A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az SAP új irodaháza a Graphisoft Parkban. IT-paradicsom Magyarországon

A Graphisoft Parkban egy új 5500 m2-es irodaház épült az SAP számára. A szoftvergyártó hazai központjának fejlődése az elmúlt években nagyszerűen példázza az IKT-szektor térnyerését a magyar irodapiacon, illetve szerepét abban, hogy az ingatlanfejlesztések ismét elindulhattak. Mindemellett kijelöli a jövőt, és megmutatja azt az innovatív munkakultúrát és irodakörnyezetet, amelyet a szektor igényel.

A menő irodaház

A világszerte 320 ezer ügyfelet kiszolgáló és 80 ezer embert alkalmazó SAP Budapesten széleskörű tevékenységgel, közte például értékesítéssel, ügyféltámogatással, fejlesztéssel, és felhőinformatikai központtal van jelen. A Magyarországon közel 20 éve működő SAP 2005-ben vette birtokba a Graphisoft Parkban megépített 8800 m2-es irodaházát, ahol olyan munkakultúra honosodott meg, amelyre csak a legmenőbb technológiai cégeknél találunk példákat, mint a Google vagy éppen a Facebook. A négyszintes épület környezete is megnyerő: itt-ott elszórt alakzatban emberléptékű irodaházak parkosított területen. A Graphisoft Parkban egyébként főleg információtechnológiai és biotechnológiai cégek irodái és laboratóriumai találhatók.

Az üzleti szoftvercéget globálisan a legfenntarthatóbb vállalatok között tartják számon, ennek ékes bizonyítéka, hogy 2013-ban az első Európai Zöld Iroda Versenyen a nagy iroda kategóriában díjat vehetett át a hazai irodaháza. Számos környezettudatos intézkedést hoztak, többek között zöld sarkot alakítottak ki, szemétgyűjtési akciókat szerveznek, a zuhanyzókra és a WC-tartályokra víztakarékos szabályzókat szereltek fel, újrahasznosított fénymásoló papírt állítottak rendszerbe, mozgásérzékelőkkel látták el a ritkán használt helyiségeket, a mosogatógépeket környezetbarát termékkel üzemeltetik, hálózati vízgépeket telepítettek a konyhákba stb.

Apphaus és globális szolgáltató központ

A hazai központ fejlődése azonban töretlen, hiszen 2014 őszére az ötszáz alkalmazott mellé újabb 140 munkatárs csatlakozott. Az ő elhelyezésükre már nem nyílt mód a székházban, ezért az irodapark 2009-ben átadott 13 ezer m2-es „H” épületében a teljes 2. szintet – 1800 négyzetméternyi területet – bérbe vették, ahol az ún. AppHaus koncepció határoz meg mindent. Ez egy innovációra és kollaborációra fókuszáló munkakultúra, ahol mind a nagyteres koncepció, mind a mobil munkaerő előnyei megjelennek.

Itt a kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át egy projektnek megfelelően. Az iroda egyben zászlóshajója is az ún. design thinking módszertannak. Ezt a problémamegoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában.

De a cégcsoport itt nem állt meg, hiszen később újabb mérföldkőhöz érkeztek: Budapesten építették fel egyik globális emberi erőforrás, hr-informatikai szolgáltató központjukat. Az Európában elsőként Magyarországon létrehozott központ mintegy hatezer nagyvállalat HR rendszerét támogatja.  

Újabb irodaház

Most azonban újabb lendületet vett az SAP, hiszen négymilliárd forintos beruházást jelentett be, amelynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre. A munkaszervezet jelentős bővülése miatt személyre szabottan új, 5500 m2-es irodaházat is épített számukra a Graphisoft Park, amely már most szerkezetkész. Az új létesítménybe a jövő év elején költözhetnek be a vállalati dolgozók, amelyben pihenőszoba, jógaterem, közösségi tanulótér is lesz.

Az új munkahelyek támogatják a világon és Magyarországon is terjedő, ipar 4.0 további térhódítását, illetve az év elején elindított beruházás megerősíti az SAP globális felhőinformatikai támogató központját is. Az üzleti szoftvercég az elmúlt három évben megduplázta hazai alkalmazottai létszámát, és jelenleg már több mint 900, magasan képzett munkatársuk dolgozik az országban. „Az SAP jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot. Működésünk záloga a hazai szakemberek tudása. Ezért is fontos, hogy a legjobb munkahelyet tudjuk számukra biztosítani. Bővülésünk emellett nem valósulhatna meg az erős egyetemi kapcsolataink, a vállalatok innováció iránti, növekvő nyitottsága nélkül” – mondta el az irodaház átadó ünnepségén Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.