A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Betsson Hungary – A fejlesztők fellegvára

A svéd high-tech gaming cég nem aprózta el az irodájukat, valami olyat alkottak, mellyel méltán pályáznak Az Év Irodája verseny fődíjára. Nézzük meg, hogy a skandináv és a loft-dizájn hogy épül be a fejlesztők mindennapjaiba.

Az online szerencsejáték-fejlesztők az ex-Gizella gőzmalom épületében dolgoznak pazar körülmények között. Az 1880-as évjáratú épület alsó szintjén található, kirakathelyiségből kialakított irodát komoly szempontok szerint választották. Fontos volt, hogy a környezet, ahová költöznek ne legyen hagyományos „tucatiroda”, és hogy a helyet maximálisan az ízlésükre tudják formálni. Rugalmas irodát kerestek, minimum 40-50 fő számára kellett hely, de mivel idővel több munkatársra lehet szükség, ezért a bővítés lehetősége is szempont volt. A harmadik kritérium a helyszínre vonatkozott, fizikailag mindenképp közel szerettek volna lenni az informatikai partnerükhöz, ami ezáltal megvalósult. De mind közül az volt a legfontosabb, hogy olyan helyet válasszanak, ahol mindenki egyformán jól érzi magát.

Egy prémium, brandértékű irodát szerettek volna létrehozni, amely igazán megmutatja, kik is ők valójában és ahol megjelennek a cég értékei is. Az arculati koncepciót már nem kellett kitalálni, ugyanis a vállalatnak saját design guide-ja van az irodákra vonatkozóan. Azt a sémát valamelyest meg kellett tartaniuk, azonban olyan új elemeket is beletettek, melyeket más irodában azelőtt még nem alkalmaztak. Olyan példaértékű irodát sikerült megalkotniuk a szakembereknek, melyet a cégen belül mások is megirigyeltek, például a londoni iroda egyszerűen beleszeretett az itt található szőnyegbe, ők is ilyet szeretnének maguknak.

A dizájn fő vonala elég egyértelmű volt a Betsson svéd gyökerei miatt, így a skandináv minimalizmus elég erősen jelen van, ezt egészíti ki a ház adottságaiból származó loft hangulat. „Nem dizájnelemekkel hozzuk vissza a loft-élményt, hanem a valós elemekkel gazdálkodunk.” – fogalmaztak a szakemberek. A bontott téglafal belső adott volt, de nem akarták elfedni más anyagokkal, inkább kihasználták ezt a különleges stíluskeveredést és ráerősítettek az egykori malom előnyeire. Például nem rakattak álmennyezetet, így látszódnak a csövek és a vezetékek, a plafonról lelógó, függesztett lámpák pedig még jobban elviszik az indusztriál stílus felé az arculatot. A nagy belmagasság és a sok üvegfelület is igen praktikusnak bizonyult – egy irodaházban nem biztos, hogy lett volna ennyi terük a kollégáknak. Egy olyan kettősség jellemzi az iroda arculatát, mely a high-tech cég és az épület patinásságából született.

A minőségi anyagok használata nem volt kérdés, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a közösségi térben található recepció, mely 50 tonna tömör faanyag felhasználásával készült. A cég saját színeiben pompázik az iroda, így lett szürke, kék, fekete, fehér és egy kis narancs színű minden, ezeket egészíti ki a tölgy melegsége. A dekorációk nagy része is a Betsson tevékenységéhez köthetők, sportos dekorációk, grafikák, faliképek és sportszerek találhatóak mindenhol. A közösségi tér egyik különleges eleme egy többfunkciós fali boksz, melynek egyik falán találhatóak a mosdók és egy beléptetőrendszerrel használható tárolóhelyiség, a másik felén pedig a konyha. A konyha egyszerre letisztult és otthonos, melyet strapabíró anyagokból valósítottak meg: a konyhapult betonból, a munkalap pedig tömör tölgyanyagból készült.

A hatalmas közösségi térben több leülős rész is található, étkezőnek és rendezvényhelyszínnek is megfelel – ezt 3 héttel ezelőtt, a megnyitón tesztelték is. Ezt a break out teret egy fa szerkezetű üvegfal választja el az irodatértől, hogy a fény még jobban betöltse az irodát. Az open office bútorait a Kinnarps szolgáltatta, a kollégák emelhető asztalokat és nyaktámaszos, minden extrával felszerelt íróasztalszékeket kaptak, ami ugye különösen fontos, hiszen fejlesztők használják, akik egész nap a gép előtt ülnek. Az open office-ban jelenleg 50 munkaállomás található kellően szellős elrendezésben, de akár 100 is elfér ebben a térben. Nem akarták túlzsúfolni, az volt a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a saját helyén – a cél az volt, hogy otthonos legyen, és mivel nem nagyon jönnek hozzájuk partnerek, így a legfontosabb helyen a praktikum és a kényelem áll.

Az irodatérből nyílik a nagyobb tárgyaló, mely 14 fő befogadására alkalmas, valamint egy informális sarok is, mely két szinten helyezkedik el. Az alsó szinten egy tízfős tárgyaló, a felső szinten – a loft adta magas belmagasságot kihasználva – pedig három kisebb helyiség található. A kis 2-4 fős szobák lazább meetingekre és magányos, laptopos munkavégzésre alkalmasak, és mivel üvegfalúak, így rálátni az egész open office-ra, egyáltalán nincs bezártság érzése az embernek. A cég – tevékenységéből adódóan – több sportot is támogat, az egyik boksz falain a csapatok dedikált mezei díszelegnek. A felső szinttől egy kék csúszda vezet le a földszintre, mely hosszú utat tett meg, hogy a Betsson fejlesztőit szórakoztassa, ugyanis egyenesen Törökországból érkezett.

Az iroda kialakítása igazi csapatmunka volt, melyben a máltai dizájner, a magyar belsőépítészek, a cég képviselete, egy angol dekoratőr csapat, egyszóval minden egyes közreműködő lelkiismeretesen odatette magát, így született meg a fejlesztők paradicsoma.

Fotók: Remion Design / Tóth Endre Nándor