A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az OTP Romániában vásárolt bankot

A National Bank of Greece megállapodást írt alá az OTP Bank Romania-val a Banca Romaneasca-ban meglévő 99,28% tulajdonrészének eladásáról. A tranzakció magában foglalja a Banca Romaneasca (BROM) National Bank of Greece (NBG-kereskedelmi vállalkozás) tulajdonában lévő részvényeit, valamint az NBG más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai kitettségek megvásárlását. A tranzakció eredményeként az OTP Bank Romania a 8. legnagyobb szereplővé válik az országban.

A National Bank of Greece és az OTP Bank Romania képviselői aláírták a Banca Romaneasca eladásáról szóló szerződést. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni. A tranzakció lezárására a felügyeleti hatóságok jóváhagyását követően kerülhet sor. Az OTP Csoport szorosan együttműködik az NBG-vel, hogy a szükséges jóváhagyásokat kiadják a hatóságok. Az akvizíció eredményeképpen az OTP Bank Romania (OBR) piaci részesedése mintegy 4 százalékra emelkedik, ezzel a román bankpiac 8. legnagyobb szereplővé válik (2016. évi adatok alapján). A Societe Generale Corporate & Investment Banking az OTP Csoport kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként működött közre a tranzakció során.

Az újabb akvizíció is bizonyítja, hogy az OTP Bank stabil lábakon áll, tőkeereje és likviditása kiemelkedő, a menedzsment elkötelezett a régiós jelenlét erősítése iránt - nyilatkozta az aláírás kapcsán Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezetője. A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte: A tranzakcióval nagy lépést tettünk az OTP Csoport stratégiai céljainak elérése érdekében. Akvizíciós stratégiánk elsődlegesen azon piacokra koncentrál, ahol jók a növekedési kilátások, lehetőség nyílik az optimális piacméret elérésére, illetve a költség-szinergiák kiaknázására. A jelenlegi megállapodás fontos mérföldkő az OTP Bank Romania fejlődése szempontjából.

Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy az összeolvadás mindkét bank ügyfelei számára pozitív változást hozzon. Ez nem csupán a fiókok jobb elérhetőségét, hanem a szolgáltatási színvonal további növelését is jelenti. A tranzakció pénzügyi zárására, a szükséges hatósági engedélyek kiadását követően várhatóan a 2018-as év elejéig kerülhet sor. Természetesen a jövőben további tranzakciókra is sor kerülhet a román piacon az OTP Csoport részvételével, de erre csak a jelenlegi tranzakciót követő teljes és sikeres integrációt követően kerülhet sor - zárta szavait Wolf László.

Mindent megteszünk azért, hogy az integrációs folyamat zökkenőmentes legyen, az ügyfelek és a Banca Romanesca munkatársai számára is. A két bankban felhalmozott szaktudás és eszközállomány új üzleti perspektívát nyit előttünk azáltal, hogy az OTP Bank az ország legjelentősebb középméretű bankjává lép elő. A tranzakciót követően létrejövő bank aktív hitelezési tevékenységével hozzájárul majd a román gazdaság fejlődéséhez, a kkv-k és egyéb vállalatok erősödéséhez a számukra nyújtott tanácsadással és pénzügyi támogatással.

Az új struktúra alapját az OTP Bank értékei jelentik majd, amelyek folyamatos fejlődési lehetőséget teremtenek a tehetséges munkatársaknak, támogatást adnak a csapatmunkához és kezdeményező szerepet biztosítanak számunkra. A pénzügyi kultúra oktatását munkatársainknál kezdtük, majd folyamatosan terjesztjük ki a fiatal felnőttekre és szüleikre – tette hozzá Diósi László, az OTP Bank Romania vezérigazgatója.

A Banca Romaneasca 2016. év végi mérlegfőösszege alapján mintegy 1,62 százalékos piaci részesedésével Románia 14. legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. 2016. év végén a Banca Romaneasca és az egyéb eszközök mérlegfőösszege 1.570 millió euró, bruttó hitelállománya 1.148 millió euró, saját tőkéje 145 millió euró volt.

A pénzintézet sajáttőke-arányos nyeresége (ROE) az utóbbi két évben 3,8%, illetve 8,2% volt. A bank hitelállományának minősége megfelelő. A lakossági hitelállomány 85%-a jelzálog fedezetű hitel. A Banca Romaneasca jelenleg 1.148 munkavállalót foglalkoztat, 109 fiókot és 118 ATM-et működtet. A pénzintézet 0,72 százaléka kisbefektetők tulajdonában áll.