A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Az irodai terasz a legjobb hely!

​Ha nincs kert vagy udvar, alakítsunk ki egy teraszt! Sok irodában ez a füstölgők helye és persze akad olyan vezető is, aki lógásként értelmezi, ha a szabad levegőn álldogálnak a munkatársak. Ha megfogadjuk az Offiseven, munkakörnyezet tanácsadó tippjeit, akkor egy hasznos, sokoldalú térrel bővülhet az iroda.

Mérjük fel!

Egyfelől a helyet magát, ami a rendelkezésre áll. Mekkora területtel gazdálkodhatunk? Mekkora itt a szél? (Vigyázat, tetőteraszokon mindig jelentős a légmozgás.) Mennyire biztonságos a hely, vannak-e korlátok?

De a felmérés nemcsak a helyre, hanem az igényekre is ki kell hogy terjedjen!  Mi hiányzik a kollégáknak, egy pihenő vagy inkább egy lazább tárgyalóra van szükség? Esetleg étkezőnek vannak híján? Ha beleszólhatnak, biztos szívesebben használják majd az új teret.

 

Mire alkalmas egy terasz?

A fenti felsorolás már vázolja a legkézenfekvőbb lehetőségeket.

Egy terasz, szép kilátással remek közösségi tér lehet. Ahol kávézni, beszélgetni lehet és szó szerint kiszellőztethetik a kollégák a fejüket. Ha emellett dönt a csapat, akkor érdemes előre tisztázni a szabályokat. Lehet ott dohányozni? Mennyi időt lehet kint tölteni? Akár alkothatunk közös terasz házirendet is.

Alkalmas lehet arra is, hogy a meetingek egy részét itt bonyolítsuk. Kifejezetten inspiráló lehet egy új környezet, a kilátás vagy épp a növények, amelyek körbeveszik a teraszt.

Akár alternatív munkaállomások is lehetnek itt. A telefon mobil, a pc már többségében laptop, ki mondta, hogy muszáj mindig ugyanannál az asztalnál ülni? Az Offiseven tavalyi felmérése azt mutatta, hogy a munkavállalók nagy része örülne annak, ha akár egy napon belül is, váltogathatná milyen környezetben dolgozik. Nos a szabadtér erre alkalmas lehet. Hiszen a wifi lehetővé teszi, hogy ott is online legyen mindenki.

Legyen kényelmes és funkcionális

Ha a funkciót megtaláltuk, akkor jöhetnek a bútorok. Nem biztos, hogy a legdrágább outdoor garnitúra kell, de a legolcsóbb műanyagszékek sem jelentik a legjobb választást. A túl könnyű székeket, asztalok a szél, ami magasban, főként a tetőteraszokon erősebb, felborítja, legrosszabb esetben a járókelők fejére fújja. Persze nem kizárt, hogy a könnyű és olcsó műanyag bútorokat használjuk, de ilyenkor érdemes rögzíteni ezeket, hogy megelőzzük a balesetet.

Ha közösségi teret csinálunk a teraszból, akkor elég egy napernyő, de ha dolgozni szeretnénk, akkor az árnyékolást jól át kell gondolni, meg kell tervezni. A laptopok monitorjai ugyanis nem tudnak megküzdeni a nap erejével és a csillogás megnehezíti, ellehetetleníti a munkát. Napvitorlák, növények, nagyobb árnyékolók, számos megoldás létezik, érdemes kiválasztani a méretek és a benapozottság tekintetbe vételével a leghatékonyabbakat.

 

Megéri a macerát?

Tervezés, vásárlás, berendezés, megéri mindez, hogy néhány hónapig legyen egy plusz terünk? Szerintünk mindenképp!

Ahogy már írtuk a környezetváltozás, még ha csak annyi is, hogy más asztal, más kilátás és kiszabadulás a légkondi alól, inspirálóan hat. A jól használható pihenőszoba jobb csapatépítő lehet, mint bármilyen közös program. És azt se feledjük, hogy a zöld, a növények is növelik a dolgozók hatékonyságát, jobb hangulatot teremtenek. A teraszra a lépcsőház nagyobb növényeit is kivihetjük, vehetünk egynyári virágokat, amelyek pompásan mutatnak nagy virágládákban, de dönthetünk úgy is, hogy műfűvel borítjuk a teraszt, ezt még locsolni sem kell.