A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az Erste új főhadiszállása egy csodálatos bécsi kampusz

Az év elején az Erste Csoport megkezdte az átköltözést az egykori Südbahnhof helyén, a Belvedere-negyedben álló új központjába, az Erste Campus épületébe. A 25 ezer négyzetméter alapterületű és bruttó 165 ezer négyzetméter hasznos irodaterületű Erste Campus nyitott tereinek és íves vonalainak köszönhetően kiemelkedik a környezetéből, ugyanakkor szervesen illeszkedik a város történelmi kontextusába.

„Nyilvánvalóvá, hogy a banki tevékenységnek meg kell újulnia: a modernizáció szükséges. Ez az egyik oka annak, amiért hagyományos irodáinkból egy olyan épületbe költözünk, ami azt mutatja: nyitottak és mindenki számára elérhetőek vagyunk. Az Erste Campus több mint modern irodaépület. Olyan tér, ami munkatársaink és a közösség növekvő igényeit szolgálja ki. Itt gyorsabban tudunk majd reagálni, rugalmasabbak leszünk, és sokkal jobban érezzük majd a valós ügyféligényeket.” – mondta el Andreas Treichl, az Erste Csoport vezérigazgatója.

A 25 ezer négyzetméter alapterületű és bruttó 165 ezer négyzetméter hasznos irodaterületű Erste Campus nyitott tereinek és íves vonalainak köszönhetően kiemelkedik a környezetéből, ugyanakkor szervesen illeszkedik a város történelmi kontextusába. A földszinti terek nyitottak a nagyközönség számára is. Az étkezésre és vendéglátásra alkalmas egységek (éttermek és kávézók) sokszínűsége garantálja, hogy a Campus eltér szokásos bankközpontoktól. A Campus emellett Európa legnagyobb pénzügyi oktatási kezdeményezésének, a FLiP (Financial Life Park) elnevezésű programnak is otthont ad. A diákok az 1400 négyzetmétert meghaladó területen interaktív módon, játékos formában ismerkedhetnek a pénzügyi tudatosság személyes életében betöltött fontosságával, valamint képet kapnak a  bankok gazdaság életében betöltött szerepéről is.

Az új központot a Henke Schreieck Architects építésziroda tervezte. „Az Erste Campusszal kapcsolatban az volt a víziónk, hogy egy olyan épületet hozzunk létre, amely a lojalitást elősegíti, egy átlátható, a város felé nyitott és a környezetbe olvadó megjelenési formában. A Campus emellett egyfajta lendületet ad a környéknek, felértékeli a kerületet, valamint a lehető legjobb munkahelyet kínálja a munkatársak számára” – mondta Marta Schreieck, a Henke Schreieck Architects építésze.

Az összesen 40 ezer négyzetméter alapterületű Campus az új vállalati kultúra jelképe: az Erste Holding, az Erste Bank Oesterreich és az ausztriai leányvállalatok központja ad otthont a közel 4500, első ízben egy térbe költöző munkatársának. „Feltettük magunknak a kérdést: milyen ideális környezetet tudnánk teremteni munkatársaink számára, ahol szabadon dolgozhatnak együtt, alakíthatnak ki csoportokat üzletágakon átívelő módon, így segítve elő új ötletek létrejöttét. A tervezési folyamatba munkatársainkat is aktívan bevontuk. Nagyon örülünk, hogy a Campus a maga nyitott tereivel és hívogató találkozási pontjaival olyan hely, ahol összejöhetnek a munkatársak, az ügyfelek és mindenki, aki a jövőt alakítani kívánja” – világított rá Andreas Treichl.

Az Erste Csoport jelenleg több mint 20 különböző bécsi telephely között szétszórtan működik, ám négy hullámban az összes munkatárs átköltözik az új központba 2016 közepére. Az építkezés során nem lépett fel késedelem, és a költségvetést sem lépték túl. Az építési költségek mintegy 300 millió eurót tettek ki, ami a tervezetnél kevesebb. A Campus révén a bank rezsiköltsége mintegy 20 százalékkal fog csökkeni. A projektfejlesztői és a fővállalkozói feladatokat az Erste Group Immorent AG, az Erste Csoport ingatlan- és infrastruktúra-finanszírozásra szakosodott leányvállalata látta el. Az építkezés munkálataiban mintegy ezer alvállalkozó vett részt.

A bécsi Südbahnhof, a déli és keleti irányba induló vonatok egykori pályaudvara történelmi jelképként is funkcionál, hiszen ez volt a legfontosabb központ, amely Ausztriát összekötötte a kelet-közép-európai országokkal. Az új központ helyszínének kiválasztása egyértelmű stratégiai fontossággal bír Andreas Treichl számára: „Kelet-Közép-Európa egyik vezető bankjaként új központunk révén már földrajzilag is orientálódunk a térség országai felé, ugyanakkor hűek maradunk gyökereinkhez, hiszen megmaradunk hagyományos osztrák takarékbanknak.”

Már az építési munkálatok során is teljes mértékben zöld energiát használt az Erste Csoport. Az ÖGNI, a Fenntartható Ingatlangazdálkodás Osztrák Szövetsége 2012 decemberében platinafokozatú oklevéllel jutalmazta az Erste Campust. Az épület akadálymentesített, tehát a fogyatékkal élők számára is biztosítja a bejutást és a beltérben való közlekedést. Az épület betonszerkezetébe épített csőhálózattal oldja meg az épület fűtését és hűtését, mely energiaellátását geotermikus hőszivattyúval oldják meg, mely csatlakozik a bécsi önkormányzatával távfűtési rendszeréhez is.

Az épület homlokzata kétrétegű, nyitható ablakokkal és intelligens, a napsugárzástól védő automata zsaluzia (külső árnyékoló) rendszerrel rendelkezik. Az épületben található épületfelügyeleti rendszer automatikusan szabályozza az épületben lévő hőmérsékleteket, éjszaka pedig csökkentett hőmérséklettel biztosítja az energia megtakarítást. A mesterséges megvilágításokat modern LED-es fényforrásokkal oldották meg. A liftrendszerek energiavisszanyerő rendszerrel rendelkeznek