A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az extravagáns Distinction iroda nyerte a Design Díjat

„Az Év Irodája” verseny Design Díját a szakmai zsűri értékelése alapján a Distinction-LOFFICE páros nyerte. Egy igazán különleges irodát alakítottak ki a régi műanyag-feldolgozó gyárból. Startup, y-generáció, innováció… soroljuk még? Interjú a Distinction csapatával

– Kezdjük az elején! Mi a története ennek a különleges loft irodának, hiszen azért nem minden műanyag-feldolgozó gyárból lesz startup-munkahely?

– A Paulay Ede utcai LOFFICE Coworking megnyitását követően az alapító testvérpár, Klementz Panni és Kata egy igen nagy vállalkozásba fogott. A jelenlegi bázisunkként szolgáló egykori műanyag-feldolgozó gyár és a szomszédos lakóépület átépítését tűzték ki célul. Az épület régi tetőgerendáiból asztalok készültek a LOFFICE egyedi bútoraiként újjászületve, a gyárcsarnokra pedig Paládi Ádám építész készített olyan tervet, ami lehetővé tette, hogy az ipari ingatlan eredeti formáját nyerje vissza, a 60-as-70-es évek torzításait letisztítva.

– Ha körbenézünk, akkor szinte nem tudunk betelni a látvánnyal, annyi kreatív és egyedi dizájnelem, kütyü, képzőművészeti alkotás alkotja ezt az igazán formabontó belső teret. De mégis mi az, amiért ennyire különleges ez a munkatér?

– A Salétrom by LOFFICE a maga progresszív ipari környezetével, a nyerstégla és látszóbeton felületek izgalmas kombinációjával, és nem utolsó sorban hatalmas, mintegy 9 méteres belmagasságával a korszerű, tágas és látványos loft épületek iránti legmagasabb szintű elvárások mentén alakították ki. A gyárépület belső tereit egybe nyitották, csupán egy 80 m2-es galéria szeli keresztbe az “L” alakú épület egyik szárnyát. Az alakzat másik szakaszán található függőhíd és fémszerkezet Csizmadia Zsolt formatervező alkotása. Az alatta átsuhanó mentőrepülő-modellhez a Klementz lányok, családi barátjuk révén jutottak. Készítője Cserjési János, akit a magyar modellezés atyjaként tartanak számon. Az emeleten található preparált kartoncsillár, valamint a pajtafából készült konyhaszerkezet és pult a Szupernova Design csapatának keze munkáját dicséri.

– Jó kis eklektikus kiállítást lehetne itt rendezni. De nézzünk a pohár fenekére, vagyis a földszinti munkatér végében kialakított konyha és bár sem tucattermék.

– A leselejtezett Austrian Airlines catering kocsikat a reptérről szerezték be a lányok, a designer fiúk pedig ügyes polcrendszert terveztek, ahol a boros poharaknak, az evőeszközöknek és a bögréknek külön, méretre szabott helye van. A képakasztó sínek szintén újrahasznosítás során alakultak gázcsövekké. A kertben Hartauer Pál építőmester az építkezésen talált téglákból és cserepekből, valamint az összegyűjtött boros üvegekből, farönkökből egy mozaikkertet hozott létre, ahol a fűszernövények a régi raklapokból összeállított ládákban kedvükre burjánzanak, hiszen hely van bőven a közel 600 m2-es udvaron. Így teremtette meg a LOFFICE a kereteket ahhoz, hogy a Distinction kialakíthassa új budapesti központját.

Dr. Németh Edit, Klementz Kata, Priskin László

– Aztán jött a Distinction!

– Igen, igen. Ezt követően lett órabicikli, snowboard, graffiti és a csapat értékeit tükröző “scrabble” a falakon, valamint műfű került az emeleti tárgyalóba, és növény a régi olajos hordóba. Megjelentek a színes babzsákok, a csocsóasztal, és egy popcorn gép is az új “otthon” része lett. Élettel telt meg a galériaszint, amely egyben hangszigetelést és tetőablakokat is kapott. Viráginstallációk színesítik az irodateret, a kertben a füvesítésről és a gyep gondozásáról, a kerti bútorokról és grillről már mi gondoskodtunk. A régi vitorlavásznak pedig napvitorlaként szolgálnak. Ennek végeredményeképp egy izgalmas belvárosi kert a miénk, amely tavasztól őszig csapatunk egyik kedvenc terepe, ritkaság a belváros forgatagában.

– Tele van az iroda szimbólummal, szinte minden jelent valamit. Tegyünk egy gyors virtuális sétát, ami amúgyis stílszerű egy mobilalkalmazásokra szakosodott cég esetében!

– A füvesített belvárosi kert, virágok, veteményes ugye a természet közelségét és szabadságát jelképezi. A repülőgép-makett az álmok és a képzelőerő, a galériákat összekötő függőhíd a kooperáció és a bátorság, a catering kocsikból kialakított konyhai tárolók az újragondolt dizájnt jelentik. Aztán a graffiti elemek a sokszínűséget, a csocsóasztal és a mobil hangfalak a kikapcsolódást és a konstruktív versenyszellemet képviselik. A tárgyaló galéria a világot szimbolizálja egy másik nézőpontból, a közösségi konyha és popcorn gép a találkozási pont, mely összeköt, a biciklitároló értelemszerűen az egészség és a sportok jelképe. A többi egyedi elem (pl. órabicikli, kartoncsillár, babzsákok, snowboardok a falon, üzenőfal) pedig az újrahasznosítás és az inspiráció üzenetét közvetíti.

– Mi a fontos egy Y-generációs startup cégnek és a munkavállalóinak, ami itt is megjelenik?

– Az irodatér kialakítása során arra törekedtünk, hogy az ember és az alkotó folyamat kerüljön a középpontba. Ez utóbbi komoly felelősséggel jár, hiszen a Distinction központban dolgozó fiatalok munkája mára felhasználók millióit éri el világszerte, és nem egy itt készült okostelefon-alkalmazás nyerte el a megtisztelő globális “featured” címet a különféle alkalmazás-áruházakban. Inspiráció, kreativitás, szabadságvágy, közösség, felszabadult hangulat. Talán ezek mindannyiunk, s nemcsak egy – mai szóhasználattal élve – “Y generációs csapat” álmai arról, hogy milyen is egy szerethető, emblematikus munkahely. A kialakítás minden részlete egy-egy szimbólumot rejt.

– Sok mindenről beszéltünk, de végül is miért ezt a helyet választottátok?

– Fiatal csapatunk minden tagja arra törekszik az alkalmazások megalkotása során, hogy egyedi, addig nem látott megoldásokat, felhasználói élményeket hozzon létre. Amikor a Distinction új otthonát kerestük, azt szerettük volna, ha az megjelenésében és kialakításában is tükrözi csapatunk alapértékéit. Szerettünk volna egy olyan közösségi térben dolgozni, amely inspirál, szabad és kötetlen, összehozza az ott dolgozókat, könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és amely minden szempontból komfortos munkakörnyezet.

Az irodablog képes élménybeszámolóját itt olvashatjuk az irodáról.

Az Év Irodája versenyről pedig minden infó itt található.