A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az 5 legszebb amerikai metropolisz

Bár az USA igazi sajátossága a kisvárosi-elővárosi-kertvárosi hangulat (mit ne mondjunk: Twin Peaks), azért a metropoliszok belvárosai, üzleti negyedei is meglehetősen karakteres urbanizációs területek. Lássuk most az 5 legszebb amerikai belvárost!

5. Philadelphia

Philadelphia büszkélkedhet az USA legrégibb és legnyüzsgőbb belvárosával. Számtalan vállalati székhely, rendezvényközpont, kulturális intézmény, igényes étterem, történelmi helyszín a forradalom időszakából található itt. Mindezek együttesen biztosítják azt a sajátos helyi hangulatot, amelyekhez a legkülönbözőbb stílusú és korú épületek szolgálnak díszletül. A városmagban a lakónegyedek és kereskedelmi körzetek együttesen vannak jelen, ez adja azt a különleges vibrálást és helyi stílust, amely a legtöbb amerikai monofunkciós belvárosban nem jellemző.

4. San Francisco

San Francisco helyezését a listán két fő szempont biztosítja: egyrészt a mérete, másrészt a földrajzi elhelyezkedése. A méretet tekintve ez a város rendelkezik a legnagyobb központok egyikével, amelyet felhőkarcolók, magas épületek, jelentős irodaterületek fémjeleznek. Ami a becsült GDP-t és a vállalati székhelyek számát illeti, a metropolisz a legfontosabb globális pénzügyi központok egyikének számít. Ez a hatalmas volumen a sokszínű és vibráló utcák mindennapjaiban is megfigyelhető, ráadásul a San Francisco öböl mentén elhelyezkedő dimbes-dombos táj páratlan várossziluettet biztosít a szemlélődő számára.

3. Chicago

Chicago rendelkezik a második legnagyobb belvárossal New York után, amely a Loop nevet kapta. A Chicago folyó és a Michigan tó mentén elhelyezkedő város az ország második legnagyobb pénzügyi körzetét is magában foglalja, ráadásul a második legmagasabb amerikai felhőkarcoló (Willis Tower) is itt található. Mindemellett az építészeti stílusok és az innováció különleges történelmi hagyományai szintén a belváros fényét emelik.

2. Washington DC

Köszönhetően a felhőkarcolók hiányának, csupán néhányan tartják számon Washington DC-t a legszebb belvárosok között. De a magasság nem minden, a város számos előnnyel rendelkezik, amiért egyszerre vibráló és tiszta a városközpontja. Ráadásul az USA legfontosabb épületei közül több is itt található, így a Fehér Ház, a Washington- és a Lincoln-emlékmű. Valamint itt alakították ki a National Mall nemzeti parkot, ahol 80 történelmi szimbolikájú épületet húztak fel, és amelyet évente mintegy 25 millió fő keres fel. Mindemellett a város irodanegyede bátran rivalizálhat New York és Chicago hasonló körzeteivel, miközben Philadelphiához hasonlóan a lakónegyedek sokszínűsége is meghatározó.

1. New York City

New York City természetesen az első számú városi desztináció az USA-ban. Valójában a belvárosának két fő üzleti kerülete van, amelyek egyenként is meghaladják méretben az összes többi amerikai városközpontot. Kivéve talán a chicagói Loop-ot. Közép-Manhattan jelenleg a belváros közepe és fő kereskedelmi centruma, amely zsúfolt és piszkos, de különben minden megtalálható itt. Számos nemzetközi vállalat központja, élénk színházi negyed, a világ leghíresebb turisztikai célpontjai és számtalan étkezési lehetőség várja az ide látogatókat. Mindemellett innen csupán néhány háztömbre található az ENSZ és a Central Park is.

képek: wikipédia