A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Brazil szamba, majális és graffiti. Így is lehet dolgozni!

A New Content nevezetű brazil társaság egy kétszintes Sao Paulo-i raktárban alakította ki székhelyét. Igazán élhető kreatív munkatér jött létre. Az igényes graffiti pedig igazi csemege a nyitott elméknek. Képek+videó

A 2007 óta működő kiadóvállalatnál közel 250 alkalmazott dolgozik, és olyan üzleti partnerekkel büszkélkedhet, mint az Unilever, a TAM, a Cyrela, a Vivo vagy éppen a Brasdesco e Petrobras. Sokszínű irodateret kellett kialakítaniuk a tervezőknek, hiszen a megbízástól függően a társaság videókat, magazinokat, online termékeket készít, és az egyes tevékenységek miatt összeálló tímek számára külön helyiségek szükségesek.

Mint a raktárakban többnyire, ez a hely is tele van betonnal, fémmel és üveggel, amely tipikus ipari fílinget biztosít a helynek. És mindig ekkor jön el a nagy feladat: komfortossá és inspiratívvá tenni egy alapvetően személytelen atmoszférát. Mivel az alapstruktúrát nemigen lehet megbolygatni, különben összedől a ház, jöhetnek a kisebb volumenű praktikák, megoldások. Esetünkben különféle dizájnelemekkel spékelték meg ezt a szokványos helyet, így a nyershús megsütve és kellő mennyiségben megfűszerezve egészen ízletes lett.


 

Henrique Edmx Montanari monumentális graffiti falfestményeket készített, amely kicsit olyan gördeszkás fílinget csempész a csarnoktérbe, egyfajta könnyed street wear-es hangulatot varázsol a falak közé. Azért az mindig megsüvegelendő, ha egy cég felkér egy ilyen menő művészt arra, hogy mindezt megcsinálja. És ez egy ilyen volumenű irodakialakításnál nem pénz kérdése, hanem korszellem és kreativitás kérdése. Valamint a cégvezetőség hajlama a manapság annyira divatos és valószínűleg kifizetődő együttműködő munkamódszerekre.


 

A közösségi terek közül kiemelkedik a kávézó és a pool biliárdasztal, amelynek zöldje úgy tűnik fel, mintha egy majális során a szabadban ejtőznének a munkatársak. Ha rápillantunk a zöldre, még a legnagyobb nyomás alatt is nyugalomra lelünk, másrészt pedig szabad az átjárás, vagyis áradhat a munkaenergia, hogy átjussunk a probléma túloldalára.

Bárhol járunk az irodában, mindenhol szembeötlő, hogy valóban a munkatársak igényeire szabták a belsőépítészeti megoldásokat, minden olyan magától érhetően természetes. Pedig nem kell hú de nagy dolgokra gondolni! Az egyes tárgyak, formák egymáshoz kapcsolódva egy valódi élő közeget személyesítenek meg, amely néhol kissé régies, szürke, retróba hajló - olyan mint egy szocreál mozi a nyolcvanas évekből -, más aspektusból nézve viszont nagyon is emberléptékű. Szóval élhető, hogy egy ilyen rettenetes közhellyel zárjuk le napi ódánkat. 


 


 


 


 


 


 
Így készült a graffiti!