A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az irodapiaci felújításokat is felpörgetheti a Növekedési Hitelprogram

A hazai bériroda-állomány jelentős része korszerűbbé és energiahatékonyabbá tehető a szükséges beruházások révén, amelyhez a június végi módosítást követően most már a Növekedési Hitelprogram (NHP) is forrást biztosíthat – értékelte a helyzetet Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Az új irodafejlesztések fellendüléséig impulzust adhat a szektornak, hogy a kedvező forrásköltség mellett megszerezhető hitel immár felújításokra is igénybe vehető.

A megújult irodaépületek és városi-logisztikai bázisok kedvezőbb energiafelhasználást, jobb színvonalú munkakörnyezetet biztosítanak és ezért vonzóbbak, értékesebbek a bérlők számára. Ezen oknál fogva a bérbeadók is motiváltak, hogy akár jelentős beruházásokat is felvállalva az irodaházak korszerűsítésével a jó fizetőképességű cégeket hosszú távon megtartsák bérlőként. Az NHP legutóbbi módosítása teret nyit az ilyen típusú beruházások előtt is, elsősorban a jó fekvésű, a vállalkozások által kedvelt területeken fekvő ingatlanok esetén érdemes e forrásra alapozva felújításokba fogniuk az irodaház tulajdonosoknak.

A ’80-’90-es években, vagy még a rendszerváltás előtt épült irodaházak sorsa előbb-utóbb a lebontás vagy a felújítás lesz. Ezen ingatlanok közül sok - akár korábban A-kategóriába sorolt irodaház is - egyértelműen azzal a problémával küzd, hogy az épület állaga miatt feltöltöttsége folyamatosan csökken, noha elhelyezkedése kifogástalan. Közülük jó néhány félig kihasználva, vagy üresen áll, s elsősorban az időközben megépült új irodák magasabb műszaki színvonala miatt pártoltak el tőlük korábbi bérlőik. „Ugyanakkor a jó elhelyezkedésű csomóponti ingatlanok egy komolyabb ’ráncfelvarrást’ követően eredményesen újra a piacra tehetők és feltölthetők, hiszen pl. Budapest egyes részein túlkereslet is mutatkozik bizonyos méretű irodaterek iránt. Ezen felújításokhoz nagyon hatékony forrás lehet az NHP, akár építőipari boomot is okozhatna a fellendülés elő-szakaszában, amíg az új beruházások megindulnak”– mondta el Székely Gábor.

A Növekedési Hitelprogramnak az ingatlanszektorban is fontos szerepe volt a svájci frank alapú hitelek lecsökkenésében, az átmeneti forráshiányt jól áthidalta, éppen ezért megfontolandó lehet a program meghosszabbítása. Székely Gábor szerint a szegmensen belül pedig még további kereslet is mutatkozna e forrás iránt, amennyiben a hitel már megépült ingatlanok megvásárlására is igénybe vehető lenne, vagy a jelenlegi tíz százalékos arányon túl is lehetne hitelkiváltásra fordítani. További lendületet adhat az építőipari szektornak, ha az NHP forrást az energiahatékonyságot növelő uniós forrásból finanszírozott beruházási pályázatokkal is össze lehetne kötni.