A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Az Erste ingatlanalapja megvásárolta a pozsonyi Park One irodaházat

A legnagyobb és legrégebbi cseh nyítvégű ingatlanalap januárban megvásárolta a pozsonyi Park One irodaépületet. Az Erste Group cseh leánybankjának (Ceská Sporitelna – CS) ingatlanüzlete mintegy 960 millió cseh korona (35,6 millió euró) értékű. A tranzakció a Park One-t tulajdonló ingatlanvállalat összes részvényének átruházásával jött létre.

A Park One fontos része lesz a CS ingatlanalap szlovákiai portfóliójának, az akvizíciónak köszönhetően az alap ingatlanja ad otthont egy erős vállalat, az Amazon főhadiszállásának Pozsony központjában – mondta Václav Kubáček, a CS ingatlanalapjának akvizíciós vezetője. Ez a prémium irodaépület  nagyon kedvező kockázatarányos hozamot kínál részvényeseink számára, jó esély van arra, hogy hosszú távon is fenntartható bevételeket generál és hozzájárul portfóliónk stabil növekedéséhez  – tette hozzá Tomáš Jandík, a CS ingatlanalapjának vezető beruházási szakértője és igazgatósági tagja.

A CS ingatlanalapja egy magán befektetési társaságtól, a Falcon II Alaptól vásárolta meg a Park One-t, amely a pozsonyi óvárosban helyezkedik el, a város legfrekventáltabb irodaterületei között van. A Park One egy 13 szintes komplexum, 9 emelettel, és 4 parkolószinttel, ahol 167 autó fér el. A bérelhető terület összesen 13 200 négyzetméter, jelenleg 100 százalékos a foglaltság.

Az amerikai online kereskedő Amazon helyi irodája a legnagyobb bérlő, a teljes terület felét bérli. Bérlőként van jelen olyan nemzetközi cégek helyi irodája is, mint a L’Oréal és a CBRE. Az épület 2007-ben épült, és a híres SIAL cseh építészeti stúdió tervezte, amelyet Karel Hubáček alapított 1968-ban.

A mostani vásárlással már 11 épület tartozik a CS ingatlanalapjának portfóliójához, amelynek összesített piaci értéke meghaladja a 12 milliárd cseh koronát (450 millió eurót). Az alapnak ezzel Pozsonyban már három ingatlana van, a hat prágai és az egy-egy brno-i és ceské budějovice-i mellett. A CS ingatlanalapját 2007-ben hozták létre; ez a legnagyobb és legrégebbi cseh nyílt végű ingatlanalap. Az alap célcsoportja elsősorban a konzervatív befektetők, mivel a hosszú távú megtérülési cél, hogy a lejáratig számított hozam az állampapír-hozamok felett maradjon. Az utóbbi 5 év megtérülési átlaga 2,8 százalék volt.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.