A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A Zen varázslatos világa: Iron Man, Tara istennő és a flipperek

A Zen szelleme Bel-Budán a Residence 2. Irodaház egyik emeletén kiszabadult a palackból, és egy olyan irodateret hozott létre, ahol a nem létező szögnek is megvan a helye. A videojátékok hősei életre keltek.

Amint belépünk a Zen Studios irodájába, azonnal érezzük, hogy beszippant az atmoszféra. Nem tudom, hogy a zen hatol-e be az agyunkba, vagy csak szimplán a 21. században összerakták a harmóniát, ami nem könnyű ebben a kaotikus világban. Pedig furcsa egyvelegből építkezik az iroda: emitt a Csillagok háborújából ismert birodalmi katonák maszkjai, amott egy hatalmas Iron Man 2., a főnöki irodában pedig Star Trek székek, és akkor a flipperasztalokról ne is beszéljünk.

De vissza a belépőhöz. Már ekkor ?beszippant? a környezet. A padlószőnyeg fogja magát, és a falon folytatja útját, hogy egészen a plafonig lopakodjon. Aztán oldalt lazán a falhoz hajítva egy lila kanapé vendégeknek. Szemben a recepció egy könnyed asztalka laptoppal és mosolygó recepciós hölggyel. Oldalt egy flipperasztal áll szétvetett lábakkal, jobb ha tudjuk, hová kerültünk. A lila kanapé mögött egy hatalmas fehér fiókos szekrény a falba süllyesztve fogantyúk nélkül, és ha a panelelemet a megfelelő helyen megnyomjuk, feltárulnak a titkos rekeszek, ahová a dolgozók és vendégek helyezik el utcai lábbelijüket, hogy aztán zokniban vagy házi papucsban grasszáljanak az irodában.


 


Rend és tisztaság uralkodik mindenhol, mégsem bántó ez az üresség, inkább megint csak egy erőltetett asszociációt citálunk ide: mintha a zenbuddhizmus tisztította volna a meg a teret, először az agyakban rakott rendet, majd jutott ideje az irodára is. Egy valódi multifunkciós takarító. Mintha a betérő munkatársak egy meditációval kezdenék a napot: kidobálják agyukból a fölösleges impulzusokat, problémákat, hogy aztán teljes erőbedobással koncentrálhassanak a videojátékok programozására. Ráadásul bár több mint ötven munkatárs ügyködik itt nap mint nap a 650 m2-es térben, a jól formálódó és bájait lassan feltáró iroda nem tűnik egy hodálynak, aminek a végét még távcsővel sem látjuk.

 

Elhagyva a lila kanapét balra nyílik a főnökség irodája, amelyet üvegfal választ el a nagy tértől. Már megint a jól megformált rész-egész viszonyról értekezünk, valahogy mindig ide lyukadunk ki. Talán mert ez a lényeg. A főnök szobájába három flipper jelzi a múltat, a jelent és talán a jövőt is. Az íróasztalt a Star Trekből ismert székek veszik körbe. Aztán tovább haladva a tárgyalóban találjuk magunkat, ahol újabb flipperasztalok sorakoznak a fal mentén, miközben a nagyasztalt lila székek veszik körbe. Újabb kontraszt, de még mindig nem vesztettük el a türelmünket.





Az iroda ezen részével végeztünk, úgyhogy rükvercbe kapcsolunk, és visszatérünk a recepcióhoz. Jöhet a jobb oldal, ahol rögtön a falra rögzített dombormű jelenti az iroda lelkét. Tara istennő szobrát formázza a dombormű, amelyet körbevesz számtalan kis Buddha-szobor. Szóval itt van a Zen, innen sugározza szét magabiztos nyugalmát és tudását. Tara (vagy Tárá) egyébként a buddhista hagyományban a Szabadító Istennő, a buddhaság női oldalának a leghangsúlyosabb megtestesítője, azoknak segít, akik belső nyugalmat kérnek tőle. Csodálatos kompozíció, amelynek hatását fokozza, hogy a környező falakon egészen különleges lámpafényeket generálnak az egyedi formájú világítótestek. Aztán a szoborral szemben egy üvegfal mögé helyezett konyha. Előtte egy bárány figyel a kör formájú zöld műfüvön. (Míg el nem felejtjük, ez szolgálati közlemény: a belsőépítészeti megoldások a Platinium Group munkáját dicsérik.)

Már megint érezzük, hogy valakik mintha be akarnának szippantani, valami mesevilágba terelnek, nemsokára a Mézeskalácsháznál feltűnik a vasorrú bába. A Grimm mesék újratöltve. A zöld műfüvön azonban nem csak a barika legelészik, hanem egy eredeti német ivóból származó pultot helyeztek el, ahol a derék németek álldogálnak és beszélgetnek sörözés közben. Érdekessége, hogy nem lehet leülni, hanem az asztalból kiálló vízszintes vasrudaknak támaszkodhatnunk, és akár egy gyors megbeszélésre is alkalmas a hely, ugyanakkor kényelmes székeket nem akartak itt elhelyezni, nehogy elszunyókáljon a jónép. Arra ott van egy profi bárszerű közösségi tér, tényleg olyan, mintha egy menő kávézóba léptünk volna be, mondjuk Miami Beachen, hogy érzékeltessük az atmoszférát.



De haladjunk tovább azon a bizonyos folyosón. A Tara szobor után jönnek az elszeparált munkaszobák. Asztalok, székek, monitorok. Semmi egyéb. A falakon jóféle kinagyított fotográfiák. A szobák mennyezetén a szabadon hagyott vezetékek a játékprogramok indusztriális fílingjét csempészik vissza, hogy ilyen nagyzolós hasonlatot cibáljunk ide. Vissza a közlekedőbe! Szemben találjuk magunkat az üvegfal mögé helyezett Iron Man 2-vel a pihenőszobában. Úgy piroslik a térben a plafon felé nyúlva, mintha egy őshüllő szíve dobogna. Meghökkentő látvány, de itt már semmin nem lepődünk meg. Iron man árnyékában kényelmes fotelek sorakoznak, azon túl egy ajtó egy dolgozószobába vezet, ahol egy titokzatos munkatárs dolgozik. Talán a joly joker a cégnél, nem tudhatjuk.

Innen balra fordulunk, ahol újabb irodák tárulnak fel, szemben a legnagyobb helyiség, ahol vagy húsz munkatárs ügyködik. Innen visszafordulunk, hiszen nincsen tovább, újra megtekintjük Tara istennőt, a Buddha-szobrokat, a báránykát, a német kocsmai pultot, a lila kanapét, miközben Iron Man 2 szemét érezzük a hátunkban, és egyfajta virtuális miliővel jóllakottan kilépünk a túlzsúfolt nagyvilágba.