A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az ingatlanbirodalom romjai a Balatonon

Együttesen több mint 4 milliárd forintért hirdet eladásra balatoni ingatlanokat az egykori SCD-birodalom hagyatékából a Vectigalis Zrt. Eddig nem kapkodtak a telkekért, pedig sokat engedett az árból a felszámoló, írja a Világgazdaság.

Hárommilliárd forint az irányára a 2012-ben bedőlt Wind-center Hotel Ingatlanfejlesztő és Turisztikai Kft. tulajdonában álló, 9,6, illetve 6,6 hektáros, „kivett táborhelyként” megjelölt balatonszemesi telkeknek, illetve a rajtuk található felépítményeknek. A helyi önkormányzatnak elővásárlási joga van, de ezzel eddig nem élt, jóllehet a felszámoló 2013 óta többször is nekifutott az értékesítésnek, és közben jócskán engedett az árból is. Három éve még több mint 6,5 milliárdra tartotta az ingatlanokat, írja a Világgazdaság.

A Wind-Center tulajdonosaként a luxemburgi bejegyzésű SCD Quinlan Private Balaton Developement S.á.r.l. szerepel a cégjegyzékben, emlékeztetve arra, hogy az SCD ír befektetőpartnerrel futott neki a valaha eltervezett, 100 milliárd forintnyi, Balaton körüli turisztikai fejlesztéseknek. A balatonszemesi ingatlanokat azonban nem csak jelzálog, hanem partvonal rendezési és egyéb jog is terheli a felszámolási hirdetmény szerint.

Két másik, ugyancsak az egykori SCD érdekeltségébe tartozó cég, a Thermal Hotel Zalakaros Kft., illetve a Sunshine Camp and Equestrian Base Kft. ingatlanaira ugyancsak január 21-ig lehet ajánlatot tenni. A zalakarosi, közel 10 hektár irányára 640 millió forint, a fonyódi strand, illetve összesen mintegy 7 hektárnyi ingatlané együttesen félmilliárd forint. Három éve ezeket még csaknem 2 milliárd, illetve 1,1 milliárd forintért próbálta eladni a felszámoló, de nem kapkodtak a balatoni telkekért a vevők.

Az SCD még 2011-ben jelentette be, hogy nem valósul meg a megaprojekt, miután a bankok nem hosszabbították meg a kölcsönszerződéseket. A balatoni portfólió zöme az akkor alapított Turisztika Hungária Kft. tulajdonába került, más része felszámolás, illetve végelszámolás sorsára jutott. Az eredeti terv a balatoni ingatlanvagyon egységes kezelése volt, ennek megfelelően az egykori SCD-cégek felszámolását, illetve végelszámolását egyaránt a Vectigalis Zrt. vezényelte. A forgatókönyv azóta változott, a végelszámolások felszámolásba mentek át, és ezek vagyoneladását már más cégek menedzselik.