A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Aranybányán ülünk? Mi lesz a budapesti rozsdaövezetekkel?

Több ezer hektárnyi terület áll lepusztultan Budapesten. Az egykori ipartelepek újjászületését kaotikus tulajdonviszonyok, szennyezés és hatásköri viták gátolják, írja a hvg.hu.

Az összesen 2500 2800 hektárnyi budapesti rozsdaövezettel előbb-utóbb kezdeni kell valamit. Az ipari termelés visszaszorulása nyomán kiüresedett hatalmas területek zöme a peremkerületekben, illetve a Duna mentén található, de akad belőlük a város közepén is, írja a hvg.hu. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából három évvel ezelőtt készült barnamező-kataszter szerint az egykori ipari ingatlanok hasznosítását a pénzhiány és a kaotikus tulajdonviszonyok mellett a többnyire erősen szennyezett talaj, illetve a merev építési és műemléki szabályozás is akadályozza. De az sem segített, hogy a rendszerváltás után a befektetők, a könnyebb ellenállást választva, elsősorban a város peremén valósították meg (zöldmezős) beruházásaikat.

Most újabb ingatlanfejlesztési hullám indult, így a városnak ismét esélye van a barnamezős területek felfuttatására. A Millenáris Park természetes folytatása lehetne például az egykori Ipari Minisztérium Margit körúti irodaházának, illetve a mögötte lévő Ganz-gyár ipari épületeinek hűlt helyére tervezett közpark. A beruházásról négy évvel ezelőtt döntött a kormány, és azzal a lendülettel titkosították is egy ide tervezett rendőrségi épület miatt. A néhai Népszabadság információi szerint mire 2015 tavaszára kiderült, hogy a terület kicsi irodaház-építésre, már ráköltöttek 2 milliárd forintot.

Az egykori Ganz-MÁVAG Kőbányai úti gyára viszont túlságosan kiesik ahhoz, hogy a kormányzati figyelem középpontjába kerüljön. Még a józsefvárosi önkormányzat is inkább a szemben fekvő pályaudvarral kezdene valamit: hol sportcentrumot, hol holokauszt-emlékhelyet, hol olimpiai szállásokat költöztetne ide, de az ötletelésen ott sem jutnak túl. Már az ipartelep tulajdonviszonyainak rendezése, a szabályozási tervek elkészítése, illetve a belső feltáró utak megépítése is elvinne 3 milliárdot. A hajdani üzemépületeket ellepő zömében a pályaudvarról áttolt kínai árusoknak ráadásul minden úgy jó, ahogy van.

Az egykori Csepel Vas- és Fémművek esetében nem hiányzik a politikai akarat, ám a kusza tulajdonviszonyok rendezése túlságosan nagy falat. A rendszerváltás óta azt sem sikerült elérni, hogy felállítsanak egy menedzsmentcéget, amely a fejlesztési terveket koordinálná. A 2015-ös nemzetközi Retina-projekt több javaslatot is tett a gyártelep "visszafoglalására". A csepeli önkormányzat ugyan nem válaszolt a HVG kérdéseire, de annyi szabad szemmel is látható, hogy a felvetésekből szinte semmi nem valósult meg. A 250 hektáros gyártelep így továbbra is gyorsan változó összetételű bérleményrendszerként működik. A több száz itteni cég többsége szűk büdzséből gazdálkodó mikrovállalkozás, ezeknek pedig sem terveik, sem pénzük nincs a terület fejlesztésére.

A Fővárosi Önkormányzat katasztere 417 barnamezős területet sorol fel Budapesten. Felújításuk több mint 300 milliárd forintot igényelne. A 3863 telek többsége azonban nem önkormányzati tulajdonban van, így a főváros csupán közvetítő szerepet játszhat. Akadályt jelent az is, hogy a barnamezőkre szánt uniós pénzek Budapest számára, fejlettsége miatt, nem elérhetőek, csupán a szennyezett talaj kármentesítése jelent kivételt.