A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Bemutatjuk A Wall Street farkasának az irodáját

A Wall Street farkasa című mozi a kilencvenes évekbe kalauzolja a nézőket, így a filmben szereplő ingatlanok, házak is a kortárs fílinget képviselik.

A Wall Street farkasának fő karaktere Jordan Belfort, aki ugye hatalmas karriert futott be a brókervilágban. Nem csak a jelleme és pályafutása, hanem a díszletek és a helyszínek is a 90-es évek nagymenőinek világát tükrözik. Bob Shaw látványtervező Martin Scorsese rendezővel együtt már régóta kereste azokat a tökéletes helyszíneket, amelyeket aztán a Wall Street farkasa című filmben is felhasználtak. Ügyeltek arra is, hogy ne stúdiókban, hanem valódi otthonokban, házakban vegyék fel a jeleneteket, így a tengerparti ház, a penthouse lakás és a vidéki kúria mind-mind valódi ingatlanok, amelyeket a film számára bérbe vettek.

A filmben szereplő házak feltűnően modernek, ami az alkotók célja volt, hiszen ahogy Bob Shaw említette, a 90-es évek számítottak a posztmodern csúcsának. Kivételt képez a vidéki kúria, amely Jordan filmbéli feleségének igényes stílusát – „Ralph Laurenes esztétikáját” – próbálja meg képviselni a többi helyszín hivalkodó modernségével szemben. A tengerparti ház Sand Pointban található New York államban, amely hatalmas erkélyekkel és nyitott terekkel rendelkezik, így kiválóan alkalmas medencés partik lebonyolítására. A kora 90-es évek hedonista fogyasztói kultúráját pontosan kifejezi egy ilyen ingatlan, amely ráadásul a film alaptémájára is hajaz. Méretes, impresszív és drága – ez mindent elárul.

A filmbéli iroda manapság már nem számítana menőnek, sőt, inkább porosnak tűnne, de hát az ezredforduló előtt még más volt a divat. A brókercég flancos irodájának stílusjegyei alapvetően azokra a dekorációkra hasonlítanak, amelyek a főszereplő vidéki kúriájában is megfigyelhetők, mivel Leonardo DiCaprio a filmben nagyjából egy időben használta a két helyszínt. Vagyis ez az „előkelősködő” irodadizájn passzol az angol dzsentrikhez illő vidéki házhoz. Az 1990-es években egyébként is jellemzőek voltak a nagy fények, a barna bőrgarnitúrák és az erezett faburkolatok.

Jordan penthouse lakása pedig a valóságban egy Közép-Manhattani lakóház 31. emeletén található, és persze pazar kilátás nyílik a belvárosra, ahol a felhőkarcolók csodálatos sziluettje rajzolódik ki. Az árakat jól érzékelteti, hogy az ingatlant jelenleg 6,5 millió dollárért árusítják, és egy filmrajongó biztosan ki is perkálja majd érte a pénzt. A 250 négyzetméteres kégli hatalmas nappalijában a bútorok egyébként az otthoni és az irodás stílusok közötti átmenetet képviselik, jelezve, hogy a guru még „civilben” is állandóan a bizniszen agyalt.