A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az irodai terasz a legjobb hely!

​Ha nincs kert vagy udvar, alakítsunk ki egy teraszt! Sok irodában ez a füstölgők helye és persze akad olyan vezető is, aki lógásként értelmezi, ha a szabad levegőn álldogálnak a munkatársak. Ha megfogadjuk az Offiseven, munkakörnyezet tanácsadó tippjeit, akkor egy hasznos, sokoldalú térrel bővülhet az iroda.

Mérjük fel!

Egyfelől a helyet magát, ami a rendelkezésre áll. Mekkora területtel gazdálkodhatunk? Mekkora itt a szél? (Vigyázat, tetőteraszokon mindig jelentős a légmozgás.) Mennyire biztonságos a hely, vannak-e korlátok?

De a felmérés nemcsak a helyre, hanem az igényekre is ki kell hogy terjedjen!  Mi hiányzik a kollégáknak, egy pihenő vagy inkább egy lazább tárgyalóra van szükség? Esetleg étkezőnek vannak híján? Ha beleszólhatnak, biztos szívesebben használják majd az új teret.

 

Mire alkalmas egy terasz?

A fenti felsorolás már vázolja a legkézenfekvőbb lehetőségeket.

Egy terasz, szép kilátással remek közösségi tér lehet. Ahol kávézni, beszélgetni lehet és szó szerint kiszellőztethetik a kollégák a fejüket. Ha emellett dönt a csapat, akkor érdemes előre tisztázni a szabályokat. Lehet ott dohányozni? Mennyi időt lehet kint tölteni? Akár alkothatunk közös terasz házirendet is.

Alkalmas lehet arra is, hogy a meetingek egy részét itt bonyolítsuk. Kifejezetten inspiráló lehet egy új környezet, a kilátás vagy épp a növények, amelyek körbeveszik a teraszt.

Akár alternatív munkaállomások is lehetnek itt. A telefon mobil, a pc már többségében laptop, ki mondta, hogy muszáj mindig ugyanannál az asztalnál ülni? Az Offiseven tavalyi felmérése azt mutatta, hogy a munkavállalók nagy része örülne annak, ha akár egy napon belül is, váltogathatná milyen környezetben dolgozik. Nos a szabadtér erre alkalmas lehet. Hiszen a wifi lehetővé teszi, hogy ott is online legyen mindenki.

Legyen kényelmes és funkcionális

Ha a funkciót megtaláltuk, akkor jöhetnek a bútorok. Nem biztos, hogy a legdrágább outdoor garnitúra kell, de a legolcsóbb műanyagszékek sem jelentik a legjobb választást. A túl könnyű székeket, asztalok a szél, ami magasban, főként a tetőteraszokon erősebb, felborítja, legrosszabb esetben a járókelők fejére fújja. Persze nem kizárt, hogy a könnyű és olcsó műanyag bútorokat használjuk, de ilyenkor érdemes rögzíteni ezeket, hogy megelőzzük a balesetet.

Ha közösségi teret csinálunk a teraszból, akkor elég egy napernyő, de ha dolgozni szeretnénk, akkor az árnyékolást jól át kell gondolni, meg kell tervezni. A laptopok monitorjai ugyanis nem tudnak megküzdeni a nap erejével és a csillogás megnehezíti, ellehetetleníti a munkát. Napvitorlák, növények, nagyobb árnyékolók, számos megoldás létezik, érdemes kiválasztani a méretek és a benapozottság tekintetbe vételével a leghatékonyabbakat.

 

Megéri a macerát?

Tervezés, vásárlás, berendezés, megéri mindez, hogy néhány hónapig legyen egy plusz terünk? Szerintünk mindenképp!

Ahogy már írtuk a környezetváltozás, még ha csak annyi is, hogy más asztal, más kilátás és kiszabadulás a légkondi alól, inspirálóan hat. A jól használható pihenőszoba jobb csapatépítő lehet, mint bármilyen közös program. És azt se feledjük, hogy a zöld, a növények is növelik a dolgozók hatékonyságát, jobb hangulatot teremtenek. A teraszra a lépcsőház nagyobb növényeit is kivihetjük, vehetünk egynyári virágokat, amelyek pompásan mutatnak nagy virágládákban, de dönthetünk úgy is, hogy műfűvel borítjuk a teraszt, ezt még locsolni sem kell.