A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Az Év Közösségi Tere 2018-ban az Egis!

A 2018 Év Közösségi Tere címet az EGIS projektnek szavazta meg a szakmai zsűri. A több mint száz éves múltra visszatekintő magyar gyógyszergyár, az Egis jövőbemutató, a 21. század munkakultúrájának megfelelő kollaboratív tereket hozott létre a Lehel úton található cégközpontjában.

Az Egis felismerve az irodai terek hatását a munkatársak jó közérzetére és a munka hatékonyságának növelésére, minden munkatársuk számára elérhető, a kommunikációt, az együttműködést és a csoportos munkavégzést lehetővé tevő téregyüttest hozott létre. A recepciós, lobby, kávézó-étkező és terasz funkciókat magában foglaló terület kialakítását az Egis felkérésére az Ambienta, az építész-tervező Mauricio Flores és az Europa Design csapata végezte. Mindezt azonban az Egis munkatársainak a bevonásával, mégpedig az Europa Design által az irodai audit keretében elvégzett kérdőíves felmérés alapján. Ennek során, a szervezeti kultúraváltás jegyében az Egis dolgozóit elsősorban arról kérdezték, hogy mi segítené a kollégáikkal történő eredményes együttműködést, a hatékony csoportmunkát. A válaszoló munkatársak nagy része a kisebb 2-6 fő befogadására alkalmas tárgyalószigeteket nevezte meg, ahol a külső zavaró tényezők mellőzésével nyugodtan bonyolíthatók le a megbeszélések. Emellett olyan könnyen átalakítható berendezésre merült fel igény, amely a feladatoknak megfelelően gyorsan átrendezhető és ötletes, változatos megoldásaival segíti a kreatív folyamatokat, az ötletelést is. Az egyéni, koncentrációt igénylő feladatok elvégzését, a laptopos munkavégzést és a nyugodt telefonálási helyszínt inkább a külső helyszínről érkező orvoslátogató munkatársak kezdeményezték.

Az irodai audit eredményének megvalósításához szükséges volt a meglévő recepciós-fogadó-büfé tér átformálása. Az alapvető építészeti koncepció egy átlátható, letisztult tér megtervezése volt, amely a különböző bútorok elhelyezésével több funkció ellátását teszi lehetővé. A korábbi büfé légtechnikai okokból is szükséges elforgatásával kinyílt az utca és a kert közötti tér, amely így tágas helyet adott a kollektív munkaformáknak. A kérdőíves megkérdezés során kiderült, hogy a munkatársak egyaránt igénylik az álló és ülő helyzetű kommunikációs szigeteket, így a kollaboratív térben egyaránt helyet kaptak a magas asztalok üléstámaszokkal, illetve görgős magas székekkel, valamint a kis dohányzóasztalok kényelmes fotelekkel. Az akusztikus, magas háttámlás kanapék és fotelek elvonulásra, fókuszmunkára is alkalmasak, a telefonbeszélgetések pedig külön telefonfülkében is bonyolíthatóak. A nyitott térben folyó kommunikáció szükségessé tette az akusztikus fali, és mennyezeti panelek elhelyezését, illetve a fotelek hangelnyelő függönnyel történő leválasztását.

Az Egis munkatársainak többségénél felmerült a modernebb büfé és a nagyobb étkező igénye is, amelyet üvegfal választ el a lounge résztől. Az építész, Mauricio Flores a gyógyszergyár tevékenységére is utaló kapszula formájú akusztikus bútort tervezett, amely több személy részére is lehetővé teszi a megbeszélések nyugodt lebonyolítását. Mivel a megkérdezett dolgozók több mint fele a zöld környezetet és a növényeket jelölte meg a pihenés szolgáló tényezőként, a kollaboratív terekben kaspók kerültek elhelyezésre. Ezen kívül a terasz zöld füves részben végződik, így közvetlen kapcsolat jött létre a külső és belső környezet között. A kinti természet folytonosságát jelöli a zöld padlószőnyeg is a benti közösségi térben. Az építész által tervezett egyedi recepciós pultról rálátni az egész térre, mellette az akusztikus fotelekkel berendezett VIP váró kapott helyett, a bejárattal szemben pedig egy led fal, ami nemzetközi hatást ad a tereknek. Az Egis munkatársainak többsége gördülékenyebb kommunikációt és az információk könnyebb áramlását várta a felmérés szerint, amely meg is valósult az Europa Design által szállított bútorok inspiráló környezetében.

 

Az Europa Design a 2018-as Az Év Irodája versenyen az alábbi irodaprojektekben vett részt:

- Egis – Az Év Közösségi Tere

- FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft. – Az Év Irodája Employer Branding Díj

- Possible – Az Év Irodája Design Díj

- Ernst & Young – Az Év Irodája Evolúciós Díj

- Atos és Prointerier iroda.

 

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!