú, hangulatos és elegáns lobby jött létre piros, fehér, kék és lila színvilággal ötvözve. (Ezek Vodafone brand-színek, amelyek egyébként az épület valamennyi szintjén visszaköszönnek.) A recepcióval szemben a Vodafone szolgáltatásait és termékeit kínáló üzlet található, amely már tükrözi a cég globális brandváltását is, hiszen szinte egy bemutatóterem formálódott a régi üzlet helyett. Az első emeletre egy piros lépcsősor vezet fel, mintha egy palota báltermébe lépegetnénk fel a reflektorfényben. Ha pedig a lépcső mellett továbbhaladunk, a színes bútorokkal berendezett kávézóba érkezünk, majd kiléphetünk a teraszra. Vagyis a főbejárat és a hátsó terasz között egy szellős, transzparens tér jött létre, amely levegőt és szabadságot biztosít a kollégáknak és remélhetőleg a kreatív gondolatoknak. Jobb oldalt pedig betérhetünk az étkező kantinba, amely élénk színvilágával szintén optimizmusra és vidámságra sarkall.

A külsős tárgyalók eddig a kávézó helyén voltak, most az első emeletre költöztek. Gyakorlatilag idáig tart a vendégek szabad mozgása, hiszen a második emelettől a hetedikig a nyitott munkaterek találhatók. A mobil munkaállomás-koncepciónak köszönhetően senkinek sincs saját íróasztala, így a clean desk elve érvényesül – a személyes dolgokat a zárható szekrényekben lehet elhelyezni. Az új koncepciót három fő elem támogatja: a tökéletes IT-rendszer (vezeték nélküli iroda), a megfelelő irodabútorok és a közösségi terek. A minőségi terek a DVM Group kivitelezésében valósultak meg, a berendezés magas színvonalát a Steelcase, Vitra és Sedus bútorok, valamint a Milliken szőnyegezés garantálja.

A hatalmas ablakoknak köszönhetően – ahonnan csodálatos panoráma nyílik a világörökségnek számító Duna-völgyre – a természetes fény árasztja el a munkatereket, amelyben 6-12 személyes bench-asztaloknál ülnek az alkalmazottak. A nagyteres kialakításban a munkaállomásokat break out terek és informális vagy privát megbeszélésekre is alkalmas kommunikációs szigetek, sarokbútorok, telefonkuckók, nomád munkaállomások törik meg, így egy harmonikus egyensúly jön létre a munkaasztalok és a közösségi helyszínek között. Minden szinten egy kis teakonyha és kávézó is a munkatársak rendelkezésére áll. A kávézó elegáns és modern tömbje akár egy pulzáló szív piroslik az egyes emeletek metszéspontjában, érzékeltetve, hogy itt az interakciók egy négyzetméterre jutó száma jóval nagyobb.

Ez az alaprajzi struktúra jellemző valamennyi emeletre, mindenhol az áttetsző és szabad terek a meghatározók, ahol még a vezérigazgatónak sincs saját irodája, vagyis egy igazi demokratikus munkafilozófia megvalósulását láthatjuk, amely hatékonyságának köszönhetően a 21. században egyre jobban hódít. Az átálláshoz nélkülözhetetlen előzetes tréningeket a szervezet számára itt is megtartották, különös figyelmet szentelve a középvezetőknek, akikre terhet róhat az új lay out-ból fakadó munkamódszerek kialakítása. Hiszen a közvetlen beosztottak nincsenek minden percben szem előtt, amely egy bizalomra épülő, a vállalat és értékei iránt elkötelezett munkavállaló prototípusát emeli ki a globális tömegszerűség arctalan masszájából. És tényleg, bárhol körbenézünk, úgy tűnik, hogy szeretnek itt dolgozni a munkatársak. Hiszen itt minden megvan: szabadság, önállóság, kreativitás, átláthatóság, igényesség és persze pazar panoráma a világ egyik legszebb városára.

Képek: DVM group, iroda.hu csoport